ροή ειδήσεων

Έκκληση για συνεργασία προς την Ελλάδα από τον πρόξενο Ρόδου

Ο Τούρκος πρόξενος Ρόδου Αϊντίν Ιλχάν Ντουρουσόι δήλωσε πως είναι έτοιμος ώστε σε θέματα τουρισμού και εμπορίου να υπάρξουν συνεργασίες σε πιο προχωρημένα επίπεδα...
Ο Ντουρουσόι δήλωσε πως στοχεύει με την ανάπτυξη σχεδίου συνεργασίας με το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και μετά τις εργασίες επισκευών να αποδοθούνε στην Ρόδο τα Οθωμανικά μνημεία. Ο πρόξενος στην Ρόδο Αϊντίν Ντουρουσόι υπογράμμισε πως σχεδιάζει την διοργάνωση μιας σειράς από πολιτιστικές δραστηριότητες που διασφαλίζουν την προσέγγιση των λαών των 2 χωρών.

Ο Ντουρουσόι τόνισε την σημασία που έχει για τον τουρισμό της Ρόδου η επισκευή του τζαμιού Ρετζέπ Πασά -που δεν άντεξε στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και κατέρρευσε,- του πύργου-ρολογιού, του Μεντρεσέ Σουλεϊμανίγιε και του Κρητικού τζαμιού, και υπογράμμισε πως είναι έτοιμος για υλική και κάθε άλλη στήριξη του σχεδίου.Ο Ντουρουσόι δήλωσε πως κάνει προσπάθειες να εξαιρεθούν και τα απλά τουρκικά διαβατήρια από την αναγκαία βίζα που χρειάζεται για τα ταξίδια στην Ελλάδα και στα νησιά, κάτι που θα συνέβαλε στην περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου με την Ρόδο.

Δήλωσε :

¨Οι περισσότεροι από τους 300 χιλιάδες περίπου Τούρκους τουρίστες που έρχονται ετησίως στην Ρόδο έχουν πράσινο διαβατήριο. Σε περίπτωση που υπάρξει εξαίρεση από το καθεστώς βίζας και για τα απλά διαβατήρια, θα αυξηθούν σε σημαντικό ποσοστό οι Τούρκοι τουρίστες που θα έρθουν στα ελληνικά νησιά που είναι κοντά στις τουρκικές ακτές. Η Ελλάδα ανοίγει σε Αττάλεια και Μπόντρουμ κέντρα αιτήσεων βίζας. Αλλά δεν είναι αρκετό. Αφού δεν μπορεί να καταργηθεί εντελώς η βίζα Σέγκεν, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να διασφαλιστεί η εξαίρεση. Προβλήματα υπάρχουν στην εισαγωγή των τουρκικών γεωργικών προϊόντων. Τα γεωργικά προϊόντα ακόμη έρχονται μέσω Αθήνας. Αυτό προκαλεί αύξηση στην τιμή τους. Εάν υπήρχε εργαστήριο ανάλυσης στο Νότιο Αιγαίο τα αγροτικά προϊόντα θα έφταναν πιο σύντομα και πιο φθηνά στον καταναλωτή. Είναι πολύ σημαντική η σωστή επικοινωνία ανάμεσα στις δύο χώρες¨
http://www.turkishgreeknews.org

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/2/12 16:18

    aste kai eseis!i voiθate kai esis i peutoume oloi mazi!! tora exoume anagi na mas boiθisete!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/2/12 16:24

    sto nisi zite arketoi !!!tora einai i ora !!!ti perimenete!!na ta paroun ola ta zompoi kai oi trapezites!!!emeis san laos ξerete poli kalla ti sxeseis exoume mazi sas !!!mas poylane !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/2/12 21:25

    και πλακωνουνε σιγα σιγα τα ορνια (ντυμενα περιστερια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/2/12 23:04

    "Ευχαριστούμε" αλλά ΔΕΝ θα πάρουμε. Αρκετά προβλήματα έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/2/12 23:18

    Να μπούνε επιπλέον φόροι στα γεωργικά τους προϊόντα όπως κάνουν και αυτοί με τα δικά μας. Στο κάτω κάτω γιατί θα πρέπει να αγοράζουμε "ντομάτες και κρεμύδια" από τους Τούρκους απο την στιγμή που τα παράγουμε και στη Ρόδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *