ροή ειδήσεων

Απίστευτο ματς και νίκη στην παράταση για τον Κολοσσό επί του ΑΓΟΡ

Ούτε αυτός ο εκπληκτικός ΑΓΟΡ -όπως παρουσιάστηκε στο Βενετόκλειο σήμερα- δεν κατάφερε να... ρίξει από την κορυφή της Α1 ανδρών, τον Κολοσσό Ρόδου...
Οι Ροδίτες επικράτησαν τελικά, 93-90, στην παράταση (73-73 κ.α.) για την 11η αγωνιστική και αύξησαν σε 9 τις νίκες τους σε 10 αγώνες.

Με 13 εύστοχα τρίποντα, οι Κρήτες τα έδωσαν όλα για να υποχρεώσουν στην πρώτη εντός έδρας ήττα την ομάδα της Ρόδου, αλλά δεν τα κατάφεραν και συμβιβάστηκαν με την 5η ήττα τους σε 10 αγώνες. Δεκαοχτώ εύστοχα τρίποντα είχαν την... τύχη να απολαύσουν μόνο στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι Ροδίτες φίλαθλοι, 6 από τον Κολοσσό (εκ των οποίων τα 3 πέτυχε στα τελευταία λεπτά ο Χάτεν) και... 12 από τον ΑΓΟΡ.

Μετά το έξτρα πεντάλεπτο, τα εύστοχα τρίποντα ήταν 6 για τους γηπεδούχους και... 14 για το σύλλογο του Ρεθύμνου! MVP του αγώνα ο Χάτεν με 27 πόντους και 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης index. O Μπόικιν που ευστόχησε και στις 2 βολές με 1,1'' εναπομείναντα χρόνο στην παράταση πρόσθεσε 19 για τον Κολοσσό, 15 είχε ο Χόπσον και 14 ο Τσάμης.

Ο Κρίστμας ήταν συγκλονιστικός από πλευράς ΑΓΟΡ (25 πόντους), ενώ Λάτοβιτς, Δέδας και Τσόχλας με τα τρίποντά τους διατηρούσαν σε τροχιά νίκης την ομάδα τους καθ' όλη τη διάρκεια του συγκλονιστικού αυτού αγώνα.

Ο Κολοσσός προηγήθηκε, 8-2, όμως μετά από τρίποντο του Λάτοβιτς και σερί 5-0, ο ΑΓΟΡ μείωσε σε 8-7. Ο Χάτεν πήρε από το χέρι τον Κολοσσό στη συνέχεια, Μπόικιν και Τσάμης πέτυχαν εύκολους πόντους και η διαφορά υπέρ των γηπεδούχων «άγγιξε» το +7, 16-9, για να λήξει 16-11 η 1η περίοδος μετά από 2/2 βολές του Αβραάμ Καλλινικίδη. Με πέντε τρίποντα στη 2η περίοδο (από δύο οι Δέδας, Τσόχλας και ένα του Δορκοφίκη) ο ΑΓΟ Ρεθύμνου ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και κατάφερε να προηγηθεί 30-33 με λέι απ του Κρίστμας στο ημίχρονο.

Αρχικά με επιμέρους σκορ 2-7, οι παίκτες του Κουφού ισοφάρισαν για πρώτη φορά, 18-18 (εύστοχος έξω από τα 6.75 ο Δέδας). Αν και οι Γεωργαλής και Τσάμης με τρίποντα ξανάδωσαν το προβάδισμα στον Κολοσσό, 24-21 ο Περικλής Δορκοφίκης έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα, 24-24. Οι Κρήτες προηγήθηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα στο 16ο λεπτό, 24-25 με μία βολή του Τζόνσον για να «γράψει» με νέο τρίποντο το 26-28 ο Τσόχλας και εν συνεχεία το 28-31 ο Δέδας πάλι έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

Με νέο τρίποντο του Λάτοβιτς άρχισε το β΄ μέρος, 30-36, όμως ο Κολοσσός αντέδρασε, «ροκάνισε» τη διαφορά και με πόντους από Χόπσον, Χαρίση και Χάτεν ισοφάρισε 37-37. Ο Λάτοβιτς ευστόχησε σε τρίτο τρίποντο (σε 9 προσπάθειες έξω από τα 6.75), 37-40 και μέχρι τη λήξη ο αγώνας ήταν ένα συγκλονιστικό ντέρμπι. Ηγέτης της ομάδας της Ρόδου σ' αυτό το διάστημα ο Μπόικιν που κάρφωνε την μπάλα στο καλάθι ή κέρδιζε φάουλ από τους επιρεπείς σ' αυτόν τον τομέα Κρήτες (20 φάουλ ο ΑΓΟΡ έναντι 11 του Κολοσσού στο 30΄).

Οι φιλοξενούμενοι δεν θα παρέδιδαν τα όπλα... τρίποντο ο Παπανικολάου, 49-49 και το 10ο σε 32 του Ρεθύμνου ήρθε από τον Δέδα, 51-52. Τελικά, ήταν ο Κολοσσός που προηγήθηκε με βραχεία κεφαλή στο 30΄, 53-52, από λέι απ του Τσάμη. «Χιτσκοκικό» φινάλε, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν υψηλό θέαμα και... αδρεναλίνη. Πόντο πόντο οι δύο ομάδες μέχρι το τέλος. Ένα ξέσπασμα, όμως του Κρίστμας επέτρεψε στην ομάδα της Κρήτης να προηγηθεί με +5, 62-67. Η απάντηση ήρθε από τον Χάτεν για τον Κολοσσό που ευστόχησε σε δύο τρίποντα, ως απάντηση, 68-69.

Ο Κρίστμας διαμόρφωσε το 68-70 με μία βολή, για να ισοφαρίσει ο Κολοσσός, 46,9΄΄ πριν τη λήξη με 2/2 βολές του Τσάμη. Ο Τσόχλας αύξησε σε 12 τα εύστοχα τρίποντα του ΑΓΟΡ 70-73, αλλά ο Χάτεν με το τρίτο εύστοχο τρίποντό του έστειλε τον αγώνα σε παράταση, 73-73, φτάνοντας τους 20 προσωπικούς πόντους. Κι αυτό γιατί ο Παπανικολάου αστόχησε στην επόμενη επίθεση του ΑΓΟΡ, ο Γεωργαλής πήρε το ριμπάουντ στα 7 δέκατα και άστοχος αποδείχτηκε τελικά και ο Μπόικιν για την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά. Μάχη σώμα με σώμα και στο έξτρα πεντάλεπτο.

Από τη μία ο Κρίστμας ξεχώριζε για τον ΑΓΟΡ, ενώ Χάτεν και Μπόικιν αντιστέκονταν για τον Κολοσσό. Οι παίκτες του Φραγκιά προηγήθηκαν τελικά 88-83, διαφορά που αποδείχτηκε καθοριστική στην ανάδειξη του νικητή. Έκτοτε, ο ΑΓΟΡ κυνηγούσε, μείωσε σε 90-88, με νέο τρίποντο του Κρίστμας και σε 91-90 μετά από 1/2 βολές του Χάτεν και ο Μπόικιν «έγραψε» το τελικό 93-90 από τη γραμμή των ελεύθερων βολών προς ικανοποίηση των φιλάθλων που βρέθηκαν στο Βενετόκλειο.

Διαιτητές: Χριστοδούλου,Κορομηλάς, Πουρσανίδης Γ.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 30-33, 53-52, 73-73 κ.α., 93-90 (παρ.)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Βασίλης Φραγκιάς): Λιακόπουλος 1, Χάτεν 27 (3), Πάνος 1, Γεωργαλής 5 (1), Ασημακόπουλος 7, Μπόικιν 19, Χαρίσης 4, Τσάμης 14 (1), Χόπσον 15 (1), Κομποδιέτας, Αγγελάκος.

ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Στέργιος Κουφός): Κρίστμας 25 (3), Κούμουλος, Παπανικολάου 9 (1), Ράιτ 10, Τσόχλας 9 (3), Καλλινικίδης 2, Δορκοφίκης 3 (1), Τζόνσον 1, Λάτοβιτς 11 (3), Πέτγουεϊ 7, Δέδας 13 (3), Κατσαρές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/1/12 21:40

    MEGALH OMADA KAI ME MEGALH KARDIA.
    MPRABO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/1/12 13:25

    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!
    ΓΕΜΑΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΚΟΣΜΟΣ ΑΨΟΓΟΣ ΜΕ ΠΑΛΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΒΡΙΣΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΑΜΩΣΤΑΥΡΙΔΙΑ!
    ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ Η ΡΟΔΟΣ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΜΠΡΕΛΛΕΣ!
    ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!
    ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ ΜΑΖΙ!

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ SUPERLEAGUE!
    ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *