ροή ειδήσεων

Τι συνέβη στην Ελλάδα; Οικονομικές αναλύσεις με ποδοσφαιρικούς όρους!

Αναδιάρθρωση του χρέους θα κάνουμε με το PSI ή αναδιάρθρωση της νομής της εξουσίας ανάμεσα σε πρόσωπα που έχουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή μας κατάντια;...

Προσέξτε τώρα μια σημαντική λεπτομέρεια που δύσκολα κανείς θα την ακούσει στο κουτί που ονομάζεται τηλεόραση.

Χαίρονται όλοι κι επικροτούν την συμφωνία του PSI που έρχεται, και σχεδιάζεται από τον Νταλάρα και την παρέα του, και δεν ουδείς ερωτάται ΤΙ ακριβώς θα πετύχουμε με το PSI και την συμφωνία!

Προσέξτε λοιπόν.

Κατ αρχήν, για να χρησιμοποιήσω "ποδοσφαιρικούς" όρους, που είναι περισσότερο κατανοητοί από τους "οικονομικούς", είχαμε αποκαλύψει από πολύ νωρίς, τον ρόλο της Goldman Sachs, στην Ελλάδα, όταν αντί να απευθύνουμε κατηγορίες, η Κυβέρνηση Παπανδρέου έφτιαξε μια επιτροπή διερεύνησης του σκανδάλου και τοποθέτησε επικεφαλής, ένα πρώην στέλεχος της Goldman Sachs!

Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν ο σύλλογος φιλάθλων του Ολυμπιακού, ανακάλυπτε ότι μια εταιρία στοιχημάτων (bet), όποτεστοιχημάτιζε υπέρ της ήττας του Ολυμπιακού η ομάδα έχανε! Και ο πρόεδρός της, για να διερευνήσει το θέμα, ανέθετε σε στέλεχος της εταιρίας στοιχημάτων (bet), να ανακαλύψει τι συμβαίνει!!

Αντιλαμβάνεστε τι θα είχε πάθει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού;

Αυτό συνέβη δυστυχώς στην περίπτωση της Ελλάδας και εμείς απλά βλέπουμε παθητικά τις εξελίξεις ... από την κερκίδα!

Για να επιστρέψω στο PSI και τα Μνημόνια, αν όλα πάνε καλά, αν όλα λειτουργήσουν τέλεια, τότε με την αναδιάρθρωση αυτή, θα δούμε αποτέλεσμα το έτος 2020! Δηλαδή, θα κόψουν, θα ράψουν, θα μεταβιβάσουν χρέη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το 2020 να έχουμε το χρέος που είχαμε το 2009 !!!

Σκοπός δηλαδή είναι, να φτάσει η Ελλάδα το 2020 να έχει χρέος 120% του ΑΕΠ της! Οσο ακριβώς είχε και το 2009 όταν άρχισε να ξεσπά η κρίση!

Μας βάζουν δηλαδή μια θηλιά στο λαιμό, έτσι ώστε για την τρέχουσα δεκαετία, να γίνουμε ένας έθνος νεόπτωχων και να περιμένουμε ως καλύτερη περίπτωση το 2020 να φτάσουμε στα επίπεδα χρέους που είχαμε όταν μπήκαμε στο μνημόνιο!

Και φυσικά το 2020 θα μας πουν ότι τώρα είναι η ώρα για τις πραγματικές θυσίες κι επειδή στην Ελλάδα δεν έχει έρθει πραγματική ανάπτυξη να κάνουμε ένα νέο –πολλαπλό- μνημόνιο για άλλα δέκα χρόνια ώστε να φτάσουμε το 114% του χρέους, και το 2030 θα μας ζητήσουν ένα νέο μνημόνιο με σκοπό να φτάσουμε περίπου στο 2080, όταν το επίπεδο του χρέους μας θα είναι στο 70% του ΑΕΠ !

Αγνωστο είναι αν το 2080 θα υπάρχει ΑΕΠ έτσι ώστε να ποσοστοποιήσουμε το έλλειμμα βέβαια!

Είναι δεδομένο ότι στις μετρήσεις τους δεν λαμβάνουν υπόψιν, ότιτο ποσοστό του χρέους θα αυξάνεται κάθε χρόνο πολύ απλά διότι θα μειώνεται η αξία του ΑΕΠ σε απόλυτους αριθμούς !

Και όσο διάστημα διαρκεί αυτή η μεγάλη απάτη σε βάρος του Ελληνικού λαού, θα ισχύει το Αγγλικό Δίκαιο, που για όσους δεν γνωρίζουν, αποκαλείται διεθνώς ως το «δίκαιο των πειρατών» !

Και όσοι με την υπογραφή τους ενέπλεξαν την Ελλάδα σε «πειρατικές» ιστορίες, σύντομα θα λογοδοτήσουν!

Γιατί όπως (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ) λέγαμε ότι το μνημόνιο θα αποτύχει έτσι και τώρα λέμε ότι το PSI θα αποτελέσει την κρεμάλα του Ελληνικού Εθνους!

Λύσεις ;;;

Υπάρχουν πολλές!

Αλλά για να εφαρμοστεί έστω και μία απαιτείται ένα καθαρό πολιτικό σύστημα!

Και τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα δεν υπάρχει ! Ούτε σε επίπεδο κομμάτων αλλά ούτε κι έξω από αυτά!

Ακόμη και να εφαρμοστεί μια ορθή οικονομικά λύση, τότε θα προσκρούσει στην σαπίλα του πολιτικού μας συστήματος.

Εκεί πρέπει να σκύψει ο Ελληνικός λαός και να πάψει να αυταπατάται, ότι ένα πρωί θα βρεθεί η λύση!

Ανατρεπτικός ηγέτης χρειάζεται, που να μην έχει ούτε ένα γραμμάτιο προς εξόφληση στους διεθνείς τοκογλύφους! Όλα όσα λέγονται ή όλα όσα προτείνονται στη βάση της σάπιας πολιτικής πυραμίδας για αναδιάρθρωση του χρέους, είναι ανέφικτα αν προηγουμένως δεν αναδιαρθρωθεί εκ των θεμελίων του, το Ελληνικό πολιτικό σύστημα!

Ελπίζω να έγινα σαφής...

aegeantimes.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *