ροή ειδήσεων

Ο Δήμος Ρόδου διεκδικεί με αποφάσεις του τα τουριστικά ακίνητα

Την παραχώρηση κατά πλήρη κυριότητα στην ιδιοκτησία του Δήμου Ρόδου 10 ακινήτων ιδιοκτησίας της Ε.Τ.Α. Α.Ε., του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Ελληνικού Δημοσίου ζήτησε... με «φιλική επιστολή» του προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Το αίτημα του κ. Κουσουρνά συνοδεύεται από το πλήρες πρακτικό της σχετικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας καταγράφηκαν ορισμένα διόλου κολακευτικά σχόλια για την απόφαση του υπουργείου να συμπεριλάβει στο άρθρο 38 του Νομοσχεδίου με τίτλο «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις», που ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων για ψήφιση, την παραχώρηση πέντε χρυσοφόρων ακινήτων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Πέραν τούτου το αίτημα του δημάρχου υποβάλλεται σε μια περίοδο που οι φήμες σχετικά με την πρόθεση του υφυπουργού να αναθέσει την εκμετάλλευση και την διαχείριση του «Ακταίον» σε ιδιώτη, οργιάζουν, μετά από σχετική δήλωση του ίδιου σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Το ακίνητο έχει παραχωρηθεί με χρησιδάνειο στο Δήμο από τον ΕΟΤ και η παραχώρηση λήγει, εκτός απροόπτου, το 2016.
Εν πάση περιπτώσει ο Δήμος Ρόδου με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου διεκδικεί να του παραχωρηθούν κατά πλήρη κυριότητα:
-Το πρώην ξενοδοχείο «ΛΙΝΔΟΣ» στην πόλη της Ρόδου, έκτασης 1.305 τ.μ
-Το αρχοντικό «Κουντουριώτη» στην πόλη της Ρόδου, όπου στεγαζόταν η Πολεοδομία, έκτασης 420 τ.μ.
-Το γήπεδο τένις του Ρ.Ο.Α. στην πόλη της Ρόδου, έκτασης 2.840 τ.μ.
-Το τουριστικό περίπτερο Φιλερήμου στην Ιαλυσό, έκτασης 4.120 τ.μ.
-Η κοιλάδα των Πεταλούδων, έκτασης 600 στρεμμάτων,
Αποφάσισε επιπλέον να απαιτήσει από την Ε.Τ.Α. Α.Ε., το Υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού και το Ελληνικό Δημόσιο να αναγνωρίσουν την κυριότητα του Δήμου επί του ακινήτου του πάρκου «ΘΕΡΜΑΙ», έκτασης 4.720 τ.μ., που και αυτό περιλαμβάνεται στο άρθρο 38 του παραπάνω νομοσχεδίου, και να παραιτηθούν από την αίτηση αναίρεσης που έχουν ασκήσει κατά της με αριθμό 236/2009 απόφασης του Εφετείου Δωδ/σου, με την οποία αναγνωρίστηκε η κυριότητα του Δήμου επί του ακινήτου αυτού.
Επιπλέον αποφασίστηκε να απαιτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού και το Ελληνικό Δημόσιο να παραχωρηθούν προς το παρόν στο Δήμο Ρόδου κατά πλήρη κυριότητα και τα ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση στους πρώην Δήμους Ροδίων, Καλλιθέας και Αφάντου και είναι τα εξής:
- το «ΑΚΤΑΙΟΝ» Ρόδου,
-ακίνητο στην περιοχή «ΚΑΡΑΚΟΝΕΡΟ» στην πόλη της Ρόδου, έκτασης 178.943 τ.μ. το οποίο έχει μετατραπεί σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο,
-το ακίνητο των «ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ» στην περιοχή Καλλιθέας έκτασης 63.000 τ.μ. μετά των υπαρχόντων κτισμάτων, το οποίο έχει παραχωρηθεί επ΄ αόριστο στον πρώην Δήμο Καλλιθέας,
- ακίνητο έκτασης 40.000 τ.μ. στην παραλία Αφάντου που έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στον πρώην Δήμο Αφάντου για αθλητικούς σκοπούς.
Τέλος αποφασίστηκε να μεταβεί διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δήμου Ρόδου στην Αθήνα κατά τη συνεδρίαση του θέματος στη Βουλή, στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.
Εν πάση περιπτώσει στην επιστολή του δημάρχου Ρόδου προς τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη αναφέρονται τα εξής:
«Θέμα : Διεκδίκηση για την παραχώρηση κατά κυριότητα στο Δήμο Ρόδου ακινήτων.
Φίλε Γιώργο,
Σου διαβιβάζω την με αριθμό 940/28-12-2011 Ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου που αναφέρεται στην απαίτησή μας για παραχώρηση κατά κυριότητα στο Δήμο Ρόδου των ακινήτων στο νησί της Ρόδου, όπως προσδιορίζονται στο άρθρο 38 του κατατεθέντος σχεδίου νόμου με τίτλο «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα».
Επίσης απαιτούμε την παραχώρηση άλλων τεσσάρων ακινήτων που αναγράφονται στην απόφασή μας τα οποία έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση από τον Ε.Ο.Τ. στους πρώην Δήμους Ροδίων, Καλλιθέας και Αφάντου.
Όπως προσωπικά γνωρίζετε τα 4 αυτά ακίνητα αξιοποιούνται με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο από το Δήμο μας.
Σας στέλνω αντίγραφα των σχετικών παραχωρητηρίων.
Πιστεύω πως η εκφρασθείσα άποψη του συνόλου των φορέων του νησιού, όπως και των πολιτικών παραγόντων, να παραχωρηθούν τα ακίνητα στο Δήμο Ρόδου που εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία, να έχει θετική έκβαση.
Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ»
δημοκρατική
http://aegaio.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *