ροή ειδήσεων

Απάντηση της Greenpeace σε ΔΕΛΤΑ, ΜΕΒΓΑΛ, ΟΛΥΜΠΟ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ

Πέντε μέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τις μεταλλαγμένες ζωοτροφές που ανακοίνωσε η Greenpeace, καμία εταιρεία δεν έχει δεσμευτεί ακόμη για το πώς σκοπεύει να...
προχωρήσει ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί να βρεθούν μεταλλαγμένα σε ζωοτροφή.

Αντί ουσιαστικής δέσμευσης όπως οφείλουν, οι 4 εταιρείες έχουν επικεντρωθεί είτε σε αναπαραγωγή ανακοινώσεων, είτε σε αποστολή ερωτήσεων αστυνομικού περιεχομένου προς την Greenpeace.

Η Greenpeace απαντάει ότι οι αναλύσεις έγιναν σε εξωτερικό ανεξάρτητο διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) εργαστήριο. Τα δείγματα ελήφθησαν με τρόπο απόλυτα ασφαλή, τηρώντας την εχεμύθεια και αποκλείοντας κάθε πιθανότητα επιμόλυνσης, με δεδομένο ότι ελήφθησαν από την ίδια την Greenpeace και συγκεκριμένα από ακτιβιστές της ομάδας κατά των μεταλλαγμένων.

Η επιμονή των εταιριών να κατονομαστούν οι κτηνοτρόφοι από τις φάρμες των οποίων προήλθαν τα τυχαία δείγματα της έρευνας της Greenpeace, δείχνει ότι αποφεύγουν να λύσουν συνολικά το πρόβλημα των μεταλλαγμένων, αλλά προτιμούν να στοχοποιήσουν ορισμένους κτηνοτρόφους.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα δείγματα των ζωοτροφών που πήρε η Greenpeace από τις φάρμες που προμηθεύουν τις εταιρίες ΔΕΛΤΑ, ΜΕΒΓΑΛ, ΟΛΥΜΠΟΣ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιούν δεν αρκούν για να εμποδίσουν τα μεταλλαγμένα από το να εισέλθουν στην παραγωγική τους διαδικασία.

Οι ίδιες οι εταιρείες έχουν επιτρέψει να περάσουν πέντε μέρες από την ανακοίνωση του σκανδάλου χωρίς να έχουν δεσμευτεί σε υλοποίηση ταχύτατων ελέγχων εκ μέρους τους όπως οφείλουν ούτε σε βήματα προς τη μόνιμη λύση καλλιέργειας ελληνικής μη-μεταλλαγμένης ζωοτροφής.

Η Greenpeace καλεί τις εταιρείες να προχωρήσουν αμέσως στα παρακάτω:

Εξασφάλιση μη μεταλλαγμένης ζωοτροφής.

Στροφή προς την καλλιέργεια ντόπιας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα, όπως τα κτηνοτροφικά φυτά (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα) τα οποία επιπλέον προωθούν τη βιώσιμη γεωργία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας μέσα στην κρίση και τονώνουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια.

Σαν ενδιάμεσο βήμα, να ζητήσετε από το υπουργείο την επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών του Agro7 (κρατική πιστοποίηση και σήμανση ζωικών προϊόντων που προέρχονται από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με μη-μεταλλαγμένη ζωοτροφή).

http://tros-oti-troei.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *