ροή ειδήσεων

Οι ημερίδες με θέμα: «Ελάφι, Δάσος, Πυρκαγιές, Άνθρωποι: Κι όμως, μπορούν να συνυπάρχουν!» στην τελική ευθεία

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διοργάνωση των πέντε ημερίδων με τίτλο «Ελάφι, Δάσος, Πυρκαγιές, Άνθρωποι: Κι όμως, μπορούν να συνυπάρχουν!» που πρόκειται να υλοποιήσει η ομάδα μας... Αιθρία, στο νησί της Ρόδου.

Οι ημερίδες πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα στο Μάρτιο του 2012 στις Δημοτικές Ενότητες Αρχαγγέλου, Αφάντου, Καλλιθέας, Λινδίων, και Πεταλούδων. Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, τη Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, καθώς και τοπικούς συλλόγους των χωριών.

Το ακριβές πρόγραμμα των ημερίδων θα καθοριστεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ για την ημερίδα που θα γίνει στη Δημοτική Ενότητα Λινδίων προβλέπεται περιήγηση στην καμένη περιοχή του 2008, ώστε να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες βιωματική γνώση του βιοτόπου του ελαφιού και της πορείας της αναγέννησης της τραχείας πεύκης.

Οι ημερίδες υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενέργειες Προστασίας και Ανάδειξης του Πλατωνιού της Ρόδου», το οποίο χρηματοδοτείται από το τοπικό πρόγραμμα Leader ΠΑΑ. Αν και στην παρούσα φάση οι ημερίδες προβλέπονται να πραγματοποιηθούν σε περιοχές των πρώην Δήμων που εντάσσονται στο πρόγραμμα Leader, μετά το έκδηλο ενδιαφέρον που εκφράστηκε από τοπικούς φορείς, η ομάδα μας διερευνά τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει σειρά ημερίδων και εκτός των προβλεπόμενων περιοχών Leader, σε χωριά και Δημοτικές Ενότητες και του υπόλοιπου νησιού.

Εργαζόμενοι πάντα με συνέπεια να διατηρήσουμε τις αξίες του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας και με όραμα το ελάφι της Ρόδου να κοσμεί τα δάση του νησιού μας σε άγρια, ελεύθερη διαβίωση, η ομάδα μας προωθεί συνεργασίες με φορείς τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό, διεθνές επίπεδο.

Για την Αιθρία, Γεωργία Βλαχάκη

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *