ροή ειδήσεων

Η φτώχεια είναι εδώ: Ουρές στον Άγιο Παντελεήμονα για πατάτες, λάδι και μήλα!

«Οι πολιτικοί μας είναι χαμένοι. Η Εκκλησία θα κάνει πάντα το καθήκον της»
Για όσους ακόμη βαυκαλίζονται ότι στη Ρόδο υπάρχουν απλώς κάποια προβλήματα και όχι φτώχεια...
σε ευρεία κοινωνικά στρώματα, αυτό που έγινε σήμερα Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, τους διαψεύδει κατά τον πλέον ηχηρό τρόπο.

Μετά την Κυριακάτικη Λειτουργία ουρές σχηματίσθηκαν για να πάρουν πατάτες, μήλα και λάδι, που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του εφημέριου του Ναού πάτερ Χρήστου Σιάννα, από ντόπιους παραγωγούς και επιχειρηματίες.

Ειδικότερα συγκεντρώθηκαν και μοιράσθηκαν πέντε τόνοι πατάτες, ένας τόνος μήλα και 500 λίτρα λάδι. Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες οι ουρές που σχηματίσθηκαν ήταν όμοιες με εκείνες που σχηματίσθηκαν στη Μητρόπολη τα Χριστούγεννα και προκάλεσαν έκπληξη.

Η προσφορά του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα σε όσους έχουν ανάγκη είναι γνωστή. Και κάθε φορά αυτοί οι «αδύναμοι», που τρέχουν στην εκκλησία για να πάρουν δωρεάν τρόφιμα αυξάνονται. Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει πια τους πολίτες, καθώς τα εισοδήματά τους πετσοκόφτηκαν. Μεγάλο ποσοστό Ροδιτών δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές τους ανάγκες. Αυτοί οι πολίτες βρίσκουν καταφύγιο στα συσσίτια των εκκλησιών.



Για την προσφορά των τροφίμων, ο πάτερ Χρήστος Σιάννας ανέφερε: «Στις δύσκολες αυτές ημέρες για την κοινωνία και τον τόπο μας, ο κόσμος δυστυχεί, πεινάει. Η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα για μία ακόμη φορά προσφέρει ό,τι μπορεί και δεν μπορεί για το συνάνθρωπο. Η τοπική εκκλησία με αρχηγό το Δεσπότη μας έχει ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο έργο. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα όλοι οι παπάδες και τα προσφέρουμε στον κόσμο.



Μέσα σε μία εβδομάδα κατάφερα να συγκεντρώσω πέντε τόνους πατάτες, ένα τόνο μήλα, 500 λίτρα ελαιόλαδο από τα Μάσσαρι, τα οποία προσφέρουμε με αγάπη στους συνανθρώπους μας.



Αυτά να τα βλέπουν οι υψηλά ιστάμενοι. Οι πολιτικοί όμως δεν δίνουν καμία σημασία για το φτωχό λαό. Γι΄ αυτό κάνω έκκληση στους επιχειρηματίες της Ρόδου, στους πολίτες, οι οποίοι πάντοτε ανταποκρίνονται σε κάθε αίτημα της εκκλησίας να στηρίξουμε τον συνάνθρωπο, να συνεχίσουν να το κάνουν. Ο κόσμος έχει ανάγκη, αλλά οι πολιτικοί δεν νοιάζονται.



Η Εκκλησία ζει 2.000 χρόνια. Να μη νομίζουν ότι η Εκκλησία δεν παίζει κανένα ρόλο. Σε αυτές τις άγιες μέρες που έρχονται, θέλω να πω, ότι πρέπει να ενωθούμε να μονιάσουμε και να αγαπηθούμε. Αν ο καθένας κοιτάει το προσωπικό του συμφέρον δεν κάνουμε τίποτε. Να ξέρουν όλοι όσοι έχουν ανάγκη, ότι η Εκκλησία θα τους ανταμείψει. Στο μέτρο που μπορούμε, θα προσφέρουμε».



Σημειώνεται, ότι ο Άγιος Παντελεήμονας προσφέρει σε καθημερινή βάση φαγητό σε περισσότερους από 10 συμπολίτες μας. Οι μερίδες ετοιμάζονται στα μαγειρεία του εντευκτηρίου της εκκλησίας. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι χθες η Τράπεζα Αγάπης προσέφερε επιπλέον μακαρονάδα με τυρί και ντομάτα για όλο τον κόσμο.



http://rodosalarm.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/2/12 11:47

    Μπράβο τους... Μπράβο τους
    Να είναι καλά οι άνθρωποι αυτοί που τα δώρησαν και αυτοί που τα μοίρασαν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/2/12 17:26

    έφεραν τον Έλληνα σε σημείο πείνας.... θα έπρεπε να είχαν όλοι τους παραιτηθεί και αυτοεξοριστεί....
    μπράβο Πάτερ και σε όσους βοηθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/2/12 00:21

    δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να ανεβαζουν φωτογραφιες με τον κοσμο φατσα καρτα...
    ειναι αναγκη να τους μειωνουμε ακομη περισοτερο την αξιοπρεπεια τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/2/12 02:34

    SYGXARITIRIA STONPATER KAI TOYS SYNERGATES TOY... OLOI NA BOI8ISOYME TOYS SYNAN8RWPOYS MAS... SYMFWNW ME TON FILO ANAGNWSTI NA MIN PROSBALLOYME TOYS AN8RWPOUS POY EXOYN ANAGKI EKTOS AN PROBALOYME TI TRWNE TIN IDIA STIGMI O DESPOTIS KAI I PAREOULA TOY, TO PAPADARIO TWN MEGALWN ENORIWN ME TA PAXYLA PANKARIA,OI BOYLEYTES TOY MNHMONIOY, O MAXAIRIDIS, O KOYSOYRNAS, O POKIAS KAI SIA... TOTE 8A KATALABOYME PWS PREPEI KAPOIOI NA LOGODOTISOYNE EDW KAI S'OLI TIN ELLADA... DEN NOMIZETE? AKOMA MPRABO STO PAPA XRISTO MAS, MAKARI NASOYN DESPOTIS MAS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/2/12 12:37

    Συμφωνώ με τον φίλο πιο πάνω ότι ο παπαΧρήστος χρειάζεται όλων μας τους επαίνους για το έργο που επιτελείται. Αναρωτιόμαστε που είναι ο Δεσπότης σ'όλη τη διαδικασία αυτή? Τον είδατε πουθενά? που κρύβεται ακόμα? μήπως δεν του αρέσει ότι ο καλός ποιμένας του Αγίου Παντελεήμονα κάνει θεάρεστο κοινωνικό έργο? Μήπως ζηλεύει ότι του παίρνει τη πρωτιά? Για πότε τα συσσίτια στον Ευαγγελισμό, Δεσποτά μου? στη Κρεμαστή, στη Φιλέρημο, στη Τσαμπίκα, στον Αγ. Νεκτάριο Κρυονερίου, στη Σκιαδενή, και αλλού... εκεί που ξέρουμε ότι βγάζετε τον επιούσιο σας άρτο? Πάντως ο παπαΧρήστος σας ξεπέρασε και σας άφησε πολύ πίσω, τρέξτε να προλάβετε κι εσείς τώρα ή θα είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/2/12 18:49

    ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *