ροή ειδήσεων

Άλλοι εργαζόμενοι χαίρονται και άλλοι “κλαίνε” στην Ρόδο

Από την διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δημοσιοποιήθηκε σήμερα 10/1 δελτίο τύπου που ενημερώνει για επαφές του Περιφερειάρχη και συνεργατών του με φορείς εργαζόμενων στην Ρόδο...
Μπορούμε να κρατήσουμε από την είδηση το ότι οι ιδιοκτήτες ταξί στην Ρόδο δημιούργησαν συνεταιρισμό, ενώ οπωσδήποτε πρέπει να κρατήσουμε το κοινό συμπέρασμα Ελλήνων οικοδόμων της Ρόδου και Περιφερειάρχη ότι οι προτροπές του δεύτερου σε εργοδότες ώστε να προσλαμβάνουν Έλληνες, δεν έχουν αποδώσει. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

Στην Περιφέρεια οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ και οι οικοδόμοι


Τον πρόεδρο Θανάση Χατζηγεωργίου και μέλη της Διοίκησης των Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου, ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του Συνδέσμου να μετατραπεί σε Μεταφορικό Συνεταιρισμό Ιδιοκτητών ΡαδιοΤαξί Ρόδου (ΣΥΝ.Π.Ε), αποτελούμενο από 250 μέλη, με νέα οργάνωση και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες.

Επίσης, οι κ. Μαχαιρίδης και Χατζηδιάκος δέχθηκαν την επίσκεψη του Σωματείου Οικοδόμων, με τον πρόεδρό του Νίκο Τριπολίτη να περιγράφει τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει μεγάλος αριθμός συναδέλφων του, λόγω της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο.

Τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου τόνισαν πως οι κατά καιρούς εκκλήσεις του Περιφερειάρχη προς τους εργολήπτες δημοσίων έργων να προσλαμβάνουν προσωπικό που πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις, με προτεραιότητα στο ντόπιο δυναμικό, δεν βρίσκει ανταπόκριση.

Πρότειναν μάλιστα να επιδιωχθεί, αν είναι δυνατόν, συνάντηση με τους εργολήπτες και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την πάταξη του φαινομένου της μαύρης εργασίας.

Οι κ. Μαχαιρίδης και Χατζηδιάκος επεσήμαναν τις περιορισμένες έως ανύπαρκτες αρμοδιότητες που έχει η Περιφέρεια για τους ελέγχους στους χώρους εργασίας, διαβεβαιώνοντας το Σωματείο των οικοδόμων ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια νέων παρεμβάσεων, που αντικειμενικά υπάρχουν, προς τους εργολήπτες για να απασχολούν νόμιμο προσωπικό.

Επίσης θα υπάρξει μέριμνα, μέσα από τα προγράμματα απασχόλησης που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια, να συμπεριληφθούν άνεργοι οικοδόμοι που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτητικό στάδιο, ώστε να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα.

http://parosantiparos.wordpress.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/1/12 10:17

    Να προσλαβουν Ελληνες οικοδομους εεε;;;
    Για να πηγαινουν μετά στην οικοδομή και να τους βρισκουν ξαπλα με μια φραπεδια στο χερι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/1/12 15:50

    ξεκολληστε επιτελος απαυτες της γενικευσης! δεν ειναι ολοι ετσι και γιατι να το πληρωνει αυτος που εχει να ταισει μια οικογενεια και ΠΡΕΠΕΙ να δουλευει 2 δουλειες για να μην χασει το σπιτι του ? τι να κανει η στιγμη που δεν βρησκει δουεια ? η αυτοχτονια μαλλον ειναι το μονο που του μενει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *