ροή ειδήσεων

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις κεραίες και την Ακαδημία

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Σε βάθος διερεύνηση και των δύο υποθέσεων
Δύο προκαταρκτικές εξετάσεις για ισάριθμα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό...
την κοινωνία της Ρόδου, παρήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος. Η μία προκαταρκτική εξέταση αφορά τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας και η άλλη τις κεραίες κινητής τηλεφωνία.

Για το σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της έκθεσης και της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι δικηγόροι, Γιάννης Χαρίτος και Στέφανος Στεφανίδης, η έγγραφη αναφορά του προέδρου του Συλλόγου Διδασκόντων και τα διάφορα άλλα έγγραφα που του κατατέθηκαν μετά την κατάρρευση μέρους της οροφής στο δεύτερο όροφο του σχολικού συγκροτήματος.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα καταθέσουν οι δύο δικηγόροι, οι αρμόδιοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι της περιόδου 2007-2012. Από τους αντιδημάρχους και τους υπεύθυνους των τεχνικών υπηρεσιών θα ζητηθεί να καταθέσουν στοιχεία για τις παρεμβάσεις που έγιναν και από ποιους εργολάβους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Εισαγγελέας πραγματοποίησε αυτοψία στην Ακαδημία, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν. Στη συνέχεια, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ζήτησαν την παρέμβασή του, ώστε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα για να μην κινδυνεύουν οι μαθητές.

ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο τοποθετήθηκαν νόμιμα ή όχι δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην οδό 25ης Μαρτίου και στον Έμπωνα, παρήγγειλε χθες στον Πταισματοδίκη ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος. Ο Εισαγγελέας ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από τον δικηγόρο κ. Νίκο Παπαϊωάννου, ως εκπροσώπου της Επιτροπής Αγώνα και από την πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Έμπωνα, κ. Ματίνας Μαστροσαββάκη και από τους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, ζήτησε να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες των δύο κτηρίων, όπου τοποθετήθηκαν οι κεραίες. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας, ότι οι κεραίες είναι παράνομες, ο Εισαγγελέας ζήτησε να απομακρυνθούν πάραυτα.

Την έγγραφη αναφορά για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο οικοδομής στην οδό 25η2 Μαρτίου της πόλης, την κατέθεσαν στις 31 Ιανουαρίου 2012 στον Εισαγγελέα εκ μέρους της επιτροπής αγώνα, οι δικηγόροι κ. Νίκος Παπαϊωάννου και κ. Δούκισσα Χατζημιχάλη. Με την έγγραφή αναφορά, η επιτροπή αγώνα ζητούσε την άμεσή παρέμβαση του Εισαγγελέα για την άμεση απομάκρυνση της κεραίας.

Μεταξύ άλλων στην αναφορά αναγράφεται ότι εν λόγω κεραία τοποθετήθηκε σε απόσταση από σχολείο μικρότερη των 300 μέτρων που απαιτούνται από το νόμο και ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία των ατόμων που εκτίθενται αυτή.

http://rodosalarm.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/2/12 12:12

    stin embona ine pano apo to kefali tou malaka pou tin ebale...............gia na dite posa ladia xani.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/2/12 15:02

    oi texnikes mas ipiresies skizoun......
    kai paraligo na skisoun paidika kefalia sigxaritia...
    prin ligo kairo tous kalipse o eisaggeleas gia to tzami..?
    tora paraligo na skotosoun ta idia tous ta paidia...
    kserete i anomies kai oi lamogies den krivontai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *