ροή ειδήσεων

ΤΡΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ – ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ – ΤΡΙΑ ΛΑΘΗ

ΜΝΗΜΗ ΙΜΙΩΝ 
Στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών 
του Πολεμικού Ναυτικού
Το βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ´ Γυμνασίου, έκδοση ΟΕΔΒ, ISBN 960-06-2013-X, στην πρώτη του έκδοση (2007), και συγκεκριμένα...
 στη σελίδα 163, έγραφε επί λέξει :

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Iμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996) »

Μετά από διαμαρτυρίες, με απόφαση της αρμοδίας υπουργού, το «Παιδαγωγικό Ινστιτούτο», το οποίο επιμελείται την έκδοση των σχολικών βιβλίων, άλλαξε το κείμενο και το βιβλίο στη νέα του έκδοση (2011), γράφει :

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Iμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»

Δηλαδή, με την προσθήκη στο κείμενο τριών λέξεων (από, την, Τουρκία), θέλουν να μας πείσουν ότι αποκατέστησαν την αλήθεια στη σύγχρονη ιστορία μας.

Τα τρία τεράστια λάθη, σε τρεις μόλις γραμμές, εξακολουθούν να υπάρχουν :

Ηθικό

Δεν γίνεται καμία αναφορά στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού, πλήρωμα του ελικοπτέρου ΠΝ 21 της Φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» – Χριστόδουλου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ κυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ, Παναγιώτη ΒΛΑΧΑΚΟΥ συγκυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ, και Έκτορα ΓΙΑΛΟΨΟΥ χειριστή συσκευών, Αρχικελευστή ΠΝ – που θυσιάστηκαν, την 31η Ιανουαρίου 1996, στα Ίμια, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Ιστορικό

Διαστρεβλώνεται η ιστορική πραγματικότητα καθόσον, οι Τούρκοι δεν αρκέστηκαν στη «διεκδίκηση» των Ελληνικών Ιμίων, με τη ‘Ρηματική διακοίνωση ’ την οποία επέδωσαν στην Ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας, την 29-12-1995, αλλά από 28 μέχρι 31 Ιανουαρίου 1996, έκαναν πολεμική επιχείρηση κατάληψής των.

Η Ελλάδα, μέσω του επισήμου διδακτικού (;) βιβλίου, αναφέρει μόνο τη «διεκδίκηση», παραλείποντας την «πολεμική επιχείρηση». Γράφοντας δε «αμοιβαίες υποχωρήσεις», εξισώνει τις δυο πλευρές και «κουρεύει» το ελληνικό δίκαιο.

Γεωγραφικό

Δεν υπάρχει μια βραχονησίδα Ίμια αλλά υπάρχουν δυο νησίδες Ίμια, τα ανατολικά Ίμια, με βάθη από 5 μέχρι 35 μέτρα και τα δυτικά Ίμια με βάθη από 7 μέχρι 35 μέτρα. Είναι νησιά τα οποία ανήκουν στην αλυσίδα νησιών με την ονομασία «Δωδεκάνησα» . Έχουν συνολική έκταση 10 στρέμματα. με Στα δυτικά Ίμια υπάρχει βλάστηση και κτηνοτροφική δραστηριότητα.

Το βιβλίο είναι μεν «Ιστορία», αλλά δεν επιτρέπεται να αγνοεί τη «Γεωγραφία» και να παρουσιάζει λανθασμένα γεωγραφικά στοιχειά.

***

Αυτοί λοιπόν – οι άρχοντες - που πρώτα «κούρεψαν» την ιστορία της πατρίδας μας και τις διαχρονικές ελληνικές αξίες, τώρα επιχειρούν να «κουρέψουν» και το δημόσιο χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Αλεξανδρούπολη Ιανουάριος 2012

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/1/12 22:17

    Εδώ τα ζώα σταδιακά αφαίρεσαν τα αρχαία ελληνικά !Όταν οι γάλλοι και πολλοί άλλοι το είχαν επιχειρήσει στο παρελθόν κατάλαβαν πόσο χρήσιμα ήταν και τα ξανά έβαλαν στην ύλη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *