ροή ειδήσεων

Τον πρόλαβαν στο ραντεβού με την αγχόνη!

Έναν 47χρονο ψαρά που έχανε το καΐκι του λόγω χρεών - Νοσηλεύεται σε κλινική στην Αθήνα
Το ραντεβού με τον θάνατο δεν ολοκληρώθηκε! Ένας 47χρονος γλίτωσε την τελευταία στιγμή, πριν ανέβει... σε σκαμπό και περάσει τη θηλιά στο λαιμό του. Από την Πέμπτη νοσηλεύεται με νευρικό κλονισμό σε κλινική την Αθήνα και απ’ ό,τι λένε οι συγγενείς του θα περάσει πολύς καιρός για να συνέλθει. Αιτία, τα χρέη σε τράπεζα αλλά και προς τρίτους, τα οποία αδυνατούσε να εξοφλήσει παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε από το περασμένο καλοκαίρι…

Το αποτροπιαστικό περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 8 το πρωί σε μεγάλο νησί της Δωδ/σου. Ο παρ’ολίγον αυτόχειρας είναι ένας 47χρονος επαγγελματίας ψαράς, ιδιοκτήτης καϊκιού, στο οποίο απασχολούσε 2 αλλοδαπούς- έναν Αιγύπτιο και ένα Νιγηριανό. Στα τέλη του 2010 ο 47χρονος ψαράς συνήψε δάνειο και ανακαίνισε το σκάφος του εξ ολοκλήρου, με νέο σύγχρονο εξοπλισμό, ξοδεύοντας περίπου 45.000 ευρώ.

Το 2011 οι δουλειές δεν πήγαν καλά και οι δόσεις στην τράπεζα δεν καταβάλλονταν εμπρόθεσμα. Ζήτησε νέο δάνειο για εξόφληση του παλιού και να ξαναρχίσει από την αρχή, αλλά η απάντηση της τράπεζας ήταν αρνητική, λόγω χαμηλού εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας. Λύση δεν βρέθηκε ούτε και με την πρόθεση συγγενικών του προσώπων να μπούνε εγγυητές.

Από το φθινόπωρο του 2011 ο 47χρονος δήλωσε αδυναμία και σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις. Σημειώνεται ότι το δάνειο που συνήψε ήταν 40.0000 ευρώ, εξοφλητέο σε τρία χρόνια. Τον Δεκέμβριο η τράπεζα άρχισε να στέλλει ειδοποιητήρια θέτοντας προθεσμίες για την εξόφληση του χρέους, με την παρατήρηση ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε στην κατάσχεση του καϊκιού και την εκποίησή του με την συνήθη τακτική των πλειστηριασμών. Η ίδια τακτική συνεχίσθηκε πιο έντονη και τον Ιανουάριο.

Στα τέλη Ιανουαρίου η τράπεζα κινήθηκε δικαστικά. Κατέθεσε αγωγή για κατάσχεση και εκπλειστηριασμό του καϊκιού. Όλα πλέον ήταν θέμα χρόνου, σύμφωνα και με τον δικηγόρο του. Από τότε άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση. Η ζωή του 47χρονου, (διαζευγμένου και με δύο παιδιά, ένα αγόρι 18 χρονών και ένα κορίτσι 14 χρονών), άλλαξε από τη μια μέρα στην άλλη. Εγινε μελαγχολικός, κλείστηκε στον εαυτό του, δεν έβγαινε από το σπίτι και ήταν πολύ λιγομίλητος με τα παιδιά του.

Οι συγγενείς του στάθηκαν στο πλευρό του και προσπάθησαν να τον πείσουν ότι θα βρεθεί λύση και δεν θα χάσει το καΐκι του, το οποίο είχε από νεαρή ηλικία και με το οποίο είχε αναπτύξει σχέση ζωής.

Την Τετάρτη, από πολύ νωρίς ο γιός του άκουσε θόρυβο από το δωμάτιο του πατέρα του και ξύπνησε. Και επειδή γνώριζε τη ψυχολογική του κατάσταση, ειδοποίησε τους δύο θείους του που έσπευσαν αμέσως στο σπίτι του αδελφού τους. Όταν άνοιξαν την πόρτα του δωματίου έμειναν εμβρόντητοι, καθώς είδαν μια θηλιά από καραβόσχοινο να κρέμεται από την οροφή και τον ίδιο έτοιμο να ανέβει σ’ ένα σκαμπό για το απονενοημένο διάβημα.

Πρόλαβαν το κακό για ελάχιστα λεπτά! Ο ίδιος έπεσε στο πάτωμα και σφάδαζε χτυπώντας το κεφάλι του όπου έβρισκε. Μετά από μια ηρεμιστική ένεση, έπεσε σε βαθύ λήθαργο και την Πέμπτη, μεταφέρθηκε με συνοδεία στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται σε νευρολογική κλινική.

Οι συνθήκες της ζωής έγιναν δραματικές. Τα σενάρια πραγματικά. Δυστυχώς. Μακάρι να μην μας τύχουν χειρότερα. Γιατί πάντα υπάρχουν τα χειρότερα. Και έρχονται από εκεί που δεν το περιμένει κανείς…

http://www.rodosalarm.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/2/12 21:29

    Τουλαχιστο θα σταματησει να ρημαζει τους βυθους. Κατι ειναι κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/2/12 01:02

      ακολουθα τον και εμεις θα λεμε πως τουλαχιστον θα σταματησεις να γραφεις βλακειες στα μπλογκς. Κατι θα ειναι και αυτο (για εμας)

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/2/12 22:49

      oi epaggelmaties einai pamblouti afou rimazoun tin 8alassa mas!!!kai fernoun kaiolous tous egyptious marokinous ktl na doulevoun!!1

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/2/12 21:47

    ΨΑΡΑΣ ΗΤΑΝ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΗΜΑΞΕΙΣ ΕΣΙ. ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΡΕ ? ΑΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάββαλος Νικόλαος11/2/12 22:09

    Βρε δεν πας στο διάολο λέω εγώ 11:29. Να γράφεις το όνομά σου αν έχεις τα "μπαλάκια". Μάθαμε τώρα όλοι Ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/2/12 23:45

    Αξίζει να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή για 40.000€? Δε νομίζω.. Οι τράπεζες, έδιναν απλόχερα πριν 4-5 χρόνια τα εορτοδάνεια, τα διακοποδάνεια, τα ξαπλωδάνεια και τώρα προσπαθούν να μαζέψουν τα αμάζευτα. Αντί να κάνουν κάποια ρύθμιση να μπορεί ο άνθρωπος να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, του βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό. Τη θηλιά για την ακρίβεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/2/12 03:41

    τα τομάρια που του έδωσαν το δάνειο έπρεπε προηγουμένως να ελέγξουν την πιστοληπτική του ικανότητα.
    11:29 δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζεσαι άνθρωπος αλλά ούτε και ζώο. Είσαι απροσδιόριστης κατηγορίας ον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *