ροή ειδήσεων

Oι "χρυσοί" συνταξιούχοι της Βουλής

Προκλητικά για το λαϊκό αίσθημα και ιδιαίτερα τη μικρομεσαία τάξη είναι τα συμπεράσματα της έρευνας που στα ποσά που δαπανήθηκαν...

το 2010 για μισθούς αλλά και συντάξεις βουλευτών.

Τη στιγμή που το Μνημόνιο 2 φέρνει «τσουνάμι» λιτότητας, καταλύοντας τα όποια εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει, περί τα 73 εκατομμύρια ευρώ εκταμιεύθηκαν από τα δημόσια ταμεία εν είδει αποζημίωσης σε πρώην και νυν βουλευτές.

Η νέα δανειακή σύμβαση προβλέπει μείωση (22%) του κατωτάτου μισθού, η οποία ανατρέπει το υφιστάμενο καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και καταργεί αυτή καθαυτή την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σε λίγες ημέρες (και συγκεκριμένα την Τρίτη) τίθεται προς ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά σε περικοπές στις συντάξεις, κατά 12% στις κύριες και από 10% έως και 35% στις επικουρικές.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Τα αποτελέσματα της οικονομικής «ύφεσης» στην τσέπη των πολιτών. Ως αντιπαραβολή έρχονται τα προκλητικά ποσά που δόθηκαν το οικονομικό έτος 2010 στα πολιτικά πρόσωπα της χώρας. Ενώ δηλαδή είχε ήδη ξεσπάσει η κρίση.

Προκλητικές πολιτικές αποζημιώσεις και συντάξεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε, την 13η Σεπτεμβρίου του 2011, στη

Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, η προεδρική χορηγία και οι βουλευτικές αποζημιώσεις κόστισαν στον ελληνικό λαό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 38.759.982 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η αποζημίωση των βουλευτών ανήλθε στα 21.853.627 ευρώ, για έναν χρόνο, η αποζημίωση βουλευτών για τη συμμετοχή στα τμήματα διακοπών της Βουλής και των επιτροπών έφτασε τα 5.374.248 ευρώ, τα επιδόματα για την οργάνωση γραφείων των βουλευτών στοίχισαν 8.920.681 ευρώ, η οικογενειακή παροχή βουλευτών 200.271 ευρώ και τέλος τα έξοδα των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου ήταν 1.778.623 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω ποσά δόθηκαν το 2010, περίοδος στην οποία η οικονομία της χώρας τελούσε σε κωματώδη κατάσταση.

Το ίδιο έτος, για τις αμοιβές ή αποζημιώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας δαπανήθηκαν 277.469 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα παράστασης, τα οποία άγγιξαν τα 77.593 ευρώ. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα 277.469 ευρώ που δόθηκαν για έξοδα παράστασης όλων όσοι διετέλεσαν στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, φθάνουμε στα 632.530 ευρώ!

Εξωφρενικά είναι όμως και τα ποσά τα οποία δαπανήθηκαν -το 2010- για τις συντάξεις των πρώην βουλευτών. Για αυτό το θέμα τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκαν διάφορες απόψεις, ενώ αρκετοί βουλευτές επεσήμαναν ότι πρέπει να σταματήσουν να δίνονται για κάποια χρόνια, ούτως ώστε να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόταση δεν εισακούστηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου. Αν συνέβαινε το αντίθετο, σε μόνο ένα χρόνο το ελληνικό Δημόσιο θα εξοικονομούσε από τις «συντάξεις πρωθυπουργών και βουλευτών» 33.587.214 ευρώ.

Διόλου άσχημα…
zougla.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/2/12 15:27

    ποιος ειπε να πληρωνουμε φορους???τα αρχ....μας θα παρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/2/12 16:05

    Στο διάολο να πάτε όλοι σας!! Να πεινάμε εμείς για να τρώτε εσείς με χρυσά μαχαιροπήρουνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *