ροή ειδήσεων

Εσύ κοιμάσαι κανονικά το βράδυ; [Video]

Είμαστε φτωχοί; Είμαστε δυστυχισμένοι; Ποιος ορίζει όμως την ευτυχία; Σε σχέση με ποιον δεν έχεις λεφτά; Εφαγες σήμερα; Κοιμήθηκες καλά;...

Ο TrelosPlanitis.blogspot.com μαζεύει και σου παρουσιάζει μερικές αλήθειες για τον πραγματικά τρελό πλανήτη μας. Το μόνο που ζητάει για αρχή είναι 5 λεπτά από τον χρόνο σου. ΜΗΝ αλλάξεις σελίδα .. δεν θα αλλάξει τίποτα έτσι ...

Απλά θα κοιμηθείς πιο ήρεμα .Τώρα όμως είναι αργά. ΤΩΡΑ πλέον ..ξέρεις την αλήθεια και είσαι συνένοχος.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ:

- Κάθε 3 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί απο την πείνα

μέχρι να διαβάσετε αυτή την ανάρτηση θα έχουν πεθάνει 22 παιδιά από την πείνα!!

- 30.000 παιδιά έχουν πεθάνει στη σομαλία τους τρεις τελευταίους μήνες

- 12 εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται από την ξηρασία στην ανατολική αφρική

- Kάθε 3 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί απο την πείνα

-Unicef:

-Εκατό παιδιά κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε ημέρα στη Ζιμπάμπουε

- Πεθαίνουν από την πείνα πέντε εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο συνολικά μόνο στην αφρική

- Στην Αφρική και Νότια Ασία από τα 1.000 παιδιά που γεννιούνται πεθαίνουν τα 100. Στη Σαχάρα οι θάνατοι φτάνουν στους 170. Περίπου 600.000 νεογνά πεθαίνουν από νεογνικό τέτανο και 1.000.000 από ιλαρά. Η διαρροϊκή αφυδάτωση σκοτώνει άλλα 3.000.000. Το 80% απ' αυτά έχουν ηλικία κάτω των 2 ετών!

- 3,6 εκ. παιδιά σκοτώνουν οι αναπνευστικές λοιμώξεις. Το AIDS έχει μολύνει 10.000.000 παιδιά, ενώ έχει αφήσει πάνω από 9 εκ. ορφανά. Το 15% των κοριτσιών ηλικίας 15 έως 24 ετών στη Μοζαμβίκη είναι φορείς του AIDS. Το 75% αυτών των κοριτσιών αγνοεί πώς να προστατευτεί από την ασθένεια.


-Στην Αφρική και τη νότια Σαχάρα η ελονοσία σκοτώνει 1 - 2 εκ., ενώ 120 εκ. νοσούν από αυτήν. Το 50% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες απολύτου φτώχειας, επιβιώνοντας με λιγότερο από 1 δολάριο ημερησίως.

-Για τα κορίτσια, γενικά, η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική. Θηλυκά έμβρυα και βρέφη δολοφονούνται σε διάφορες χώρες της Ασίας μόνον και μόνον γιατί γεννήθηκαν ή πρόκειται να γεννηθούν κορίτσια. Περίπου 2.000.000 κοριτσάκια, δηλαδή 6.000 την ημέρα, υφίστανται γυναικεία περιτομή ετησίως, με κύριες επιπτώσεις μολύνσεις, AIDS, ψυχικά τραύματα.

-Από τα 13.000.000 παιδιά, που πεθαίνουν ετησίως υπολογίζεται ότι τα 4.000.000 πεθαίνουν από την πείνα, καθώς σχεδόν το 1/3 των παιδιών κάτω των 5 ετών, δηλαδή περίπου 165 εκατομμύρια παιδιά, υποσιτίζονται. Η αβιταμίνωση Α προσβάλλει 40 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως και τυφλώνει 250.000 απ' αυτά ετησίως. Θυμίζουμε πως η βιταμίνη Α βρίσκεται στα φυλλώδη πράσινα λαχανικά και στα κίτρινα λαχανικά. Τόσο απλό!

-Πάνω από 5.7 εκ. παιδιά γεννήθηκαν με κρετινισμό εξαιτίας της ιωδιοπενίας. Το 50% όλων των περιπτώσεων σιδηροπενίας, που προσβάλλει 1 στους 3 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εμφανίζεται μεταξύ των εγκύων γυναικών και των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Το 60-80% των προβλημάτων υγείας των παιδιών οφείλεται στον υποσιτισμό και σε ασθένειες που μπορούν να προληφθούν. Στην Κένυα υπολογίζεται ότι ο υποσιτισμός των παιδιών κάτω των 5 ετών έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα από 0,25% σε 13,15%, ενώ σε ορισμένες περιοχές της Σομαλίας το ποσοστό υποσιτισμού των παιδιών κάτω των 5 ετών υπερβαίνει το 24%.

-Με λιγότερο από 1,25 δολάρια την ημέρα αναγκάζεται να ζήσει ένας στους δέκα Ινδούς, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών.

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Λαοί αφημένοι στο έλεος και την αδιαφορία των «πλουσίων» και των «μεγάλων» του κόσμου. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι αποκρουστικές, σκληρές, σοκαριστικές. Αλλά είναι ΑΛΗΘΙΝΕΣ.

Τους τελευταίους τρεις μήνες μόνο, η πείνα έχει θερίσει περίπου 30.000 παιδιά στη Σομαλία. Πρόκειται για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση που πλήττει το Κέρας της Αφρικής εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να δράσει. Αλλά φαίνεται πως εκείνη δεν τους ακούει γιατί είναι απορροφημένη στην παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση...

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ξηρασία στην ανατολική Αφρική απειλεί περίπου 12 εκατομμύρια ανθρώπους. Στη Σομαλία, 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από άμεση ανθρωπιστική βοήθεια.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη στη Σομαλία όπου οι ισλαμιστές σεμπάμπ εμποδίζουν -από το 2009- την πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ και ορισμένων διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων στα εδάφη που ελέγχουν.

Και παρόλο που η πείνα σήμερα μπορεί εν δυνάμει να ξεπεράσει εκείνη στην Αιθιοπία το 1984 όσον αφορά το εύρος της (ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους) η διεθνής κοινότητα καθυστερεί ν’ αντιδράσει.

Για την ώρα, έχουν εξασφαλιστεί μόνο τα μισά από τα δυο δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πείνας, με βάση εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Απο τη actionaid :

Ένας στους έξι ανθρώπους πηγαίνει για ύπνο πεινασμένος. Όμως, παγκοσμίως παράγουμε αρκετή τροφή για όλο τον πλανήτη. 925εκ. άνθρωποι υποσιτίζονται. Από αυτούς, περισσότεροι από 1 στους 10 ζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες.



Η πείνα είναι αποτέλεσμα της άνισης κατανομής της τροφής και έλλειψης πρόσβασης σε γη, νερό, σπόρους και άλλους παραγωγικούς πόρους. Επιπλέον, οι τιμές των τροφίμων παγκόσμια έχουν αυξηθεί κατά 83% τα τελευταία 2 χρόνια, με αποτέλεσμα επιπλέον 42εκ. άνθρωποι να ζουν σε συνθήκες φτώχειας, αδυνατώντας να διασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό για τους ίδιους και την οικογένειά τους.

Οι κλιματικές αλλαγές επιτείνουν το πρόβλημα, φέρνοντας ξηρασίες, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές. Οι πιο φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη ζωή τους: καταστρέφονται οι σοδιές αλλά και τα σπίτια τους, πεθαίνουν τα ζώα τους και πολλές φορές αναγκάζονται με μεταναστεύσουν σε γειτονικές χώρες.

Επιπλέον σε όλα τα παραπάνω, τα βιοκαύσιμα έρχονται να προσθέσουν άλλο ένα εμπόδιο στη διασφάλιση της τροφής στις πιο φτωχές περιοχές του πλανήτη. Η αυξανόμενη ζήτηση για βιοκαύσιμα από την Ευρώπη κινητοποιεί μεγάλες εταιρίες να αγοράζουν εκτάσεις γης στις αναπτυσσόμενες χώρες για την καλλιέργεια βιοκαυσίμων. Αυτή η γη όμως χρησιμοποιείται από τους ντόπιους για αγροτικές καλλιέργειες ή άλλες εργασίες (π.χ. ξυλεία) και αποτελεί βασικό βιοποριστικό μέσο γι’αυτούς.

"Πρέπει να χτίζουμε φράχτες, για να προστατατεύουμε την ευτυχία μερικών απο την δυστυχία των υπολοίπων ; "

Απο το HOME - a film by Yann Arthus-Bertrand

Πού βρίσκονται οι Πεινασμένοι;

Στο Γεωγραφικό Χάρτη



Η πείνα και ο υποσιτισμός επηρεάζουν ένα στα τρία άτομα ανά τον κόσμο, και αφορούν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, κυρίως όμως στους φτωχούς και ευάλωτους ανθρώπους. Η μεγάλη πλειοψηφία των υποσιτιζόμενων ανθρώπων ζει στην Αφρική και την Ασία. Στην περιοχή της Ινδίας ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα. Η Αφρική και η υπόλοιπη Ασία υπολογίζεται ότι έχουν το υπόλοιπο 40%, ενώ τις τάξεις των πεινασμένων ανθρώπων συμπληρώνουν οι κάτοικοι της Λατινικής Αμερικής και άλλων σημείων του κόσμου. Οι μαθητές βέβαια, πρέπει να κατανοήσουν ότι σε κάθε περιοχή και σε κάθε χώρα βρίσκονται άνθρωποι που που μπορεί πεινάνε. Για το λόγο αυτό, καλό είναι εκτός από τον γεωγραφικό εντοπισμό της πείνας, να πραγματοποιήσουμε και έναν αντίστοιχο κοινωνικό.

Ποιες είναι οι Επιπτώσεις της Πείνας;

Ο υποστιτισμός σε ατομικό επίπεδο, μπορεί να σημαίνει μια σειρά από επικαλυπτόμενα προβλήματα. Σε πρώτη φάση, ο χρόνιος κακοσιτισμός οδηγεί σε καθυστερημένη ανάπτυξη τα μικρά παιδιά και σε αναιμία τους ενήλικες. Στη συνέχεια, τα πόδια πρήζονται εξαιτίας της έλλειψης πρωτεϊνών, ενώ μειώνονται οι αντιστάσεις στις ασθένεις και η ίαση των τραυμάτων. Επίσης παρουσιάζεται προοδευτική αδυναμία του οργανισμού και δυσκολία στην κατάποση, που δεν επιτρέπει τη σωστή πρόσληψη τροφής. Την ίδια στιγμή, ποικίλα συμπτώματα (όπως αναιμία, χρόνια διάρροια, συρρίκνωση οργάνων όπως η καρδιά και οι πνεύμονες, υποθερμία, μυική αδυναμία, δυσπεψία) και ασθένειες από την μειωμένη πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους.

Τι κάνουμε;

-Υποστηρίζουμε εθνικές, διεθνείς και ευρωπαϊκές πολιτικές που ενισχύουν τους μικροκαλλιεργητές και ιδιαίτερα τις γυναίκες αγρότισσες. Σε πολλές χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, οι γυναίκες παράγουν την τροφή και είναι υπεύθυνες για το φαγητό στην οικογένεια. Παγκοσμίως, οι γυναίκες παράγουν 80% της τροφής, όμως τους ανήκει λιγότερο από 1% της γης. Αυτό συμβαίνει γιατί σε πολλές περιοχές οι γυναίκες υφίστανται διακρίσεις, για παράδειγμα, δεν έχουν δικαίωμα στην ιδιοκτησία και στην κληρονομιά της γης. Έχει εκτιμηθεί ότι αν εξαλειφθούν αυτές οι διακρίσεις, ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα θα μειωθεί κατά 100-150εκ.

-Προωθούμε τη βιώσιμη γεωργία, ώστε οι φτωχοί αγρότες να μπορούν να διαχειρίζονται οι ίδιοι τη γη τους και να έχουν πρόσβαση στο νερό, στη γη, στους σπόρους και να προστατεύουν τους φυσικούς πόρους από την εντατική και συχνά καταστροφική χρήση της βιομηχανοποιημένης γεωργίας.

- Από την Αϊτή μέχρι το Βιετνάμ, σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούμαστε, υλοποιούμε έργα υποδομής, όπως πηγάδια και αρδευτικά συστήματα, παρέχουμε σπόρους, εκπαίδευση, εργαλεία και μικροδάνεια σε μικροκαλλιεργητές, ώστε να μπορούν να παράγουν το φαγητό για την οικογένειά τους και να ζουν από ένα μικρό εισόδημα.

- Πιέζουμε την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να προστατεύσουν τους φυσικούς πόρους και το θεμελιώδες δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην τροφή, στο πλαίσιο των στόχων και των πολιτικών που θέτουν για τα βιοκαύσιμα. Η Ε.Ε. οφείλει να λάβει υπόψη τις σοβαρές επιπτώσεις των βιοκαυσίμων στη διασφάλιση της τροφής και να βάλει ως προτεραιότητα το φαγητό και όχι τα καύσιμα.

-Διαδίδουμε το μήνυμα για τα δικαιώματα των μικροκαλλιεργητών και ιδιαίτερα των αγροτισσών, μέσα από τις δράσεις μας. Βοήθησέ μας να μεταφέρουμε το μήνυμα και ενημερώσου για τις δράσεις που οργανώνουμε μέσα από το facebook ή το twitter!

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

Ένα μόλις ευρώ μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή ενός παιδιού:

• Το γεύμα ενός σοβαρά υποσιτισμένου παιδιού κοστίζει λιγότερο από ένα ευρώ

• Δεκαπέντε ευρώ αγοράζουν 50 έτοιμα διατροφικά σκευάσματα

• Σαράντα ευρώ αρκούν για τη θεραπεία ενός υποσιτισμένου παιδιού

• Πενήντα ευρώ βάζουν φαγητό στο τραπέζι 200 παιδιών, μεσημεριανό και βραδινό

• 24 ευρώ αρκούν για να εξασφαλίσει τροφή, για δύο μήνες, ένα υποσιτισμένο παιδί στη Γουατεμάλα

• 45 ευρώ καλύπτουν το μηνιαίο μισθό ενός δασκάλου στη Γκάνα

• 80 ευρώ αρκούν για να πάρει δάνειο μια γυναίκα στο Νεπάλ και να ξεκινήσει τη δική της μικρή επιχείρηση, με κατασκευή υφασμάτων, πώληση τροφίμων κ.λπ. και να μπορέσει έτσι να ενισχύσει το οικογενειακό της εισόδημα

• 150 ευρώ καλύπτουν το μηνιαίο μισθό ενός γιατρού σε ένα Κέντρο Υγείας στο Μπαγκλαντές

• 600 ευρώ καλύπτουν το κόστος αγοράς του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού, για να λειτουργεί για ένα χρόνο ένα Κέντρο Υγείας στο Πακιστάν.

-Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δέχονται δωρεές μέσω του διαδικτύου, των λογαριασμών που έχουν ανοίξει στην Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Αγροτική Τράπεζα, την Τρ. Πειραιώς, τη Eurobank και την Εμπορική Τράπεζα, μέσω πιστωτικής κάρτας ή γραπτού μηνύματος

-Η ActionAid είναι μια διεθνής μη κυβερνητική αναπτυξιακή οργάνωση για την καταπολέμηση της απόλυτης φτώχειας και της ανισότητας.

- Η unicef το ίδιο .

Τώρα πλέον ξέρεις. Τώρα είδες .Τώρα κάνε κάτι .

Αν δεν έχεις διαβάσει το παρον άρθρο τότε δεν θα διαβάζεις πως σου ζητάμε να κάνεις Like και Share το παρον στους φίλους και γνωστούς σου για να βάλεις και εσύ ένα μικρό λιθαράκι για αρχή στην προσπάθεια μας . .







http://trelosplanitis.blogspot.com/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/2/12 02:00

    Λάθος ώρα διάλεξες φίλε για να κάνεις αυτή την ανάρτηση. Τώρα είναι η ώρα να βοηθήσουμε "τον εαυτό μας" για να μην βρεθούμε και εμείς σε τέτοιες καταστάσεις. Αν νοιάζεσαι τόσο για την φτώχεια, κοίτα να βοηθήσεις την Ελλάδα και τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/2/12 08:09

    Οι διαφορές μας πλέον με τις λεγόμενες τριτοκοσμικές χώρες δεν είναι μεγάλες!Η Ελλάδα απέχει μια ανάσα απο τις εικόνες που είδαμε παραπάνω!Θα συμφωνήσω απολύτα με το σχολιο του φίλου!Ας βοηθήσουμε πρώτα εμάς...και αν τα καταφέρουμε βλέπουμε και για τους άλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/2/12 21:15

    καλά να πάθουμε... για να δούμε τι σημαίνει πείνα, και να δούμε τι σημαίνει να αδιαφορούν οι άλλοι για εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *