ροή ειδήσεων

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Δυσοίωνο περιγράφουν το μέλλον των επιχειρήσεών τους τα μέλη της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ)...

«Υπάρχει διάχυτη η εκτίμηση πως μέσα στο νέο έτος, ύστερα και από τις εκλογές στις χώρες της βόρειας Αφρικής και ιδιαίτερα στην Αίγυπτο, το τουριστικό ρεύμα από την Ευρώπη (Αγγλία, Γερμανία κτλ) θα επανακάμψει σε αυτές τις χώρες και η μεταβολή στη σημερινή συγκυρία θα στερήσει ένα σημαντικό αριθμό τουριστών από την Ελλάδα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΓΕΠΟΕΤ τονίζει ακόμη ότι η κατά κεφαλή δαπάνη των υποψήφιων τουριστών από τις ευρωπαϊκές χώρες προέλευσης θα είναι υποδεέστερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, διότι σε όλες αυτές τις χώρες, εκτός Γερμανίας, έχουν γίνει περικοπές, που με τη σειρά τους προμηνύουν ότι οι πολίτες των χωρών αυτών θα ταξιδέψουν και θα δαπανήσουν λιγότερο.

«Ως εκ τούτου, ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος και θα φανεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τι κάναμε το προηγούμενο έτος σωστό και τι όχι που έπρεπε να κάνουμε», προειδοποιούν.

Ειδική αναφορά γίνεται στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που, όπως αναφέρεται, «πολύ λίγο ακούγονται αλλά αποτελούν κυρίαρχο κομμάτι της αλυσίδας του τουριστικού προϊόντος οφείλουν να αποτελέσουν την προτεραιότητα όλων μας, παραμένοντας ανοιχτά όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες, ανεξαρτήτως συνθηκών. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται ευήκοα ώτα, κάτι μάλλον εξαιρετικά σπάνιο στην χώρα μας αν κρίνουμε από τις εικόνες που μόλις προχθές επαναλήφθηκαν, όπου τουρίστες οι οποίοι απάντησαν ότι είχαν έρθει από 4.000 μίλια μακριά για να δουν την Ακρόπολη παρέμειναν απέξω, διότι ο χώρος ήταν κλειστός και αυτό τους το στερήσαμε εμείς, με την ανοχή που επιδεικνύουμε».

«Λιγότερη θεωρία και περισσότερη δουλειά και ευθύνη θα μας ωφελήσει ιδιαίτερα τώρα, σε αυτή την κρίση που διέρχεται η χώρα μας. Ας βοηθήσουμε τον τουρισμό να μην καταρρεύσει από τα δικά μας λάθη», καταλήγουν.

http://www.elzoni.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/1/12 14:10

    ...ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!
    ...ΚΑΙ ΚΑΛΑ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ...
    ΜΑΛ@ΚΕΣ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ! Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ! ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Η ΣΑΙΖΟΝ ΕΞΕΛΙΣΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ!
    ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΩΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ (ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!
    ΜΕΙΩΣΗ ΕΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ 13-14 ΜΙΣΘΟΥ!
    ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΦΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΤΟ 50% ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!
    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/1/12 14:36

    Δουλέυω στον τουριστικό τομέα εδώ και 10 χρόνια.Κάθε χρόνο είναι και χειρότερα οσο αφορά τα ποσά που ξοδεύουν οι τουρίστες.Δυστυχώς τα οικονομικά της Ευρώπης δεν είναι και τόσο ρόδινα.Ειδικά πέρυσι παρόλο την αύξηση των αφίξεων δεν ξόδευαν ούε 2 ευρώ για έναν καφέ.Μάλιστα γνώρισα πολλούς που δεν είχαν ένα ευρώ πάνω τους.Η δικαιολογία ήταν αφού είμαστε σε all inclusive ξενοδοχείο γιατί να φέρουμε λεφτά μαζί μας?!!!
    Όσο για τις μειώσεις η γερμανία έχει τους υψηλότερους μισθούς αλλά η οικονομία της είναι πολύ δυνατή.
    Εγώ θα ψηφίσω ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ γιατί βαρέθηκα να βλέπω αλβανούς να δουλεύουν στο ξενοδοχείο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/1/12 16:51

    να στειλετε το αρθρο στον ΠΡΟΤΟΥΡ με τα ταξιδια αναψυχης των στελεχων του
    αυτοι προωθουν τα ξενοδοχεια τους και οχι την Ροδο
    γι αυτο στο τέλος μιλανε για ρεκορ και οι υπολοιποι κλαινε με αδιες τσεπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *