ροή ειδήσεων

Παϊσιος: Η υπομονή ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα…

«Ρόδα είναι και γυρίζει»… Ετσι υποστηρίζουν πολλοί, αλλά κακά τα ψέμματα, όταν είσαι άνθρωπος δίκαιος, σπάνια βρίσκεις...
το δίκιο σου σε αυτή την κοινωνία...
Διαβάστε ένα σχετικό απόσπασμα από τα αποσπάσματα του Γέροντα Παϊσιου στην γλώσσα γραφής του.
«Τον δίκαιο άνθρωπο συνήθως οι άλλοι τον σπρώχνουν στην τελευταία θέση ή ακόμη τον παίρνουν και την θέση, έλεγε ο Γέροντας Παΐσιος.
Τον αδικούν, τον πατούν – πατούν επί πτωμάτων , έτσι δεν λέγεται; Αλλά, όσο οι άνθρωποι τον σπρώχνουν προς τα κάτω, τόσο ο Θεός τον ανεβάζει προς τα πάνω σαν τον φελλό, θέλει όμως πάρα πολλή υπομονή.
Η υπομονή ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα. Αυτός που θέλει να ζήσει με αρετή και να είναι τίμιος στην δουλειά του, είτε εργάτης είναι είτε έμπορος είτε οτιδήποτε είναι, πρέπει να το πάρει απόφαση ότι, όταν αρχίσει την δουλειά του, θα φθάσει σε σημείο να μην έχει να πληρώσει λ.χ. ούτε τα ενοίκια, αν έχει μαγαζί, για να του έρθει η ευλογία του Θεού.
Όταν πάει κανείς με τον διάβολο, με πονηριές, δεν ευλογεί ο Θεός τα έργα του. Ότι κάνουν οι άνθρωποι με πονηριά, δεν ευδοκιμεί. Μπορεί να φαίνεται ότι προχωράει, αλλά τελικά θα σωριάσει.
Το κυριότερο είναι να ξεκινά κανείς από την ευλογία του Θεού για ότι κάνει! Ο άνθρωπος, όταν είναι δίκαιος, έχει τον Θεό με το μέρος του. Και όταν έχει και λίγη παρρησία στον Θεό, τότε θαύματα γίνονται. Όταν κανείς βαδίζει με το Ευαγγέλιο, δικαιούται την θεία βοήθεια. Βαδίζει με τον Χριστό. Πώς να το κάνουμε; Την δικαιούται. Όλη η βάση εκεί είναι. Από κει και πέρα να μη φοβάται τίποτε. Αυτό που έχει σημασία είναι να αναπαύεται ο Χριστός, η Παναγία και οι Άγιοι στην κάθε ενέργειά μας, και τότε θα έχουμε την ευλογία του Χριστού, της Παναγίας και των Άγιων μας, και το Άγιο Πνεύμα θα επαναπαύεται σ εμάς. Η τιμιότητα του ανθρώπου είναι το ανώτερο Τι μιόξυλο.»
prionokordela.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/2/12 09:08

    ενα μεγαλο μπραβο και ευχαριστω σε αυτον που μεταφερει τα λογια του πατερα παισιου εδω.να συνεχισει.ισως αφυπνιστουμε ολοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/2/12 09:10

    ενα μεγαλο μπραβο και ευχαριστω σε αυτον που μεταφερει τα λογια του πατερα παισιου εδω.ισως αφυπνιστουν πολλοι απο εμας.να συνεχισει ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/2/12 10:24

    Καλα... Εσύ περίμενε να σωθείς απ τον Θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/2/12 10:50

    αυτη η ζωη ειναι προσωρινη.στην αιωνια να δουμε τι θα κανουμε.σεβαστη παντως η αποψη σου 12:24.ο θεος επιτρεπει δοκιμασιες για να μας παιδαγωγησει και να μας αφυπνισει.οσοι θελουν τον ακολουθουν και τον πιστευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/2/12 16:36

    OTAN AYTOI OI BLAKES PROSEYXONTAI STIN EKKLISIA KAI PERIMENOYN NAR8EI SWTHRIA EDW KAI 2000 XRONIA ALLOI KOYBALANE ME KAROTSES TA XRIMATA APO PISW APO TO IERO TIS EKKLISIAS KAI TA MOIRAZOYN METAXY TOYS, POY EINAI TO SDOE NA TOYS ELEXEI?... AX KOROIDE XRISTE PWS KATANTHSAN OI LITOYRGOI SOU!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/2/12 19:09

      Σωστός!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/12/12 21:24

      ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 50ΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΓΡΙΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΜΑΣ.ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΛΛΑ Ο Λ Ο Ι ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος29/2/12 18:31

    ΟΠΩς ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.ΕΤΣΙ ΟΛΕΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ.ΕΧΕΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/2/12 19:08

      Κοιμήσου φίλε. Εσύ περίμενε το φως από τον Θεό σου όταν οι ρασοφόροι που τον καπηλεύονται έχουν φωτιστεί από την λάμψη του πλούτου που τους παραχωρείτε εσείς τα πρόβατα. Προσκυνατε! ( προς + κυνευω) γωνατιστε σαν σκυλιά. Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που βρίσκουν το φως αναζητόντας το στην γνώση. Όσο υπάρχουν αυτοί, μπορούμε να ελπίζουμε.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος29/2/12 19:52

    Αλήθεια, γιατί δεν μπαίνει το ΣΔΟΕ στη Μητρόπολη και να τους ελέγξει εξονυχιστικά όλοι αυτοί που ασχολούνται με το ιερό χρήμα, από τον δεσπότη και τους στενούς συνεργάτες, τους λογαριασμούς εντός και εκτός Ελλάδας... δεν είναι η κάθε Μητρόπολη του Δημοσίου? Μόνο τα υπουργεία και τα ΔΕΚΟ έχουν βάλει στο μάτι αλλά οι Ι. Μητροπόλεις, κανείς δεν τους αγγίζει, γιατί? Πρέπει να μας απαντήσουν οι δεσποτάδες και οι πολιτικοί που συνεργάζονται στην αποπλάνηση του λαού. Πρέπει να δημιουργηθεί παντού μέτωπο για να ξεράσουν το χρήμα που χρόνια, τι λέμε τώρα, αιώνες αφαίμαξαν από τον λαό μας! Δικαιοσύνη εδώ και τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/3/12 19:13

    Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ.ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ+ΚΥΝΩ=(ΦΙΛΩ)ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/5/12 19:33

    ONLY INSIDE THE CHURCH YOU ARE TRUE YOU FEEL GREAT YOU BELIEVE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *