ροή ειδήσεων

Δίκτυο ξενώνων και κέντρων στήριξης γυναικών θυμάτων βίας

 Δίκτυο ξενώνων και κέντρων στήριξης γυναικών θυμάτων βίας
Συμμετέχει και ο δήμος Ρόδου
Κάλεσμα σε έξι επιπλέον δήμους να δημιουργήσουν υποδομές για γυναίκες που έπεσαν θύμα βίας, αλλά και σε 27 ακόμη για παρεμφερείς υποδομές...
με εξασφαλισμένα κεφάλαια του ΕΣΠΑ, απηύθυνε το υπουργείο Εσωτερικών.

Τη δημιουργία δομών στήριξης γυναικών θυμάτων βίας με Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης. Παράλληλα, δημοσιεύονται και δύο δημόσιες προσκλήσεις προς 33 δήμους της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 12.585.000 ευρώ.

Τα Συμβουλευτικά Κέντρα και οι Ξενώνες Φιλοξενίας θα στελεχωθούν με ειδικό επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα παρέχει ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη στις γυναίκες θύματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας. Ο τρόπος οργάνωσης των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων, καθώς και της στήριξης των γυναικών, θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Αναλυτικά, η πρόσκληση για δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, προυπολογισμού 4.285.000 ευρώ (ως 700.000 ευρώ ανά Δήμο), αφορά τις εξής πόλεις:

Αγρίνιο Αχαρνές Βόλος Κορδελιό-Εύοσμος Νίκαια-Αγιος Ι. Ρέντης Χανιά

Οι δήμοι αυτοί προστίθενται σε άλλους 14 που ήδη από πέρυσι τον Οκτώβριο έχουν την ίδια δυνατότητα (προϋπολογισμός 10 εκατ. ευρώ)

Αθήνα Ηράκλειο Θεσσαλονίκη Ιωάννινα Κέρκυρα Κοζάνη Κομοτηνή Λαμία Λάρισα Λέσβος Πάτρα Τρίπολη Πειραιάς Ρόδος

Επίσης, η πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση περιλαμβάνει και 8,3 εκατ. ευρώ (300.000 ευρώ ανά δήμο) για τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου γυναικών- θυμάτων βίας, με τριετή διάρκεια, στους εξής Δήμους:

Αλεξανδρούπολη Αρτα Βέροια Ζάκυνθος Θήβα Καβάλα Καλαμάτα Καλλιθέα Καστοριά Κατερίνη Κερατσίνι-Δραπετσώνα Κεφαλονιά Κόρινθος Κως Περιστέρι Πρέβεζα Πύργος Ρέθυμνο Ρόδος Σάμος Σέρρες Τρίκαλα Φλώρινα Φυλή Χαλάνδρι Χαλκίδα Χίος

troktiko.eu

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *