ροή ειδήσεων

Νέο Πρόγραμμα για τους αστέγους προωθεί το ΥΠ.ΕΣ. σε συνεργασία με τους Δήμους

Τη δημιουργία Κέντρων Διανυκτέρευσης Αστέγων, τα οποία επιπλέον θα προσφέρουν τροφή, βασικές υπηρεσίες υγείας... και συμβουλευτική υποστήριξη, πρότεινε, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), η Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κα. Φώφη Γεννηματά.

Όπως σημείωσε, το πρόγραμμα αυτό μπορεί να υλοποιηθεί με τη συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας και να υλοποιηθεί από το δήμο Αθηναίων, καθώς και όσους δήμους αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, η κα. Γεννηματά σημείωσε:

«Προτείνω -και ήδη έχω αναλάβει πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση- την προώθηση ενός ειδικού προγράμματος για τους αστέγους, με τη συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας και των δήμων οι οποίοι θα αναλάβουν την υλοποίηση.

Στους άστεγους θα προσφέρεται τροφή, διανυκτέρευση, υπηρεσίες υγείας και συμβουλευτική υποστήριξη.

Η έννοια της διανυκτέρευσης δεν είναι τυχαία, καθώς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ιδρύματα, αλλά να προσφέρουμε αξιοπρέπεια στους αστέγους και να τους προτρέψουμε να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό, να τους βοηθήσουμε να εργαστούν και να δημιουργήσουν ξανά».

poli-politiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *