ροή ειδήσεων

Έξι προληπτικά μέτρα για την αποφυγή καρδιακών παθήσεων και διαβήτη

“Οι καρδιακές παθήσεις, kατατάσσoνται ως Νο 1 αιτία θανάτου στις ΗΠΑ, και σχεδόν 26 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από διαβήτη.” Ο αριθμός αυτός είναι πραγματικά ανησυχητικός και είναι καιρός όλοι μας να δίνουμε προτεραιότητα στην...

υγεία μας, πριν οι απειλητικές για τη ζωή ασθένειες αυτές να καταστρέψουν την ζωή μας. Εάν δεν θέλετε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με μια χούφτα χάπια ή ένεση για το υπόλοιπο της ζωής σας, θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να κόψετε όλες τις ανθυγιεινές συνήθειες.

Συμβουλές για την αποφυγή ασθενειών όπως ο “καρδιακή προσβολή” και “διαβήτης”:

1. Ξεχάστε τα fast food και στραφείτε σε σαλάτες, φασόλια, σούπες, δημητριακά ολικής αλέσεως και φρούτα. Η σαλάτα πρέπει να είναι πλήρης με χόρτα και άλλα φρέσκα λαχανικά, που ολοκληρώνεται με σάλτσες για σαλάτες. Περισσότερες από 100 μελέτες έχουν τεκμηριώσει ότι τα οφέλη της υγιεινής διατροφής βοηθούν στη μείωση του κινδύνου του διαβήτη τύπου 2 και της καρδιακής νόσου.

2. Θα εκπλαγείτε να ξέρετε ότι για το μέσο Αμερικανό, μία σε κάθε πέντε θερμίδες προέρχονται από το ποτό.Η ελλάτωση της ζάχαρης και των αναψυκτικών,της κατανάλωση πλήρες γάλατος και χυμού φρούτων, θα βοηθήσει πραγματικά. Αντί να πίνετε χυμό φρούτων, φάτε τα φρούτα σας.

3. «Μείνε ενεργός” είναι το κλειδί μάντρα. Κρατήστε τον εαυτό σας σωματικά δραστήριο, θα αισθανθείτε πιο ενεργητικός. Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι είναι να περπατήσετε μια ένα χιλιόμετρο την ημέρα. Επίσης, η άσκηση βοηθά να κρατήσετε το σάκχαρο του αίματος υπό έλεγχο με λιγότερη ινσουλίνη.

4. Το πάρα πολύ αλάτι μπορει να αναπτύξει υψηλή πίεση του αίματος, η οποία ουσιαστικά αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών επεισοδίων, όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Τεράστιες ποσότητες αλατιού είναι κρυμένες σε όλα τα είδη τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τα μενού των εστιατορίων.

5. Η κατανάλωση πολλών κορεσμένων λιπαρών, που βρίσκονται στο κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα αυξάνουν τη χοληστερόλη στο αίμα σας, έτσι κατευθυνθείτε για άπαχες πρωτεΐνες. Τα καλύτερα λίπη για την καρδιά είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα,που βρίσκονται στα ψάρια.

6. Το άγχος είναι κάτι που σκοτώνει κάθε ένα από εμάς κάθε μέρα λίγο-λίγο. Μην αφήσετε να έχει τον έλεγχο και την υγεία σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που δεν πήγαν ετήσιες διακοπές είχαν 32 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο. Έτσι, κάντε ένα διάλειμμα από την εργασία και το περιστασιακό άγχος και κάντε σχέδια για ελεύθερες και ξεκούραστες διακοπές για τη καλύτερη ψυχική υγεία. Κοιμηθείται αρκετό, συναντηθείται με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα και περάστε λίγο ποιοτικό χρόνο με άτομα που σας ενδιαφέρουν.

Αυτές οι μικρές τεχνικές μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγεία σας σε ένα κατάλληλο σχήμα.

http://universitas.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/1/12 20:39

    Kαι οχι για εκατό μέτρα μέχρι το περίπτερο να παίρνουμε το αμάξι για να πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *