ροή ειδήσεων

Κι άλλα λουκέτα σε ξενοδοχεία...

Ένα ακόμη πλήγμα για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων έρχεται να προστεθεί στην ήδη πολύ άσχημη εικόνα του κλάδου, μετά και την πρόθεση για...
κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που μέσω της εισφοράς του 2%, οι εργαζόμενοι κάνουν χρήση των δελτίων για κοινωνικό τουρισμού.

Αποτελεί κοινό μυστικό για τον ξενοδοχειακό κλάδο ότι το εν λόγω μέτρο θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα για ξενοδοχεία που είχαν λόγο ύπαρξης κυρίως από τον κοινωνικό εγχώριο τουρισμό. Αυτό ακριβώς επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σημειώνοντας ότι πέραν από τα λουκέτα που έρχονται σε μικρά κυρίως ξενοδοχεία, στάθηκε και στη συρρίκνωση του τζίρου των εμπλεκομένων επιχειρήσεων με τα τουριστικά πράγματα (μεταφορές, τοπική οικονομία κλπ).

Η κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού, όπως είπε, θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τον κλάδο, αλλά και τον Έλληνα εργαζόμενο και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο εξεύρεσης φόρμουλας, που θα διατηρεί αυτή την κατάκτηση για την ελληνική οικογένεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Ζακύνθου και μέλος του ΞΕΕ στάθηκε σε μια ακόμη πολύ σημαντική πτυχή αυτής της εξέλιξης, καθώς όπως είπε αυτή η κατάταση θα οδηγήσει σε περεταίρω μείωση των προσφερόμενων τιμών από τις ξενοδοχειακές μονάδες γεγονός που θα συμπιέσει ακόμα περισσότερο τα έσοδα τους. Εστιάζοντας στον κοινωνικό τουρισμό η κα Τετράδη ανάφερε, οτι υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν αντισταθεί στις πιέσεις των διεθνών Tour Operator και προτιμούν να λειτουργούν με κουπούνια κοινωνικού τουρισμού και πλέον καταδικάζονται σε "θάνατο".

Το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2011 - 2012, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούλιο 2011 με ισχύ έως τον Μάιο 2012 έχει προϋπολογισμό 8 εκατ. ευρώ και αφορούσε περίπου 110.000 δικαιούχους. Πέρυσι, παρά το γεγονός που έτρεχε το πρόγραμμα, ο εγχώριος τουρισμός, όπως άλλωστε έχουν ανακοινώσει όλοι οι φορείς του τουρισμού σημείωσε πτώση 20%, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για το 2012 κάνουν λόγο και για υπερδιπλασιασμό της πτώσης, σε ό,τι αφορά πάντα τον εγχώριο τουρισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κρατήσεις από το εξωτερικό αυτή την περίοδο κινούνται με διψήφιο αρνητικό πρόσημο και όπως εκτιμάται αν δεν σταθεροποιηθεί η πολιτικό-οικονομική κατάσταση δεν θα υπάρξει ανατροπή της κατάστασης.
kathimerini.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/2/12 12:58

    Καλά κάνανε και το καταργήσανε. Είναι δυνατόν να εχείς την απαίτηση να σου πληρώνει το κράτος τις διακοπές σου??? Αν δεν εχεις, να μη πηγαινεις. Κατι τετοιες εξυπναδες μας εφεραν στα σημερινα χαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/2/12 16:36

      Μάλον είσαι άσχετος,στην Ευρώπη υπάρχουν κοινωνικά προγράμματα που πάνε οι Ευρωπαίοι διακοπές.Μάλλον κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ θα είσαι για αυτό τα βλέπεις όλα σωστα.Να σε δω φέτος το καλοκαίρι που δεν θα πατάει άνθρωπος στο νησί μας με τους αυξημένους συτελεστές αλλά και με την δυσφήμηση που έκανε ο αρχηγός σου ο Γιωργάκης εκεί να σε δω που θα πεινάς!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/2/12 18:52

    Και ομως οι Πασοκοι εφεραν τα προγραμματα κοινωνικου τουρισμου και τη γενικοτερη χαραμοφάιστικη νοοτροπια που μας οδηγησε στα σημερινα μας χαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *