ροή ειδήσεων

Ιδού η Ρόδος ιδού και το τσουρέκι

Στο νησί των Ιπποτών φτιάχνουν καλά τσουρέκια. Χρόνια τώρα.
Το αεροπλάνο που κατέφθασε την δεκάτη βραδινή της 2ας Ιανουαρίου είχε δύο πολύ σημαντικούς επιβάτες...
Έναν με σάρκα και οστά (τον κομιστή του τσουρεκιού) και έναν με αυγά, αλεύρι, βούτυρο και ό,τι άλλο βρίσκεται σε ένα σωστό τσουρέκι.
Ο κομιστής έφερνε πεσκέσι. Λέξη τούρκικη όπως και το περιεχόμενο της σακούλας. Το μαρτυρούσε άλλωστε και το όνομα πάνω στη σακούλα: Σαρρή Χασάν – Νετζιάτ – Νιχάτ. Ή αλλιώς οι άνθρωποι που φτιάχνουν το πιο ωραίο τσουρέκι στη Ρόδο. Οι άνθρωποι που τρέχουν την “Στάνη”.

Με συνοπτικές διαδικασίες, δύο τσουρέκια βρέθηκαν στα τραπέζια της κουζίνας έτοιμα για να συναντήσουν το μαχαίρι και σε συνέχεια το στομάχι των συντακτών του Oneman.gr και όσων παρατρεχάμενων είχαν μαζευτεί σαν τα κοράκια έξω από την πόρτα.
Ποιός ξέρει πόσα άλλα τσουρέκια φυγαδεύτηκαν στα γύρω γραφεία. Αλλά δεν έχει σημασία γιατί εμείς κρατήσαμε δύο για την πάρτη μας. Ναι, αυτά τα δύο.



Κι εκεί ήταν που αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ποιοί είναι τα παιδιά εδώ μέσα και ποιοί οι μεγάλοι. Δεν έχεις προσέξει ότι σε κάθε μπουφέ με γλυκά όλοι ορμάνε στις σοκολάτες και εκείνα τα περίεργα με τις κρέμες, τα ρούμια, τα σαβαγιάρ, τους μπεζέδες κλπ τα τρώνε μόνο οι μεγάλοι; Ε εδώ όλοι έπεσαν στο τσουρέκι με τη σοκολάτα.



Αλλά δεν ήταν αρκετό. Και κάθε κομμάτι σε έβαζε σε πειρασμό για το επόμενο. Όσο τα όρνεα έψαχναν για άλλη λίγη σοκολάτα στο τσουρέκι τους, το σκέτο τσουρέκι είχε κοπεί σε κομμάτια. Η μυρωδιά ήταν αρκετή για να σε κάνει να ξεχάσεις το παιδικό γλυκό και να αφεθείς σε αυτό που κάποιοι ονόμασαν “σκέτο” τσουρέκι. Πόσο λίγη αυτή η λέξη για αυτό το τσουρέκι.



Και που είστε; Όποιος έρχεται από Ρόδο, ξέρει πού θα μας βρει.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/1/12 12:45

    ΜΑΣ ΤΡΕΞΑΝΕ ΤΑ ΣΑΛΙΑ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/1/12 13:46

    Kai politiko to mhnyma.
    Oi mousoulmanoi ths Rodou exonn thn plhrh yposthriksh ths koinonias
    kai poloi apo aytous einai epixeirimaties edo kai dekaeties.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/1/12 14:04

    Αλλου δεν κανουν τσουρεκια νοστιμα και ωραια ;Δεν ακουσα κουβεντα για τους αλλους λεω πηπως κανεις διαφημησει για το μαγαζι αυτο μακακα ε μακακα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/1/12 14:13

    σιγα το τσουρέκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/1/12 14:46

    Δεν μας λες ρε φιλέ ομως που πανε τα χρήματα που εισπράττει η Στανη ?εεεεεεεε ξυπνατεεεεε τα χρήματα μας πάνε ολα στους απέναντι σε δωράκια δεν θέλω να επεκταθώ ο καθένας ξερει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/1/12 14:48

    Το τσουρέκι είναι ένα εδώ και χρονιά τερκενλης όλα τα αλλά απλά είναι φτηνές απομίμησης οποίος έχει φάει ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/1/12 14:57

    τσουρεκια μας τα κανετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/1/12 15:48

    Το καλυτερο τσουρεκι το κανει η Στανη κακα τα ψεματα οσο και να θελουμε να κρυφτουμε εναι το πρωτο μαγαζι...Μπορει να ειναι Τουρκος μπορει να στελνει δωρακια για να κανουν οπλα οι τουρκοι μπορει οι καταθεσεις του να πηγαινουν σε τουρκικες και ελβετικες τραπεζες αλλα ολα κι ολα..ειναι καλο παιδι!

    Αναστασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/1/12 16:17

    ναι τερκενλης και φυσικα ...ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ...ειμαστε στο ΔΝΤ η μηπως 04.48 δεν το εμαθες.μακραν τα ποιο ακριβα τσουρεκια.φωτια και λαβρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/1/12 16:21

    η στανη δεν χαρισε οπλα στην τουρκια..
    ελεος δηλαδη με τις μαλακιες του κηρυκα..

    και πειτε πως οντως δωρησε πυραυλους στην τουρκια.. ειναι δυνατον να μην τον ξεσκεπασε η ΕΥΠ αλλα ενας εκβιαστης δημοσιοκαφρος που κυκλοφορουσε με σπασμενο αμαξι και μαυρισμενα ματια τα τελευταια 30 χρονια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/1/12 18:32

    Τα τσουρεκια του τερκενλη ειναι τελεια αλλα και πανακριβα!και η στανη δεν παει πισω!ολα του τελεια και ακριβα!ολοι ομως εκει πανε, ο,τι ωρα και να περασεις θα εχει κοσμο!γιατι?γιατι ειναι το πιο καλο ζαχαροπλαστειο στην ροδο.η ποιοτητα του δεν εχει αλλαξει για να βγαλει περισσοτερα χρηματα.η φημη του καλα κρατει!το mike's οταν πρωτοξεκινησε ειχε κι αυτο κοσμο ανοιξε δεν ξερω κι εγω ποσα μαγαζια στην πολη και σε χωρια και μολις αρχισε λιγο να ανεβαινει εριξε την ποιοτητα στον πατο..αυτο ειναι το λαθος!οι περισσοτεροι μολις πιασουν την καλη αλλαζουν την ποιοτητα και χανουν την φημη τους!ο κοσμος δεν ειναι χαζος θα παει μια δυο στο μαγαζι και αν δει οτι ειναι χαλια σιγα μην ξαναπατησει..οποτε?στανη:σταθερη αξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/1/12 20:38

    Na doume pote oi Ellines tha mathoun na ypostirizoun tous Ellines........kai sta tsourekia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/1/12 21:18

    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΕΡΚΕΝΛΗ.... ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.... ΤΟ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΩ ΣΤΟΝ ΤΕΡΚΕΝΛΗ ΠΑΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΥΨΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΡΟΔΟ ΘΑ ΠΑΡΩ 5-6 ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΤΕΡΚΕΝΛΗ ΝΑ ΕΧΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΝΕΒΩ ΣΑΛΟΝΙΚΑΑΑΑΑΑ.!!!!!!!!!!!
    @@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος18/1/12 22:26

    και το πανε-ντι-καπο απο τα καλυτερα κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος18/1/12 22:59

    ξιπνιστε πατριοτες θα μας σφαξουν νιχτα οσο κιμομαστε και τους ταιζουμε σε ελινικα μαγαζια να ψονιζετε τα ιλικα που ερχοντε απο τουρκια δεν ινε εγκεκριμενα και ερχοντε νιχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος19/1/12 00:05

    Ξυπνήστε Έλληνες! Μην τρώτε τσουρέκια από Τούρκους! Ψωνίστε από Γερμανικά και Γαλλικά σούπερ μάρκετ, ντυθείτε με Ισπανικά Ιταλικά και Αμερικάνικα ρούχα made in Pakistan, Αγοράστε Σουηδικά έπιπλα, και χωνέψτε με Perrier!
    Άντε ρε σοβαρευτείτε λίγο που δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τα τσουρέκια με την πολιτική. Αν κάνει καλύτερο τσουρέκι ο τούρκος, γιατί να μην πάρω από αυτόν δηλαδή; Δηλαδή αν το τσουρέκι κάποιου Έλληνα είναι μάπα θα πρέπει να τον προτιμήσω επειδή είναι Έλληνας; Δεν βλέπω να έχετε τις ίδιες ευαισθησίες στο ντύσιμο σας και σε άλλα προϊόντα που ενώ υπάρχουν Ελληνικά και μάλιστα καλύτερης ποιότητας πάτε και αγοράζεται τα ξένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος19/1/12 01:48

    re toyrkospori mazeftite giati irθe i orasas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος19/1/12 01:53

    μακρια απο μαγαζια τουρκον ζαχαροπλαστια σινεργια αυτοκινιτον μεταφορικες αυτοκινιτον το χριμα φεβγι τουρκια σε ευρο τσουβαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος19/1/12 19:22

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ "ΠΟΛΛΑ ΤΣΟΥΕΚΙΑ" ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/1/12 23:33

      παλιο βλαχε δωσε ονομα τωρα!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/1/12 23:34

      λαλάκη με λένε! υπάρχει πρόβλημα; σ'αρέσει το "τσουρεκάκι" αγόρι;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/1/12 23:36

      κιοτευεις ε;εφυγες απο το κωλοχωρι σου για ενα πιατο φαι και μιλας τωρα;κανας εποπ θα εισαι παλιο γιδα

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος19/1/12 22:29

    εμένα με αρέσει το τσουρέκι της μαμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/1/12 23:32

      και η κουζινα της μαμας;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/1/12 23:35

      και η φίλη της μαμάς ;)

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμος20/1/12 17:27

    το καλυτερο τσουρεκι φιλε μου μαθε να ξερεις οτι το εκανε το ζαχαροπλαστειο ΚΑΝΤΙΟ που τωρα δυστυχως δεν υπαρχει πια λογω ασχημης διαχειρησης τι να πρωτοθημηθο απο το ΚΑΝΤΙΟ τα σιροπιαστα του τις παστες του τα τυροπιτακια του τα μελομακαρονα του τους κουραμπιεδες που οταν τους φτιαχτανε τα μαστορια που δουλευανε τοτε μοσχομυριζε ολη η γειτονια και ο κοσμος ουρες ατελειωτες της γιορτες ειδικα δεν κατηγοραω την στανη ωραια γλυκα και η στανη αλλα προσοπικα γεια μενα τα γλυκα του τοτε ΚΑΝΤΙΟ δεν τα πιανει αν εξερεσουμε μονο το παγωτο μαθαμε τωρα ολοι να πηγαινουμε στην στανη σιγα και τα ωα αν ειχε στην τουρκια ενας ροδιτης η απλα ενας ελληνας μαγαζη θα το εκλεινε πριν την ωρα του δεν θα πηγαινε κανενας κατα την αποψη μου να ψωνισει εμεις ομως τους στηριζουμε και με τα ωραια μας λεφτα κανουν και ξενοδοχεια απεναντη αυτα ειχα να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος21/1/12 10:50

    αυτο ειναι που λενε "μας τα κανατε τσουρεκια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος8/5/14 21:52

    Ότι και να ακούω από τα ωραιότερα γλυκα που έχω δοκιμάσει τα κανει το ζαχαροπλαστείο ΤΟΥΛΙΠΑ. Ότι και να δοκιμάσεις ειναι Παντα φρέσκο και παρά πολύ φθηνοτερο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ζαχαροπλαστείο γνωρίζω. Δεν χορταίνω τα σουδακια τους με την σοκολάτα. Μπορώ να φάω μια ολόκληρη κούτα σε χρόνο μηδέν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. kordeliotis8/8/14 15:09

    To oti einai tourki esas ti gam@ eseis pou to pezete ellines thelete na mou pite pos den exei ellines stin tourkia pou exoun aniksi magazia kai ta leftoudakia sas den ta vgazoun afti i anthropi ekso alla eseis pou pate kai psonizete moufes rouxa papoutsia telika iste polu ratsistes kai ego ellinas eimai kai ime stin germania kai stelno lefta stous dikous mou diladi ti prepi na me ektelesoun oi germani

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *