ροή ειδήσεων

Αντί να τις αυξήσουν, μειώνουν τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών!

Την ώρα που οι Ελληνες αδυνατούν να πληρώσουν για τα αναγκαία, το υπουργείο οικονομικών -κατόπιν απαιτήσεων της τρόικας- όχι μόνο δεν τους βοηθά, αλλά τους βάζει το μαχαίρι στο λαιμό... μειώνοντας τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών θα μπορούν πλέον να εξοφλήσουν τις οφειλές τους έως και σε 24 δόσεις αντί για έως 60 δόσεις που προέβλεπε αυτή που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Παράλληλα, δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση θα έχουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα που έχουν οφειλές έως 10.000 ευρώ ενώ πλαφόν 75.000 ευρώ τίθεται για τις οφειλές των νομικών προσώπων (επιχειρήσεων). Σύμφωνα με την τροπολογία στην νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν χρέη που ήταν ληξιπρόθεσμα έως 31 Δεκεμβρίου 2011.

Σημειώνεται ότι οι δόσεις καταβολής των χρεών μπορούν να αυξηθούν και πέραν των 24 αν αποδειχθεί αδυναμία του οφειλέτη να καταβάλει το χρέος του στη διάρκεια των δύο ετών. Επίσης διευκρινίζεται ότι θα παραμένει σε ισχύ τυχόν ποινική δίωξη σε βάρος των οφειλετών ακόμη και αν αυτοί υπαχθούν στη ρύθμιση εξόφλησης των χρεών τους. Αυτό σημαίνει ότι θα ενεργοποιείται στην περίπτωση μη εξόφλησης των δόσεων.

Οι αλλαγές στους όρους της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα γίνονται ύστερα και από τις απαιτήσεις της Τρόικας η οποία στο δεκασέλιδο υπόμνημά της με τα μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση ζητούσε την απόσυρσή της.

http://www.newsit.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/2/12 08:52

    Ξέρετε για θέλουν να αδειάσουν τις φυλακες από τους βαρυποινίτες? για να χωρέσουν αυτοί που χρωστάνε στο δημόσιο. Θα αφήσουν όλους τους φυλακισμένους που έχουν ποινές έως και 10 έτη. Όλοι οι ναρκομανείς οι έμποροι, τα βαποράκια, οι φονιάδες, οι κλεφτες και οι μεγαλοαπατεώνες θα αφεθούν ελεύθεροι για να χωρέσουν αυτοί που πραγματικά δεν φταίνε. Και ποιοι θα είναι αυτοί? Αυτοί που απέτυχαν επιχειρηματικά στην ζωή τους και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και είναι άνεργοι, αυτούς θα κλείσουν μέσα!!!!

    ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *