ροή ειδήσεων

1000 δεντρίλια τραχείας πεύκης φυτεύτηκαν στην περιοχή Αναγρός Αρχαγγέλου

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
Με μεγάλο ενθουσιασμό και όρεξη περίπου 200 εθελοντές αναδάσωσαν την περιοχή Αναγρός Αρχαγγέλου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου... Μια πρωτοβουλία που στέφτηκε με επιτυχία, αφού περίπου 1000 δεντρίλια τραχείας πεύκης φυτεύτηκαν με προσοχή και ιδιαίτερη φροντίδα. Η κα. Άννα Χατζηνικήτα, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού, δήλωσε ικανοποιημένη από την προσέλευση τόσο των κατοίκων όσο και των μαθητών, επισημαίνοντας ότι στόχος του Γραφείου είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και κυρίως των παιδιών για ένα καθαρό και αξιοπρεπές περιβάλλον.

Η προσπάθεια ήταν καλά οργανωμένη, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Στέργος Παρδαλός μερίμνησε για την περίφραξη του χώρου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου και τον δασοφύλακα κ. Σταμάτη Χουρδάκη ανοίχτηκαν λάκκοι στο έδαφος (για να αποφευχθούν κοντινές φυτεύσεις) και πριν από τη δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των εθελοντών για το σωστό τρόπο φύτευσης.

Στη δεντροφύτευση συμμετείχαν οι: δημοτική σύμβουλος κα. Γιασιράνη Χαρούλα, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου κ.κ. Γιασιράνης και Ντάκας, μαθητές, γονείς και δάσκαλοι από το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, το Γυμνάσιο και Λύκειο Αρχαγγέλου με συνοδεία των διευθυντών τους κ.κ. Κασιώτης και Ψαθάς και των εκπαιδευτικών τους, ο αθλητικός σύλλογος «Άρης Αρχαγγέλου», ο πολιτιστικός σύλλογος «Ο Αίθωνας» η φιλαρμονική Αρχαγγέλου, η Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων "Πανάκεια", εργαζόμενοι της κοινότητας και εθελοντές.

Στους εθελοντές προσφέρθηκαν γάντια από τη Διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, νερά με την ευγενική χορηγία των Super market Παναγιωτάς και τα δέντρα ήταν από τα φυτώρια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αξιόλογη ήταν και η προσπάθεια, πέρα από τον καλλωπισμό της περιοχής, και της περισυλλογής των απορριμμάτων. Από τους εθελοντές μαζεύτηκαν όλα τα πλαστικά και τα σκουπίδια της περιοχής, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση σε όλη την πρωτοβουλία. Οι συντελεστές της προσπάθειας θα φροντίσουν το επόμενο διάστημα και για το πότισμα της περιοχής.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *