ροή ειδήσεων

Μ. Ιατρίδη: «Δεν θα παραδώσω τη βουλευτική έδρα»

Θετικά σχολιάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον Π. Καμμένο η ανεξάρτητη βουλευτής Μίκα Ιατρίδη σε συνέντευξή της στη «metro»... Η ίδια υπογραμμίζει ότι η Νέα Δημοκρατία «παραμένει το σπίτι της», παρά τη διαγραφή της από το κόμμα, όπως αποφάσισε ο Αντ. Σαμαράς, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα παραιτηθεί της βουλευτικής έδρας, τονίζοντας ότι «οι συμπολίτες μου επικρότησαν τη συνεπή μου στάση» με την καταψήφιση του νέου Μνημονίου.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Κουνιά

- Πολλοί συνάδελφοί σας που καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο δήλωσαν ανακουφισμένοι. Αισθάνεστε και εσείς το ίδιο; Τι σας είπαν οι ψηφοφόροι σας στα Δωδεκάνησα για τη στάση σας στην ψηφοφορία της Κυριακής;

Κοιτάξτε, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Ήταν μια απόλυτα συνειδητή απόφαση. Στάθμισα όλα τα δεδομένα που είχα και ψήφισα αυτό που εγώ θεώρησα σωστό να ψηφίσω. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι το άμεσο μέλλον θα κρίνει τις αποφάσεις όλων μας. Οι συμπολίτες μου επικρότησαν τη συνεπή στάση μου. Όμως, θα ήθελα εδώ να διευκρινίσω ότι ούτε τον «ήρωα» αποσκοπούσα να παίξω ούτε τίποτα. Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι, αν πίστευα στη νέα δανειακή σύμβαση, και θα την ψήφιζα και θα την υπεράσπιζα.

- Σκεφθήκατε ότι, αν τελικά καταψηφιζόταν το νέο Μνημόνιο, η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε, με ανεξέλεγκτες συνέπειες για τους πολίτες; Ή δεν σας έπεισε αυτό το δίλημμα; Δεχθήκατε πιέσεις για να αλλάξετε την απόφασή σας;

Έχουμε ήδη αντιμετωπίσει αυτό το δίλημμα παραπάνω από μία φορά. Θυμίζω ότι η καταβολή κάθε δόσης του πρώτου δανείου συνοδευόταν από απειλές για χρεοκοπία. Και το αποτέλεσμα ήταν νέα μέτρα και ξανά νέα μέτρα, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, η κατάσταση είναι απείρως χειρότερη. Είδαμε μάλιστα στο διάγγελμά του και στην ομιλία του στη Βουλή τον κ. Παπαδήμο να περιγράφει τι θα συμβεί αν χρεοκοπήσουμε. Όμως αυτά που περιέγραφε είναι ακριβώς αυτά που ζούμε τώρα. Τώρα, η προειδοποίηση για διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα της Ν.Δ. στην περίπτωση που καταψήφιζα τη νέα δανειακή σύμβαση συνιστά από μόνη της ικανή πίεση, ειδικά για μια νέα βουλευτή σαν και μένα, που, θεωρητικά, είχα όλο το πολιτικό μέλλον μπροστά μου.

- Μετά τη διαγραφή σας από τη Ν.Δ., θα διεκδικήσετε ξανά να είστε υποψήφια βουλευτής; Σας στεναχώρησε η απόφαση του Αντ. Σαμαρά να σας διαγράψει; Υπάρχει θέμα παράδοσης της έδρας σας στη Ν.Δ.;

Η κατάσταση για όλους μας είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πιστεύω ότι το τι θα κάνω εγώ ελάχιστη σημασία έχει. Ειλικρινά, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Τώρα, αν και είμαι νέο σε ηλικία στέλεχος, η Ν.Δ. είναι για μένα το σπίτι μου. Προφανώς και με στενοχώρησε αυτή η εξέλιξη, όμως κάθε απόφαση έχει και ένα τίμημα. Με βάση τις αντιδράσεις των συμπολιτών μου, σκοπεύω να κρατήσω την έδρα, για να έχουν τα Δωδεκάνησα μια διαφορετική φωνή στη Βουλή.

-Σας έχουν προσεγγίσει από άλλα κεντροδεξιά κόμματα, όπως ο ΛΑΟΣ ή η Δημοκρατική Συμμαχία, για συνεργασία στις επόμενες εκλογές;

Όχι, δεν με έχουν προσεγγίσει. Βέβαια, έτσι όπως το ρωτάτε, να με προσεγγίσει η Δημοκρατική Συμμαχία τη στιγμή που το κόμμα αυτό έχει ψηφίσει «ναι» και εγώ «όχι» θα ήταν κάπως σχιζοφρενικό. Το ίδιο και για τον ΛΑΟΣ, ο οποίος είχε ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο.

- Πώς βλέπετε το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον Πάνο Καμμένο;

Το πολιτικό σύστημα είναι εξαιρετικά ρευστό - βεβαιότητες δεν υπάρχουν. Κάθε διεργασία που μπορεί να οδηγήσει σε μια διαφορετική και ρεαλιστική πρόταση απέναντι σε αυτά που βιώνουμε είναι εξ ορισμού ευπρόσδεκτη, από όπου και αν προέρχεται.

- Έχετε συζητήσει οι 21 βουλευτές που διαγραφήκατε από τη Ν.Δ. το ενδεχόμενο να λειτουργήσετε ως ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή, δυνατότητα που δίνει ο κανονισμός της Βουλής;

Είναι προφανές ότι συζητούνται όλα τα ενδεχόμενα και όλες οι δυνατότητες και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν και με γνώμονα τη διάρκεια της θητείας της παρούσας Βουλής.

http://www.metrogreece.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/2/12 12:04

    ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΠΑΡΕΔΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/2/12 12:32

    mazi sou mika OXI ME THN NTORA ME TON PANO MONO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/2/12 12:35

    Καλά κάνει ρε! Αν την άφηνε θα την έπαιρνε άλλος προσκυνημένος της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/2/12 13:21

    Γιατί να την παραδώσει? Για να την πάρει κάποιος άλλος πουλημένος και προσκυνημένος? Καλά έκανες Μικα μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/2/12 13:21

    να αφηνε την καρεκλα ??? ολα αυτα τα πακετα (μισθους,αναγνωρισιμοτητα,ασυλια,κτλ.)
    θα κατσει εκει να αγωνιστει για τους ελληνες και την πατριδα.
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ Το αλλο με τον ΤΟΤΟ το ξερεται !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/2/12 13:37

    Ξεσφράγησαν πρόσφατα το ιδιαίτερο δωμάτιο του πρώην αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Παρόντες, για του λόγου το αληθές, ήταν ο διευθυντής της αστυνομίας, ένας εκπρόσωπος της εφορίας, συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος
    Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και…..δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.
    Είναι απίστευτο, τί βρέθηκε εκεί μέσα….
    -600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.
    -Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
    -Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
    -Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.
    -30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
    -Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
    -Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
    -Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
    -Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
    -Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
    -Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
    -Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
    -50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
    -12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολύτιμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
    -100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
    -200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
    -25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
    -40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
    -Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
    -Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
    -Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
    -Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
    -Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
    -Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
    -Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
    -Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβότερη στον κόσμο.
    -Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
    -Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
    -Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
    -Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
    -Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
    -Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
    -Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
    -Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/2/12 14:34

      στον τάφο του Μεγαλεξανδρου δεν μας είπες τι είχε μεσα!
      φυσικά ξέρουμε τι έχει και μέσα στο κεφάλι σου.
      ΣΚΑΤΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος16/2/12 13:47

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΚΑ!!
    ΄ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΙΔΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΒΑζεΛΙΝΑΚΗΣ.
    (πανω που ησυχάσαμε απ' αυτόν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/2/12 17:38

    χαχαχαχα να χάσει και προνόμοια και μισθούς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!σιγά μην την παρέδιδε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/2/12 18:09

    Σιγά που θα παρέδινες...
    Αντε και σε 2 χρονάκια, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ να σε πληρώνουμε μια ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/2/12 18:10

    ουστ και εσυ !! τι νομιζεις ?? οτι επειδη σου λεμε γεια σε αγαπαμε κιολα??
    κανε μια χαρη στον εαυτο σου και φυγε οσο σε παιρνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/2/12 18:45

    ΜΙΚΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ?ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.....ΑΠΛΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΣΑΙ ΑΔΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπαχαχαχαχαχαχα! όταν την έκραζα πριν λίγες μέρες σε άλλο ποστ... δικαιώθηκα!
    παλιο-λαμόγιο Μίκα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *