ροή ειδήσεων

Διάβημα από Αθήνα στο ΥΠΕΞ Τουρκίας

Με διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε η Αθήνα στην αναγγελία εξόδου, για μια ακόμη φορά, τουρκικού ερευνητικού πλοίου στο Αιγαίο, που γνωστοποιήθηκε με την έκδοση NAVTEX... στην οποία περιλαμβάνεται στην πορεία του πλοίου και περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Το πλοίο BILIM – 2, του Πανεπιστημίου της Ανατολίας, απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη και χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έπλεε με πολύ χαμηλές ταχύτητες παράλληλα στην τουρκική ακτογραμμή. Αργά το απόγευμα βρισκόταν νοτίως του κόλπου της Σμύρνης και, εφόσον συνεχίσει να πλέει με την ίδια ταχύτητα, αναμένεται αργά σήμερα να φθάσει στην επίμαχη περιοχή. Οι κινήσεις του πλοίου παρακολουθούνται στενά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως εισέλθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της NAVTEX, το ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται να κινηθεί στην ευρύτερη περιοχή ανοιχτά του κόλπου της Μερσίνας και των βόρειων ακτών της Κύπρου, περιοχή όπου έχει ανακοινωθεί από το τουρκοκυπριακό καθεστώς ότι θα γίνουν έρευνες για υδρογονάνθρακες. Το BILIM – 2, σύμφωνα με το πρόγραμμα που γνωστοποιήθηκε, θα κινηθεί στη συνέχεια δυτικά, φθάνοντας νοτιοανατολικά της Ρόδου, και θα συνεχίσει με έρευνες στον κόλπο της Μαρμαρίδας.

Kathimerini

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *