ροή ειδήσεων

Ποινικές διώξεις για τις φωτιές στη Ρόδο!

Ποινικές διώξεις για εμπρησμό δασών κατ' εξακολούθηση από ιδιοτέλεια και κακοβουλία κατά παντός υπευθύνου άσκησε χθες ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κώστας Μπούτσικος...
ο οποίος ανέσυρε από το αρχείο 36 δικογραφίες που αφορούν σε δασικές πυρκαγιές στο νησί της Ρόδου την περίοδο 1995 - 1997, για επαναξιολόγηση των στοιχείων που περιλαμβάνονται σ' αυτές υπό το πρίσμα των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ για εμπρησμούς στα ελληνικά δάση από Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ.


Ο κ. εισαγγελέας, που ενήργησε έπειτα από σχετική κατεπείγουσα παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, διαβίβασε τη δικογραφία στον τακτικό ανακριτή Ρόδου, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφού συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε δημοσιεύματα τουρκικών και ελληνικών εφημερίδων σχετικά με τις δηλώσεις του Γιλμάζ, αναμένεται να κινήσει διαδικασία δικαστικής συνδρομής μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Εξωτερικών, για να ληφθεί κατάθεση από τον πρώην πρωθυπουργό της γείτονος χώρας!

Σύμφωνα με την παραγγελία του πρώτου τη τάξει εισαγγελέα της χώρας, οι δηλώσεις Γιλμάζ πρέπει να αξιολογηθούν και να συγκριθούν με τις δικογραφίες που έχουν τεθεί στο αρχείο, καθώς, όπως εκτιμάται, μπορεί να οδηγήσουν στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εμπρησμών.
http://tomagiko.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *