ροή ειδήσεων

Οι προνομιούχοι της κρίσης αγοράζουν σπίτια στην Τουρκία

Διαβάστε πόσα ακίνητα στα παράλια της Μικράς Ασίας έχουν περάσει σε χέρια Ελλήνων τα τελευταία χρόνια.
Οι "Cash Greeks" που αγοράζουν... βίλες...

Λεφτά υπάρχουν και επενδύονται στο εξωτερικό, καθώς πολλοί προνομιούχοι Έλληνες έχουν γίνει οι καλύτεροι πελάτες διεθνών κτηματομεσιτικών γραφείων.
Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", εκατοντάδες Έλληνες προχωρούν σε μαζικές αγορές σπιτιών και επαγγελματικών ακινήτων σε ακριβές περιοχές της Ευρώπης, αλλά και στην Τουρκία, έχοντας μάλιστα το προσωνύμιο "Cash Greeks", δηλαδή Έλληνες που πληρώνουν σε ρευστό.
Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις τους τελευταίους μήνες, λόγω της έντονης ανησυχίας για χρεοκοπία της Ελλάδας.
Ο Θ. Μπόσδας, διευθύνων σύμβουλος μεγάλου δικτύου μεσιτικών γραφείων, δηλώνει στην εφημερίδα, ότι τα αιτήματα από Έλληνες για αναζήτηση ακινήτων στο εξωτερικό, πολλαπλασιάζονται καθημερινά.
Προσθέτει μάλιστα ότι ενώ στο παρελθόν οι επενδυτές έψαχναν για ακίνητα μεγάλης αξίας, τώρα υπάρχουν και μικροεπενδυτές που απλά θέλουν να "σώσουν" τα χρήματά τους, βγάζοντάς τα από την Ελλάδα.
Ποιες χώρες προτιμούν
Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", οι Έλληνες επενδυτές, αναζητούν την ασφάλεια και γι' αυτό προτιμούν χώρες όπως η Γερμανία, όπου τα ακίνητα προσφέρουν υψηλή απόδοση και νοικιάζονται γρήγορα.
Δημοφιλής επιλογή είναι επίσης η Γαλλία και η Ελβετία, κυρίως για όσους επενδύουν σε πολυτελείς κατοικίες και πανάκριβα σαλέ. Μάλιστα, πρόσφατα Έλληνας επιχειρηματίας αγόρασε κατοικία 100 ετών δίπλα σε λίμνη και δαπάνησε εκατομμύρια ευρώ για να την ανακαινίσει, φέρνοντας μηχανικούς, τεχνίτες και υλικά από την Ελλάδα.
Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά το Λονδίνο, όπου εδώ και πολλά χρόνια Έλληνες επενδύουν εκατομμύρια σε ακίνητα.
Χιλιάδες ακίνητα έχουν αγοραστεί από Έλληνες και στην Τουρκία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 ακίνητα έχουν περάσει στα χέρια Ελλήνων, με τη ζήτηση να είναι αυξημένη κυρίως στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου πωλούνται διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα έναντι 50 χιλιάδων ευρώ.
Τέλος, είναι γνωστό ότι εκατοντάδες βορειοελλαδίτες έχουν αποκτήσει σπίτια στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο Μπάνσκο, το Μπόροβετς και το Παμπόροβο, λόγω των πολύ χαμηλών τιμών.
Ποιοι είναι
Ασφαλώς ένα ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων είναι ποιοι είναι αυτοί που την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, έχουν τόσα χρήματα για επενδύσεις.
Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", πρόκειται για πολιτικούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δημοσιογράφους, έμπορους και καλλιτέχνες, που αγοράζουν σπίτια και εξοχικά, πληρώνοντας από 700.000 μέχρι 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
Πρόκειται ουσιαστικά για όσους είχαν πολλά χρήματα στην τράπεζα, όταν ξέσπασε η κρίση, έχοντας την άνεση σήμερα να απαιτούν θυσίες από τον ελληνικό λαό.
Οι επενδυτές που αγοράζουν για να έχουν σταθερό εισόδημα, επενδύουν τα χρήματά τους είτε σε σπίτια που τα ενοικιάζουν αμέσως, είτε σε μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα και μεικτές χρήσεις.

news247

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/2/12 21:45

    Οχι κορρόιδα δεν ειναι να αγοράσουν η να επενδύσουν σε ακίνητα στην Ελλάδα, οσοι έχουν λίγο μυαλό πλέον.

    Γιατί στην Ελλάδα κατάντησε εγκλημα ειδεχθές η απόκτηση και η κατοχή περιουσίας πλέον.
    Και ο κάτοχος δακτυλοδεικτούμενος εγκληματίας.

    Ελεος πιά πρέπει να λέμε με αυτές τις συλλογιστικές.

    Επίσης και για να τους τα παίρνει χοντρα με 72 φόρους, χαράτσια, ΦΜΑΠ, ΤΑΠ, και ενα σωρό αλλα το κράτος?

    Οχι δεν ειναι ολος ο κόσμος μακάκες και τα κορρόιδα της παρέας.

    Πέραν αυτών δεν δικαιολογώ και δεν πρέπει να γίνεται απο Ελληνες αγορά σπιτιού στην Τουρκία, πέρα ισως απο κάποιους, απογόνους Μικρασιατών που βρήκαν το σπίτι των παπούδων η πατεράδων τους στην απέναντι ακτή και για συναισθηματικούς και μόνο λόγους να θέλουν να το ξαναποκτήσουν.
    Αυτοί και μόνο δικαιολογούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *