ροή ειδήσεων

Αμείωτο το κέφι των Γερμανών για ταξίδια στην Ελλάδα!

Την αισιοδοξία του ότι θα συνεχισθεί και το 2012 η αυξητική τάση στα ταξίδια των Γερμανών, παρά τις δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης...
 εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Τουριστικών Οργανισμών κ.Γιούρχες Μπίχι, σε δηλώσεις του σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Το κέφι των Γερμανών για ταξίδια παραμένει αμείωτο, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπίχι, ο οποίος περιέλαβε και την Ελλάδα μεταξύ των προορισμών που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση.

Οι τιμές για τα οργανωμένα ταξίδια τη νέα χρονιά εκτιμάται ότι θα αυξηθούν ελάχιστα, ενώ σε ορισμένες περιοχές του κόσμου τα ταξίδια είναι ιδιαίτερα προσιτά ακόμα και για τα πιο μικρά βαλάντια, σημειώνει η Deutsche Welle, φιλοξενώντας τις δηλώσεις Μπίχι. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες παρατηρούν, πάντως, πως οι Γερμανοί τουρίστες είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για διακοπές με ιδιαίτερο χρώμα, είτε αυτά είναι επιλεγμένα ξενοδοχεία, είτε είναι εξωτικά μέρη, είτε το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασυνήθιστες δραστηριότης τον ελεύθερο χρόνο.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες κάνουν τους υπολογισμούς τους έχοντας λάβει υπόψιν τα σκαμπανεβάσματα της οικονομίας. Τα μεγάλα γραφεία στρέφονται σε ένα πιο αυστηρό πρόγραμμα εξόδων των τουριστών, το οποίο πιστεύουν ότι θα τους φέρει μεγαλύτερα έσοδα. Παράλληλα αναμένεται να διευρυνθεί το πακέτο των προσφορών μέσω διαδικτύου.

«Τα ταξίδια παραμένουν μια μεγάλη ανάγκη των Γερμανών», εξηγεί ο κ.Γιούργκεν Μπίχι Αλλά ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού υπολογίζει ότι η αύξηση των διεθνών τουριστικών μετακινήσεων θα αυξηθεί κατά 3% τη νέα χρονιά. Οι Γερμανοί τουρίστες συνεχίζουν πάντως να προτιμούν πάνω από όλα τις μεσογειακές χώρες. Η Ισπανία και οι Βαλεαρίδες Νήσοι παραμένουν πρώτες στην προτίμηση τους. Και η Ελλάδα όμως συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις παρά την αρνητική εικόνα των τελευταίων χρόνων.

Μεγάλη είναι όμως και η ζήτηση για μακρινούς προορισμούς, όπως Ινδικός Ωκεανός, Καραϊβική ή Ταϊλάνδη. Αντίθετα η Αίγυπτος εξαιτίας των πολιτικών ταραχών του τελευταίου διαστήματος παρουσιάζει μείωση του τουριστικού ενδιαφέροντος. Οι ειδικοί πάντως πιστεύουν πως γρήγορα θα επανέλθει στο προσκήνιο της ζήτησης όπως άλλωστε και η Τυνησία.

cretalive.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/1/12 23:44

    ΓΕΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/1/12 23:48

    ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/1/12 00:31

    ΟΙ ΝΑΖΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/1/12 04:39

    Θέλω να δώ πόσο δουλοπρεπείς θα είμαστε αυτο το καλοκαίρι όταν έρθουν για τουρισμό πάλι τα εγγονάκια των Ναζί..

    Κλέφτε τους - δεν υπάρχει άλλη λύση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *