ροή ειδήσεων

Υπό κατάρρευση πύργος της ΔΕΗ, θα θρηνήσουμε θύματα

ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ
Άρχισαν να πέφτουν κομμάτια σε κατοικημένη περιοχή. Ουδείς αρμόδιος συγκινείται...


Υπάρχει άμεση ανάγκη παρέμβασης των αρμοδίων για την στήριξη ή των κατεδάφιση παλιού πέτρινου «πύργου» που βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί από το «Καστρί» στους Αγίους Αναργύρους, ένας δρόμος κατοικημένος και πολυσύχναστος. Πρόκειται για κτίσμα που πριν από πολλά χρόνια η ΔΕΗ χρησιμοποιούσε για την εγκατάσταση και λειτουργία μετασχηματιστών μέσω των οποίων γινόταν διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή.

Το εν λόγω κτίσμα δεν χρησιμοποιείται πλέον από τη ΔΕΗ και έχει υποστεί σημαντικές φθορές στον φέροντα σκελετό. Πολλά κομμάτια έχουν ήδη καταρρεύσει και όπως όλα δείχνουν ο κίνδυνος για ολική κατάρρευση είναι ορατός. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα. Προχθές κομμάτια του πύργου κατέπεσαν σε παρκαρισμένο στο δρόμο αυτοκίνητο και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση του κτίσματος, έχουν ενημερώσει πολλές φορές τους αρμόδιους, αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».



Δεν είναι διευκρινισμένο αν το εν λόγω κτίσμα είναι ιδιοκτησίας της ΔΕΗ, ή του Δημοσίου. Σε όποιον πάντως και αν ανήκει είναι ανάγκη να υπάρξει άμεση παρέμβαση. Και επειδή άκρη μεταξύ ΔΕΗ και Δημοσίου δύσκολα θα βρεθεί, η πρώτη κίνηση πρέπει να γίνει από το Δήμο, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η κήρυξη ενός κτίσματος ως ετοιμόρροπου και κατεδαφιστέου.

Οι κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ότι τώρα το χειμώνα με τις βροχές η κατάσταση του κτίσματος χειροτέρεψε και κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει, τί μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη.



http://rodosalarm.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *