ροή ειδήσεων

Πορεία διαμαρτυρίας στη Ρόδο για την κατάργηση του ΟΕΚ

Πορεία διαμαρτυρίας θα κάνουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για την απόφαση του Μνημονίου 2 να τον καταργήσουν...


Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται στην πορεία και ιστορία του οργανισμού.

Το κείμενο της ανακοίνωσης που εξεδόθη από τους εργαζόμενους ακολουθεί:

Δικαιούχε – Πολίτη, Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας ιδρύθηκε το 1954 με σκοπό τη στέγαση των εργατοϋπαλλήλων της χώρας οι οποίοι είναι αυτοί που τον χρηματοδοτούν με την εισφορά τους (εισφορές των εργαζομένων 1% και των εργοδοτών 0,75% ), και η λειτουργία του δεν επιβαρύνει καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο ΟΕΚ δεν είναι ζημιογόνος, έχει διαρκή προσφορά έργου με ανέγερση εκατοντάδων πρότυπων οικισμών σε όλη τη χώρα, με παροχή χιλιάδων δανείων είτε μέσω τραπεζών είτε με δικά του κεφάλαια ώστε οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν τη δική τους κατοικία. Παράλληλα επιδοτεί χιλιάδες νοικοκυριά εργαζομένων ενοικιαστών που χωρίς αυτήν την επιδότηση θα καταλήξουν άστεγοι σ΄αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Με την περικοπή των κοινωνικών παροχών ο ΟΕΚ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ με τον ΟΕΚ

Καταργείται το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου χιλιάδων οικογενειών και παραμένει ανολοκλήρωτο το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου 2011 που ήταν καλυμμένο ως δαπάνη και ήταν ανάσα ζωής για τους εργαζόμενους (υπεβλήθησαν 58.000 αιτήσεις σε όλη την Ελλάδα, 2000 απ΄ αυτές στη Δωδεκάνησο).
Περνάει σε κατάσταση εκκρεμότητας η καταβολή της επιδότησης επιτοκίου για δάνεια που χορηγήθηκαν από τις Τράπεζες. (85.000 δάνεια ανά την Ελλάδα εκ των οποίων 2.100 δάνεια ανέγερσης και αγοράς κατοικίας στη Δωδεκάνησο).
Περνάνε σε κατάσταση εκκρεμότητας και όλα τα εκταμιευθέντα από κεφάλαια του ΟΕΚ δάνεια και οι οφειλές από παραχωρηθείσες κατοικίες που αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή συνολική οφειλή 1.200.000.000 € προς τον Οργανισμό.
Παραμένουν κενοί ολοκληρωμένοι οικισμοί για τους οποίους έχουν κληρωθεί οι κατοικίες και περιμένουν οι δικαιούχοι τους να στεγαστούν.
Μένει σε εκκρεμότητα η οριστική παραχώρηση των κατοικιών παλιών οικισμών (Για τη Ρόδο, 550 κατοικίες σε Ροδίνι, Άνω και Κάτω Ηλιούπολη).
«Βρίσκονται στον αέρα» τα υπό εξέλιξη κατασκευαστικά προγράμματα του Οργανισμού. Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται υπό ανέγερση 20 οικισμοί πανελλαδικά, που συνολικά περιλαμβάνουν 1.300 κατοικίες εκ των οποίων οι 5 οικισμοί, 200 κατοικιών συνολικά μόλις ξεκίνησαν. Επίσης βρίσκονται υπό δημοπράτηση 4 οικισμοί 80 κατοικιών. Παρατηρούμε δηλαδή, ότι 1600 φτωχές οικογένειες μάταια θα περιμένουν να στεγαστούν τους προσεχείς μήνες.

Χάνεται δια παντός κάθε δυνατότητα ανθρώπων του μόχθου, που επιπλέον βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται καθημερινά, να στεγασθούν σε συνθήκες ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που να καλύπτουν έστω και στοιχειωδώς τις ανάγκες της οικογένειάς τους.
Όλοι οι δικαιούχοι του ΟΕΚ, όλοι όσοι στήριξαν με τις εισφορές τους χρόνια τώρα τον Οργανισμό, πρέπει να γνωρίσουν ότι τίθεται σοβαρό θέμα νομικής φύσεως σε ότι αφορά τη διαχείριση της περιουσιακής κατάστασης του Οργανισμού, ακόμα κι αν ο διαχειριστής είναι το ίδιο το Κράτος, καθόσον όλη αυτή η περιουσία προέρχεται από τον Έλληνα εργαζόμενο και ανήκει σε αυτόν ως τελικό αποδέκτη.

Καλείστε ΟΛΟΙ στον αγώνα για τη διατήρηση και συνέχιση της στεγαστικής πολιτικής στη χώρα.

Καλείστε ΟΛΟΙ στην ΠΟΡΕΙΑ που θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο. ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2/2012 - ΩΡΑ 11.30

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΕΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

http://www.ipaper.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/2/12 13:49

    Οι εργαζομενοι του ΟΕΚ στη Ροδο θα πρεπει πρωτα να μαθουν να συμπεριφερονται σωστα στους πολιτες και να μην μιλανε με ενα απιστευτο αλαζονικο,υποτιμητικο,αδιαφορο υφος, να πηγαινουν στην δουλεια τους πριν τις 10 που πηγαιναν εως τωρα καποιοι απο αυτους και να μας απαντησουν τι δουλεια εκαναν τοσο καιρο ολο αυτο το προσωπικο απο τη στιγμη που τουλαχιστον τα δανεια εχουν παγωσει εδω και πανω απο 1 1/2 χρονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/2/12 15:43

    ekei mas efere to dnt na xanoun tin doyleia toys ergazomenoi ke merikoi na xeronte san tin apo panw ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/2/12 16:00

    ο απο πανω σου λεει οτι η νοοτροπια μας μας εφερε εδω που ειμαστε , οχι το ΔΝΤ, η νοοτροπια του "δημοσιου υπαλληλου"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/2/12 17:01

    Οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ πήγαιναν όποτε ήθελαν και ότι ώρα ήθελαν στην Δουλειά τους.Για να εγκριθεί δέ το δάνειο υπήρχε γρηγορόσημο,και στην εκταμίευση τσακώνοντας ποιος θα πάρει την προμήθεια της τράπεζας.Επίσης η καΔιευθύντρια σε κάθε δικαιούχο έδινε και καρτούλα του συζύγου της(κτηματομεσίτης).
    Νομίζω ότι καλά περάσαν τόσα χρόνια,ώρα να το διαλύσουν το μαγαζάκι
    Με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/2/12 15:54

      ΣΩΣΤΟΣ!!!!!ΟΙ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ.ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ(ΕΙΝΑΙ).

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος18/2/12 09:58

    ΟΕΚ η απόλυτη ρεμουλα.
    Μονο οι Αλβανοι επερναν την επιδοτηση ενοικιου.
    Αν εβλεπαν Ελληνα τον εδιωχναν.
    Απο τους Αλβανους επερναν μιζα.
    Αντε και ενα καλο νεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *