ροή ειδήσεων

«Κουρά» στις μηνιαίες δόσεις των δανείων

Σε «κούρεμα» στις μηνιαίες δόσεις τους μπορούν να προχωρήσουν όσοι δανειολήπτες εκμεταλλευθούν το ντόμινο πτώσης στα επιτόκια. Ωστόσο, για να το καταφέρουν θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν...

Το χαμηλό κόστος του χρήματος σε συνδυασμό με τα προγράμματα αναχρηματοδότησης που διαθέτουν σχεδόν όλες οι τράπεζες προσφέρουν διέξοδο στα νοικοκυριά. Τραπεζικά στελέχη προτρέπουν τους δανειολήπτες να αναζητήσουν τρόπους μείωσης των δόσεών τους προκειμένου να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Το βασικό επιτόκιο του ευρώ βρίσκεται πλέον στο 1% ισοφαρίζοντας το ιστορικό χαμηλό και δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες των τραπεζών να ψαλιδίσουν τις οφειλές τους. Έτσι, ένα μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικού δανείου ξεκινάει ακόμη και κάτω από το 2% (επιτόκιο ΕΚΤ 1% πλέον περιθωρίου από 0,8% για όσους είχαν πάρει δάνειο το 2006-2008) και φτάνει το 4% (επιτόκιο ΕΚΤ 1% πλέον περιθωρίου έως 3%).

Η περίοδος του φθηνού χρήματος αναμένεται να διαρκέσει, καθώς η ΕΚΤ δείχνει διατεθειμένη να κρατήσει χαμηλά ή ακόμη και να μειώσει ακόμη περισσότερο τα επιτόκια του ενιαίου νομίσματος μέσα στο 2012.

Έτσι, όσοι δανειολήπτες επιλέξουν κυμαινόμενο επιτόκιο είναι διασφαλισμένοι ότι για τους επόμενους μήνες δεν πρόκειται να δουν τη δόση τους να αυξάνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή περισσότερα από 8 στα 10 νέα στεγαστικά δάνεια αφορούν σε χορηγήσεις κυμαινόμενου επιτοκίου.

Σημαντικά διευκολύνεται η αναχρηματοδότηση παλαιών οφειλών από καταναλωτικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες, καθώς η μείωση των επιτοκίων, σε συνδυασμό με τα ειδικά προγράμματα που διαθέτουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιτρέπει στους δανειολήπτες να ρίξουν ακόμη και στο μισό την αρχική τους δόση. Ωστόσο, για το κάνουν οι τράπεζες ζητούν την ύπαρξη τριτεγγυητών και περιουσιακών στοιχείων προς προσημείωση.

newsbeast.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *