ροή ειδήσεων

ΕΟΠΥΥ: Αγώνας δρόμου για ένα ραντεβού!

Tο «μαχαίρι στο λαιμό» βάζει στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, ο νέος Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ο οποίος λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2012 ως ενιαίος ασφαλιστικός φορέας των ασφαλισμένων...
των παραπάνω ταμείων που πλέον υπάγονται εκεί.
Όπως καταγγέλλουν γιατροί στην Εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη σημαντικών διευκρινήσεων όσον αφορά την πληρωμή των μελών του ΕΟΠΥΥ που μέχρι σήμερα δεν έχουν υπογράψει καμία σύμβαση με τον φορέα αλλά πολύ περισσότερο εκείνο που φαίνεται να προκαλεί «μπάχαλο» είναι ο μικρός αριθμός ασφαλισμένων που πρέπει κάθε γιατρός να εξυπηρετήσει δωρεάν εφόσον είναι συμβεβλημένος με τον παραπάνω Οργανισμό.
Ειδικότερα για τους χιλιάδες ασφαλισμένους των παραπάνω ταμείων, ο νέος ασφαλιστικός τους φορέας που πλέον θεωρείται ο ΕΟΠΥΥ, τους δίνει το δικαίωμα να ζητήσουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη στους γιατρούς που έχουν υπογράψει τη σχετική σύμβαση, αρκεί βέβαια να βρίσκονται ανάμεσα στους πρώτους δέκα της ημέρας, στους πρώτους πενήντα της εβδομάδας ή στους πρώτους διακόσιους του μήνα. Δηλαδή κάθε ιατρός θα μπορεί να εξετάζει ή να συνταγογραφεί ηλεκτρονικά μόνο δέκα ασθενείς την ημέρα για τον φορέα του ΕΟΠΥΥ. Οι υπόλοιποι ασθενείς για να τύχουν της σωστής ιατρικής περίθαλψης θα πρέπει να πληρώνουν την επίσκεψη στον ιατρό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν πίσω ένα μέρος από τα χρήματα τους σε περίπτωση που αυτός ο ιατρός δεν είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ.

«Ο κάθε ασφαλισμένος που είχε παροχές υγείας από τα πρώην ταμεία του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΠΑΔ και του ΟΓΑ, πηγαίνει τώρα στον γιατρό έχοντας δύο λύσεις. Η πρώτη είναι να πάει σε έναν μη συμβεβλημένο με τον φορέα ιατρό και να πληρώσει κανονικά την επίσκεψή του και η δεύτερη και σημαντική λύση είναι να ζητήσει δωρεάν περίθαλψη σε κάποιο γιατρό του ΕΟΠΥΥ αρκεί να προλάβει να βρίσκεται στη λίστα των πρώτων δέκα της ημέρας ή των πρώτων πενήντα της εβδομάδας ή των πρώτων διακοσίων του μήνα», τονίζει σε δηλώσεις του στην Εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο Ωτορινολαρυγγολόγος, Ιωάννης Σταμάτης.
Η φράση «όσοι έχουν χρήματα, θα έχουν και την υγειά τους» φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στην παραπάνω περίπτωση καθώς ο μικρός αυτός αριθμός που θα καλύπτει δωρεάν τους ασφαλισμένους των συγκεκριμένων ταμείων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες ασθενείς πολλοί από τους οποίους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και έχουν ανάγκη τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Σημαντικό επίσης παραμένει και το γεγονός ότι ο νέος Οργανισμός ασφάλισης που συστάθηκε για να «εξασφαλισθεί η ισότιμη πρόσβαση όλου του πληθυσμού σε ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας» παραμένει ακόμα άγνωστο το που θα βρει τα χρήματα για να πληρώσει τους ιατρούς ενώ όσοι μέχρι σήμερα έχουν υποβάλλει αίτημα ένταξής τους στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με πληροφορίες της Εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», θα αμείβονται με περίπου 10 Ευρώ ανά ασθενή και ακόμα και αυτά τα χρήματα δεν ξέρουν πότε θα τα πάρουν.
patrisnews.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/1/12 18:20

    Είναι δυνατόν να πληρώνω σαν ζώον 850ευρώ το δίμηνο και ο ασφαλισμένος του ΟΓΑ με εισφορές από 70-130 το μήνα να έχει τις ίδιες ασφαλιστικές καλύψεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/1/12 07:36

      Άρα θες να επικρατήσει η λογική όσα τα λεφτά τόση και η υγεία του καθενός. Αντί να χτυπάμε κάτω σκυμμένοι μεταξύ μας ας κοιτάξουμε πάνω μας προς τα αφεντικά ολων μας...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/1/12 18:33

    ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου....Θέλω να σταματήσουν να μου κρατάνε εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να πληρώνομαι αυτά τα λεφτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *