ροή ειδήσεων

H μεγάλη απάτη: Πως κερδίσαμε τον 13ο & 14ο μισθό και χάσαμε τον 1ο, 2ο και 3ο

Παρατηρώ τις τελευταίες εβδομάδες μια προσπάθεια κύκλων προερχόμενων από κομματικά γραφεία, να απαξιώσουν την άποψη που εκφράζω...
από τον Απρίλιο του 2010, για άμεση επιστροφή στη δραχμή! Αποψη που σαφώς είναι προσωπική και όχι των AegeanTims.GR ή του συνόλου των συνεργατών μας!
Ειδικά στην περίοδο Απριλίου 2010 – Μαρτίου 2011, εξέφραζα την άποψη ότι μόνο και μόνο αν «απειλήσουμε» με εθελούσια έξοδο από το Ευρώ, η Μέρκελ και οι διεθνείς τοκογλύφοι, θα επέλυαν αυτομάτως και μέσα σε χρόνο ρεκόρ το πρόβλημα της Ελλάδος! Πολύ απλά διότι οι ίδιοι το δημιούργησαν με σκοπό την Γερμανική Παντοκρατορία εντός της Ευρωζώνης και ένα γεγονός εθελούσιας εξόδου χώρας από το Ευρώ, θα διέλυε τα σχέδιά τους και κυρίως θα έσωσε την οικονομία μας!
Αντίθετα, ο κ.Παπακωνσταντίνου, υπέγραψε από μόνος του μια δανειακή σύμβαση μαμούθ, ύψους 110 δις ευρώ!

Και υπενθυμίζω σε αυτό το σημείο, ότι με την υπογραφή του Μνημονίου 1, δεν δίστασα να γράψω σε άρθρο που έκανε το γύρο του διαδικτύου τότε αλλά και να παραχωρήσω τηλεοπτική συνέντευξη γιατί θεωρούσα ότι το Μνημόνιο θα είναι η καταστροφή της Ελλάδας!
Τότε λοιπόν, διάφοροι απίθανοι και απίστευτοι τύποι, όργωναν τα κανάλια, και προσπαθούσαν να εξηγήσουν, ότι το Μνημόνιο είναι η σωτηρία της χώρας! Η μνημόνιο ή χρεοκοπία έλεγαν τότε!
Στο προσωπικό μου site adalis.gr, είχα αντιστρέψει το σύνθημα του σάπιου πολιτικού συστήματος, γράφοντας, ότι «Το μνημόνιο θα φέρει χρεοκοπία»! Και είχα γράψει μετά βεβαιότητας, ότι είμαι σίγουρος ότι κανείς από την Κυβέρνηση δεν το έχει διαβάσει!

Όπως κι έγινε!
Επρεπε να χάσουμε δύο πολύτιμα χρόνια, για να παραδεχτούν άπαντες, ότι το Μνημόνιο ήταν καταστροφικό για τη χώρα, ότι μας οδήγησε στην καταστροφή αντί να μας σώσει καθώς και ότι ακόμη και υπουργοί δεν το είχαν καν διαβάσει!
Σήμερα, έρχονται και πάλι και μας λένε να υποκύψουμε στον εκβιασμό της Μέρκελ και τον κατόχων CDS, με το σύνθημα «ή νέο Μνημόνιο ή χρεοκοπείτε» !
Και μας το λένε με το ίδιο θράσος όπως και το 2010!
Και απορώ:
Πόσες φορές πρέπει να … χρεοκοπήσουμε για να κερδίσει η Μέρκελ τις επόμενες εκλογές στη Γερμανία;
Μια, δύο, τρεις ;;;
Επί της ουσίας με τις απίστευτες αυτές πολιτικές και τις απαράδεκτες αυτές οικονομικές θεωρίες, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. , έχουν καταφέρει να χρεοκοπήσουν τη χώρα μας τέσσερις φορές από το διάστημα 4/2010 ως και σήμερα!
Και όλες αυτές οι γελοιότητες που εκφράζουν οι πολιτικοί μας η ηγέτες απέχουν παρασάγγας από την αλήθεια!

Όταν τέσσερις φορές, φτάσαμε στο σημείο, να παραδέχονται, ότι αν δεν πάρουμε την τάδε δόση του δανείου πάμε για χρεοκοπία, τότε στην ουσία έχουμε ήδη χρεοκοπήσει, και όλα τα άλλα είναι προφάσεις μπροστά σε αμαρτίες!!!

Δεν με νοιάζει αν κατά περίπτωση το βαφτίζουν “selective default” ή «ήπιο πιστωτικό γεγονός» ή όπως αλλιώς το έχουν πει!
Προσωπικά , γνωρίζω πολύ καλά, ότι αν μια χώρα δεν μπορεί να αποπληρώσει τις βασικές λειτουργικές της δαπάνες, και οδηγείται σε αναγκαστικό δανεισμό με εμπράγματες μάλιστα εγγυήσεις, τότε έχουμε να κάνουμε με χρεοκοπία!
Και υπ αυτή την έννοια έχουμε χρεοκοπήσει ήδη τέσσερις φορές και πάμε για την πέμπτη!
Φυσικά, όταν χρεοκοπούν οι χώρες, δεν είναι μαγαζιά λιανικής ή σούπερ μάρκετς για να … κλείσουν! Απλά, δημιουργείται ένα «σημείο μηδέν», απ όπου προσπαθούν να επανεκκινήσουν το οικονομικό τους σύστημα!
Δεν «έκλεισε» καμιά χώρα από τις δεκάδες που χρεοκόπησαν τα τελευταία 50 χρόνια
«Έκλεισε» η Τουρκία; Η Ρωσία ή ένα σορό άλλες χώρες που χρεοκόπησαν;
Το ζήτημα είναι απλό φίλες και φίλοι!
Το διεθνές τραπεζικό σύστημα λειτούργησε ως μοχλός για να μην καταρρεύσει το ιδιωτικό κεφάλαιο που «γεννά» χρήμα από τον «κοπανιστό αέρα» των δανείων και χρησιμοποίησε αρχικά το Dubai για εκφοβισμό του πλανήτη και κατόπιν την Ελλάδα για παραδειγματισμό των Ευρωπαίων, με σκοπό την διατήρηση ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος που όλοι ζητούσαν πριν το 2010 να αλλάξει και να αντικατασταθεί!
Σήμερα, ουδείς το ζητά πλέον αυτό! Αντίθετα, ζητάνε την … αναβάθμιση επί της ουσίας του συστήματος δηλαδή την ισχυροποίησή του έναντι των Κρατών! Όχι όμως την αντικατάστασή του!
Συνεπώς, η χώρα μας όφειλε να μην υπογράψει κανενός είδους μνημόνιο και να διαπραγματευτεί με σκληρούς όρους!
Δεν το έκανε! Κι όχι απλά δεν το έκανε, αλλά συνεχίζει να παραπαίει ανάμεσα σε τοκογλύφους και Εθνικιστές πολιτικούς τύπου Ανγκελα Μέρκελ!
Με την διαπραγμάτευση που γίνεται αυτές τις μέρες, όλοι φοβόντουσαν μήπως χαθούν δύο μισθοί! Ο 13ος και ο 14ος ! Πάλευαν λένε οι … ηγέτες μας! Και τα κατάφεραν!
Δεν χάθηκαν δύο μισθοί φίλες και φίλοι … ΑΛΛΑ ΤΡΕΙΣ !
Αν επιμερίσει κάποιος, τις απώλειες που υφίστανται οι εργαζόμενοι από τις μειώσεις στους κατώτατους μισθούς και τις απώλειες από τις μειώσεις στα μισθολογικά κλιμάκια, τότε ο Ελληνας εργαζόμενος θα χάσει σε ετήσια βάση, 2.7 με 3.4 μισθούς! Τρία μηνιάτικα δηλαδή! Κατά τα άλλα, οι πολιτικοί αλληλο- συγχαίρονται γιατί κατάφεραν να διατηρηθεί ο 13ος και 14ος μισθός!
Φυσικά, χάθηκε ο … 1ος ο 2ος και ο 3ος μισθός του Ελληνα!
Θα μου πείτε –και θα έχετε δίκιο- πως γίνεται αυτό;;;
Ας κάνουμε ένα παράδειγμα:
Εστω κάποιος μισθωτός που παίρνει 750 Ευρώ το μήνα:
Επί 14 μισθούς = 10,500 ευρώ
Με το πετσόκομμα της τάξης του 20% που συμφώνησαν απ ότι φαίνεται οι τρεις ... οπλαρχηγοί, ο μισθός των 750Ε μειώνεται και γίνεται 600 ευρώ
Συνεπώς 600Ευρώ Χ 14 μήνες = 8400 ευρώ
Η διαφορά που προκύπτει είναι 10.500 – 8400 = 2100 ευρώ ετήσια απώλεια εισοδήματος.
Αν διαιρέσουμε το 2100 με το μισθό που έπαιρνε κάποιος δηλ 750 (2100/750) τότε έχουμε αποτέλεσμα 2.8 .
Δηλαδή, 2.8 μισθούς ετησίως θα χάσει ο Μισθωτός του παραδείγματός μας!

ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ δηλαδή.
Και δυστυχώς δεν θα είναι μόνο αυτές οι απώλειες από την … σκληρή διαπραγμάτευση!
Κατά τα άλλα, οι τρεις … «οπλαρχηγοί», αλληλοσυγχαίρονται που δεν χάσαμε τον 13ο και 14ο μισθό!
Κρύβουν όμως από το λαό την αλήθεια!
Δεν του λένε ότι έχασε τον 1ο , 2ο & 3ο μισθό και πάμε για την απώλεια του 4ου (με τα υπόλοιπα μέτρα του 2012) !!! Χωρίς να υπολογίσουμε πόσους μισθούς έχουμε χάσει προηγουμένως, με την λαίλαπα των μέτρων που προηγήθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου!
Τέτοια προσβολή, προσωπικά δεν πρόκειται να την δεχτώ και να καθίσω σιωπηλός, μπροστά σε απειλές και ύβρεις από κουκουλοφόρους που κάθε φορά που δημοσιεύω ένα άρθρο με την γνώμη μου, η οποία είναι σαφώς , η άμεση έξοδος από την ζώνη του Ευρώ, αυτοί ανώνυμα εκτοξεύουν ύβρεις!
Διότι εκτός της αξιοπρέπειά μου ως Ελληνας πολίτης , που χάνεται κάθε φορά που … συσκέπτεται ο Λουκάς Παπαδήμος με τους τρεις «οπλαρχηγούς», υπάρχει και κάτι άλλο!

Το καλοκαίρι του 1991, έδωσα έναν όρκο ο οποίος έλεγε:
«Από του ιερού περιβόλου του σεπτού τούτου τεμένους των Μουσών εξερχόμενος κατ επιστήμην βιώσομαι, ασκών ταύτην δίκην θρησκείας, εν πνεύματι και αληθεία…»!
Και αν κάποιοι με αποκαλέσουν ονειροπόλο , προσωπικά γνωρίζω ότι δεν είμαι.
Γιατί γνωρίζω την άλλη οδό!
Μια οδό που πρωτίστως απαιτεί καθαρό πολιτικό σύστημα και πάταξη του υφιστάμενου διεφθαρμένου!
Όταν το 1991 ορκίστηκα οικονομολόγος υπήρχαν αρκετοί πολιτικοί που θεωρούσαν ότι με το «εν πνεύματι και αληθεία» μπορεί να πορεύονται στο λαό!
Φαίνεται όμως ότι στις μέρες μας απέμειναν ελάχιστοι που πιστεύουν στον όρκο αυτό! Προσωπικά θα συνεχίσω να τηρώ τον όρκο που έδωσα κι αυτοί ας τηρούν τον δικό τους!!! Και αποδεδειγμένα πλέον ο όρκος τους δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που έδωσα!

Απ ότι φαίνεται όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, απέχουν παρασάγγας από το «εν πνεύματι και αληθεία» και έχουν δώσει .. όρκο τιμής στο … «εν χρήματι και αλητεία» !!!
aegeantimes.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/2/12 18:21

    Δεν ξέρω πόσοι το χέτε καταλάβει αλλα.. Μας δουλεύουν ΟΛΟΥΣ και οι τρείς κανονικότατα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/2/12 18:53

    Και όσο για τον 13ο και 14ο μισθό,εκείνοι διαμορφώνονται σύμφωνα με τους υπόλοιπους άρα και εκεί θα έχουμε μείωση.Τελικά οι προδότες θα τους δώσουν παραπάνω από όσα ζητάνε !!
    Γράφεται η ιστορία όπως έλεγαν πριν λίγο στο έκτακτο δελτίο,και τι έδειχναν;Τους κοπρίτες που μαζευόντουσαν να συνεδριάσουν για την διαπραγμάτευση....γράφεται ιστορία....για μαλάκες μας περνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/2/12 23:16

    Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/2/12 09:57

    Εγώ δεν βλέπω καμια δυναμική κίνηση από τους Έλληνες πολίτες, και ανησυχώ πολύ για το μέλλον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/2/12 18:11

    Αντε μου στο διολο ρε! Σταση πληρωμων και εξοδος απο το ευρω αμεσα. Υπαρχει πλεον κανεις που πιστευει οτι η σωτηρια μας θα ελθει απο την παραμονη στο ευρω? Η μειωση μισθων και συνταξεων σε συνδυασμο με τη καταργηση του αφορολογητου και τα νεα χαρατσια, θα θα οδηγησει μεσα στο καλοκαιρι σε μειωση του ετησιου εισοδηματος κατα 50%. Και υπαρχουν ακομη παπαγαλακια που λενε οτι με τη δραχμη θα εχουμε υποτιμηση 50% και οτι θα πεινασουμε? Τουλαχιστον θα κρατησουμε τον εθνικο μας πλουτο, και θα κανουμε ενα νεο ξεκινημα, γιατι για οσους δεν το καταλαβαν, το νεο δανειο υπαγεται στο αγγλικο δικαιο, πραγμα που σημαινει οτι ειναι ενυποθηκο. Αν δεν το πληρωσουμε, κατασχεται ολοκληρη η εθνικη μας περιουσια, με οτι μπορει να περιλαμβανει, ορυκτο πλουτο, ενεργεια κλπ κλπ. Υπαρχει κανεις που πιστευει οτι αυτο το τερατωδες δανειο που πανε να μας φορτωσουν (για να πληρωσουμε τα αλλα δανεια) μπορει ποτε να αποπληρωθει? Μου φευγει το μυαλο οταν βλεπω στις δημοσκοπησεις οτι τα κομματα που συμμετεχουν σε αυτο το ξεπουλημα εχουν ακομα ψηφοφορους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *