ροή ειδήσεων

Προστατέψτε τα μάτια σας από τον υπολογιστή

Μήπως τα μάτια σας βλέπουν αστράκια; Ναι, ναι δεν κάνουμε καθόλου πλάκα. Μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μας όλοι πάνω από 8 ώρες φαίνεται πως όχι μόνο η μέση και ο...
αυχένας μας επιβαρύνεται, αλλά και τα μάτια μας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να ξεκουράζουμε τα μάτια μας.

Να τώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο, σταματήστε και απομακρύνετε το βλέμμα σας μακρυά από τον υπολογιστή. Το κάνατε; Και όμως, πρέπει να κάνουμε συχνά διαλείμματα από την οθόνη τουλάχιστον κάθε 15 λεπτά, αν όχι συχνότερα. Μια καλή εξάσκηση είναι να κοιτάτε κάτι από κοντά και μετά κάτι από μακρυά για να δουλέψετε το βάθος και την προοπτική. Ιδανικά είναι να κοιτάξετε έξω από το παράθυρο και να εστιάσετε σε κάτι που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση.

Μην ξεχνάτε να ανοιγοκλείνετε τα μάτια! Μπροστά στον υπολογιστή έχουμε την τάση να ανοιγοκλείνουμε τα μάτια 5 φορές λιγότερο από το κανονικό. Eίναι σημαντικό να το κάνουμε, καθώς έτσι υγραίνονται και μπορούν να δουλέψουν καλύτερα.

Κάντε ασκήσεις ματιών. Όσο αστείο και αν ακούγεται μπορούν να βοηθήσουν εξαιρετικά. Κάντε κύκλους με τα μάτια, ακολουθήστε κάτι με το βλέμμα σας, και ανοιγοκλείστε τα πολλές φορές.

Χρησιμοποιήστε φυσικό ορό, αυτές τις σταγόνες που μπορούν να δώσουν στα μάτια την υγρασία και την ξεκούραση που χρειάζονται. Δύο με τρεις φορές την ημέρα, ανάλογα δηλαδή με το πόσο ξεραίνονται τα μάτια σας.

Πιείτε πολύ νερό και αποφύγετε τους πολλούς καφέδες, η καφεΐνη ξεραίνει αρκετά τους βολβούς των ματιών μας. Μια ισορροπημένη διατροφή, με τροφές πλούσιες σε λουτεΐνη, βοηθάει την υγεία των ματιών μας.

Τέλος, μην ξεχνάτε να κάνετε πραγματικά διαλείμματα. Βγείτε εξω να πάρετε καθαρό αέρα, μιλήστε με συναδέλφους σας. Θα βοηθήσει όχι μόνο τα μάτια σας, αλλά και το σώμα και την ψυχολογία σας.

http://modusvivendipilates.wordpress.com/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/2/12 10:37

    ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΕΧ8ΕΣ ΣΕ ΟΦ8ΑΛΜΙΑΤΡΟ ΓΙ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙ ΤΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗ8ΕΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/2/12 16:50

    Καθαρά γυαλιά μόνο για υπολογιστή όντως δεν υπάρχουν. Άπλα στα γυαλιά μυωπίας βάζουν ειδικούς φακούς που προσφέρουν κάποια προστασία για τον υπολογιστή. Δηλαδή εάν δεν φοράς καθόλου γυαλιά δεν υπάρχει κάτι για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/2/12 03:58

    THANKS ΓΙ ΤΗΝ ΒΟΗ8ΕΙΑ ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/3/12 23:11

    pedia mias kia vrika to katalilo 8ema kseri kanis apo esas gt dimiourgounte mavres "sakouless,kikli" i omos alios legonte . kato apo ta matia . dilada kato apo ta matia stin konta stin miti dimiourgite mia mavri grami. mipos einai apo to ipologisti kai pos "8erapevete " ??? thank you

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *