ροή ειδήσεων

Προβλήματα στο λιμάνι με κρουαζιερόπλοιο με 2.000 τουρίστες! Απεργούν οι ξεναγοί

Σοβαρά προβλήματα διαφαίνονται στον ορίζοντα αναφορικά με την ομαλή διεξαγωγή των κρουαζιερών και των εκδρομών ξένων τουριστών στη Ρόδο...
εάν δεν υπάρξει λύση στις διαφορές μεταξύ τουριστικών πρακτόρων και ξεναγών, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, βρίσκονται σε απεργία.

Το πρώτο σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου με τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου MAGNIFIKA στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 2.000 τουρίστες από διάφορες χώρες.





Στο λιμάνι βρίσκονταν οι απεργοί ξεναγοί με πανό και φέιγ βολάν σε διάφορες γλώσσες. Με τον τρόπο αυτό τους καλωσόριζαν στη Ρόδο και ζητούσαν συγγνώμη γιατί δεν μπορούσαν να τους παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να τους ξεναγήσουν στα αξιοθέατα της Ρόδου. «Αγωνιζόμαστε, έγραφαν, για την αξιοπρεπή επιβίωσή μας, μπορείτε να απολαύσετε αυτή την όμορφη μέρα στη Ρόδο και σας ευχόμαστε καλές διακοπές».

Σε συνεννόηση με τον κ. Γ. Μιχαλάκη που πρακτορεύει το πλοίο στη Ρόδο, οι τουρίστες επιβιβάσθηκαν σε πούλμαν και επισκέφθηκαν τη Λίνδο, ενώ άλλοι περιόδευσαν στην Παλιά Πόλη. Μαζί τους ήταν ξεναγοί οι οποίοι δεν έκαναν ξενάγηση, αλλά τους διευκόλυναν σε ό,τι ήθελαν και χρειάζονταν, έκαναν τα ψώνια τους και σταμάτησαν σε μπαρ και εστιατόρια. «Σκοπός μας δεν ήταν να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην αγορά», δήλωσε στο «Rodosalarm η πρόεδρος του Συλλόγου Ξεναγών Ρόδου κ. Κατερίνα Γκόγκου, η οποία πρόσθεσε ότι οι ξεναγοί απεργούν γιατί δεν μπορούν να δεχθούν τις απαιτήσεις των τουριστικών πρακτόρων για μείωση των αμοιβών τους κατά 22%, καθώς μια τέτοια μείωση θα οδηγήσει τους ξεναγούς σε πλήρη ανέχεια, αφού δεν δικαιούνται επιδόματα, ούτε επίδομα ανεργίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Εμείς, πρόσθεσε η κ. Γκόγκου, ζητούμε να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση, όμοια με εκείνην που ίσχυε τα τρία τελευταία χρόνια, χωρίς καμιά αύξηση. Δηλαδή να συνεχίσουμε να δουλεύουμε επί τέσσερα χρόνια χωρίς καμιά αύξηση, δεδομένου ότι από τον Ιούνιο καταργούνται τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας. Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε, ότι αν δεχθούμε την πρόταση των πρακτόρων για μείωση των αμοιβών μας κατά 20 – 22%, τότε η πραγματική μείωση θα ξεπεράσει το 45%! Είναι δυνατόν, αναρωτήθηκε η κ. Γκόγκου, να ζήσει κάποιος με τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν;».

Τη Δευτέρα στις 11.30 π.μ. οι ξεναγοί θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Καρπάθου, ενώ στις 6 μ.μ. της ίδιας μέρας θα συναντηθούν με το δ.σ. των τουριστικών πρακτόρων, σε μια προσπάθεια αναζήτησης λύσης στις διαφορές τους.

Πάντως, αν δεν βρεθεί λύση, τα προβλήματα θα είναι μεγάλα όλο το καλοκαίρι και μάλιστα σε μια περίοδο που ο τομέας της κρουαζιέρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.





http://www.rodosalarm.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/3/12 21:21

    Όλη η Ελλαδα στενάζει απο τις μειώσεις και οι κύριοι ξεναγοί φωνασκούν διότι το μεροκάματο τους απο τα 150 και 200 Ευρώ που ειναι σήμερα θα πέσει στα 70-80.

    Τώρα βέβαια θα απαντήσουν οτι ειναι εποχιακοί!

    ...ολοι στη Ρόδο εποχιακοί δεν είμαστε;!

    Αρκετα με τους ψευτο-τραμπουκισμούς σας!

    Ας μάθει επιτέλους ο κόσμος την αλήθεια για τα ημερομίσθια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/12 21:56

      γιατι?απο την τσεπη σου τους πληρωνεις η μηπως ειναι χρηματα του κρατους εξυπνακια?

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/3/12 21:39

    Μαζεύει ο κάθε ταλαίπωρος τουρίστας οικονομίες μια ζωή για μια κρουαζίέρα και του τα κάνετε όλα ΣΚΑΤΑ.

    Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας.
    Αν δε ξαναπατήσει κρουαζιερόπλοιο, να δω τι σκατά θα φάτε κολοξεναγοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/3/12 00:22

    Μόνο 200€; Τις μίζες από τα κεραμικά, τα εστιατόρια/καφέ και τα σφουγγάρια από Σύμη δεν τις υπολογίζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/3/12 00:46

    μετα τους ταριφες το νουμερο 2 της πιατσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/3/12 01:03

    Γυρος νήσου 8 ώρες 192 € μικτά χωρίς επιδόματα Δ.Χ.& επίδομα Άδειας ( συν 26,8 %)
    Για να μην νομίζετε ότι κόβουν κανένα μισθο των 680 € ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/3/12 09:07

    Ξεναγός που δουλεύει κάθε μέρα και πολλές φορές κάνει παραπάνω απο μία εκδρομή την ημέρα (...αφού φυσικά δεν ειναι διατεθειμένος να δώσει την εκδρομή σε άλλο συνάδελφο του για να δουλέψει και αυτός)καθαρίζει το μήνα τουλάχιστον 4-5.000 Ευρώ.

    Επι 5-6 μήνες που ειναι η σεζόν μας κάνει περί τα 30.000 Ευρώ !!!!!!!!!!!

    Πεινάνε δηλαδή οι άνθρωποι και δε θέλουν σε καμία περίπτωση να πέσουν στα 15-20.000 τη σεζόν...γιατι δε θα μπορούν να ζήσουν!

    Όλος ο κόσμος με ετήσιο εισόδημα πάνω απο 10.000 πλέον κάνει το σταυρό του και αυτοί το βιολί τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/3/12 15:11

    Ο μεγαλοδύναμος Θεός οταν εμφανίστηκε μία φορά επάνω απο το κεφάλι ενός Ελληνάρα και τον ρώτησε τι χάρη θέλεις να σου κάνω, δηλαδή οτι θελήσεις θα στο δώσω , θα το έχεις.!

    Ο Ελληνάρας αμμεσα του ειπε!
    Το μόνο που θέλω Θεέ μου ειναι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
    Για να με κάνεις να χαρώ Θεέ μου.

    ΥΓ. Αυτο το ανωτέρω, με πρόσωπα και σχόλια της ανάρτησης ουδεμία σχέση έχουν , και ειναι συμπτωματικα το ενα μέ το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/3/12 16:10

    τελικα εσεις οι πρακτορες ειστε παραλογοι! Αφου το ειπε καθαρα η προεδρος...σας εκαναν και χαρη που δε ζητησαν και αυξησεις εδω και 4 χρονια!

    Και για τον κυριο/κυρια που αναφερθηκε σε γαιδουρια και αλλα τετραποδα...οταν η απεργια σας επηρεαζει και τις εργασιες αλλων, επειδη δε θελετε και οι δικοι σας μισθοι να εναρμονιστουν με των υπολοιπων, τοτε φυσικα και πρεπει να ψοφησει και ο δικος σας γαιδαρος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/3/12 19:50

    OLOI NA BGALETE TO MATI TOU ALLOU.. KOITA3TE TA DIKA SAS MATIA PRWTA..
    AUTOI TOULAXISTON SUSPEIRW8HKAN EINAI ENWMENOI KAI PALEUOUN OMADIKA..MPRABO TOUS!!!!!!!!!!!!!
    OLOI OI UPOLOIPOI TI KANETE?
    O EX8ROS EINAI KOINWS GIA OLOUS..ALLA TA PROBATA DEN MPOROUN NA TO KATALABOUN..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος19/3/12 20:41

    Πρεπει ολοι να βαλουν λιγο νερο στο κρασι τους,οι δε ξεναγοι που βγαζουν τα αντερα τους καλα θα κανουν να ανταποκριθουν και αυτοι στις αναγκες των καιρων. γιατι ο κοσμος δεν τρωει κουτοχορτο,η αχορτασια εχει και τα ορια της,αλλου ο κοσμος παιρνει μισθους της πεινας και αυτοι καθαριζουν 4 με 5 χιλιαρικα ,ειμαι στο τουριστικο κλαδο και τα πραγματα τα γνωριζω απο μεσα.....εδω η Ελλαδα καταποντιζεται απο θεμα μισθων και συνταξεων,κοβουν απο συνταξεις των 400€, απο επιδοματα ανεργιας, και οι κυριοι ξεναγοι το παιζουν θυματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος19/3/12 21:30

    Τουλαχιστον στη Ροδο υπαρχει ενα σωματειο εργαζομενων που προεδρος του δεν ειναι εργοδοτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος19/3/12 22:49

    ..εσυ που ξέρεις τα πράγματα απο μέσα αφού βγάζουν τόσα οι ξεναγοί γιατί δεν πας να γίνεις και συ.αντί να τα βάζετε μ αυτούς βγείτε και σεις να φωναξετε παρά να κλαιγεστε για τους μισθούς σας,αν το κάνουνε όλοι να δούμε αν θα τολμούσανε να κόψουν αλλά είμαστε επαναστάτες του καναπέ και βολεμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος19/3/12 23:04

    kai epeidh eimaste kotes anti na bgoyme na fwnaxoyme kai na aperghsoyme poy mas anagkazoyn na pairnoyme 800 eyrw gia 6 mhnes doyleias sta xenodoxeia tsantizomaste me aytoys poy fwnazoyn kai apergoyn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος20/3/12 10:27

    προς Mar 19, 2012 01:49 PM . Γιατί οι ξεναγοί δεν αφήνουν να μπουν νέοι φοιτητές στην σχολή. Σε μέσες άκρες είναι αυτό που λέμε κλειστό επάγγελμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/12 22:03

      χαχαχαχαχα! μακρυα που εισαι νυχτωμενος φιλε!!!!χαχαχαχαχα! τετοια δυναμη λες να εχουν? επιβαλλουν στο κρατος να μην ανοιξει σχολες και δεν μπορουν να 'επιβαλλουν' τις απαιτησεις τους στους 'πρακτορες'? ξυπνα ρεεεε! οποιος θελει παει στις σχολες. ας ειχε λεφτα το κρατος να ανοιξει δεκα . ποιος το σταματαει? μας εφαγε η ζηλια και η κακια. μην τυχον και προκοψει ανθρωπος στον τοπο μας. δειτε τι γινεται σε ολη την ευρωπη, ακομα και στην ευημερουμενη γερμανια.παρελυσε το Βερολινο πριν 2 βδομαδες απο απεργιες.γαλλια, ιταλια, πορτογαλια αγγλια.ολοι αντιστεκονται. εσυ ραγια σκυψε το κεφαλι...

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος20/3/12 12:50

    pos eipate? den afinoyn oi ksenagoi na mpoyn neoi foitites stin sxoli??? lathos kanete. enoimerothite prota, kai meta mporite na milate. i sxoli ksenagon einai anoixti gia olo ton kosmo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/12 16:07

      Τι λες τώρα; λες και στην Ρόδο δεν μιλάει κανείς ξένες γλώσσες και τα μαθήματα είναι επιπέδου ΑΣΟΕΕ!

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος20/3/12 16:00

    Αλλά το καλύτερο είναι το εξής.
    Στην περίπτωση όπου δεν υπάρχει ξεναγός που να μιλάει πχ Ρώσικα , Πολωνικά κτλ.
    οι ξεναγοί απαιτούν να πληρώνονται 100% του ημερομισθίου τους, δηλαδή ο ξεναγός πληρώνεται για μην κάνει τίποτα... απλά συνοδεύει την Rep που κάνει την ξενάγηση.
    Τρελό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/12 18:39

      Η απάντηση είναι ΜΙΑ. Ξεσηκωθήτε όλοι για καλύτερους μισθούς!!!!!!!!
      Οι ξεναγοί ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/3/12 13:57

      Εδω δουλεύουν μέχρι και οι συνταξιούχοι ξεναγοί αντί να αφήνουν τη δουλειά σε άλλους εν ενεργεία συναδελφους τους.
      Για αυτό γιατι δε λεει τιποτα το ΔΣ των ξεναγων; Μη μας λενε μετα οτι υπαρχει ανεργία στον κλάδο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/3/12 16:21

      Ε οχι και τρελο! Κουραση μεγαλη να παρακολουθεις αν ο ρεπ τα λεει καλα.
      Ασε και που λιωνει γρηγορα το παγωτο το καλοκαιρι και θελει μελετη απο που να αρχισεις το γλυψιμο στο κορνετο, για να το προλαβεις!

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος20/3/12 20:40

    κι επειδη ολοι εμεις τα κοροιδα εχουμε δεχτει μειωσεις στους μισθους μας, μας πειραζει που καποιοι κανουν αυτο που θα επρεπε να κανουμε ολοι μας? οποιος εχει κοτσια, αντιστεκεται! ας βγαζουν και 1000 ευρω μεροκαματο. τι μας νοιαζει? αντισταση ολοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/12 22:08

      sostos!!!! giati ta walame me toys ksenagoys? poly kala kanoyn! mprawo toys! sygxaritiria!!! an eixame ki emeis myalo to idio tha kaname. alla wlepeis mas efage i zilia!!!! anti na xairomaste poy yparxoyn akoma swmateia me dynami, opos to swmateio ton ksenagon, kathomaste kai skiliazoyme mazi toys! ntropi mas!!!!!!!

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος21/3/12 10:55

    Ok ρε παιδιά, ολα καλα αυτά που λέτε! Μαγκιά τους που βγάζουν τόσα συμφωνούμε.

    Μήπως όμως έτσι λέγαμε και για αυτούς τους δημόσιους υπαληλους των 4.000 Ευρώ.
    Μήπως έτσι λέγαμε και για τους "ανάπηρους" που τελικά δεν ήταν?

    Ειναι μαγκιά η υπερτίμηση των υπηρεσιών; Δηλαδή ένας οικοδόμος, ενας επιστήμονας, με πόσα πρέπει να αμοίβεται;

    Ειναι λογικό να μιλάμε για το πόσο πραγματικά αξίζουν ή για το αν έχουν καλό συνδικάτο και να πέρνουν χρήματα που ας μη γελιόμαστε δεν αντικατοπτρίζουν ούτε το επίπεδο των απαιτούμενων σπουδών αλλα ούτε το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουν.



    Προσφέρουν δηλαδή οι ντόπιοι ξεναγοί καλύτερες υπηρεσίες απο αυτές των άλλων πόλεων που αμοίβονται λιγότερο;

    Σε λίγο καιρό που οι απεργίες των ξεναγών θα αρχίσουν να επηρεάζουν και τα υπόλοιπα τουριστικά επαγγέλματα του νησιού...για να δούμε κατα πόσο θα είστε στο πλευρό τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/12 14:56

      Μηπως τα εχεις μπλεξει λιγο?
      Εσυ εξυπνε φιλε/η που κρυβεσαι πισω απο την ανωνυμια και λες οτι κατεβαζει η ΚΟΥΤΡΑ σου χωρις να σκεφτεσαι:

      Ο ΔΗΜΟΣΙΟς ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ 4000 ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

      Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

      ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ.

      ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΞΕΝΑΓΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?

      ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΒΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?

      ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ 45 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ 400 ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

      ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΕ AIRCONDITION?MEXΡΙ ΤΑ 75 ΣΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ,ΕΓΩ?

      ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΕΠΟΧΙΑΚΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΙΑ? ΕΓΩ ΟΧΙ. ΠΟΤΕ.

      ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ 7 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ? 3 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΚΟΡΠΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ.
      ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΘΑΡΙΖΩ 4000 ΤΟ ΜΗΝΑ?
      ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ?

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΠΟΥΔΕΣ,ΕΧΕΙΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΣΤΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ?

      ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ REP(..) ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ?

      ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΣΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΙΣΧΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ?

      ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΗ? ΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ,ΟΥΤΕ ΜΗΝΑ ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ.

      ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ,ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ.ΟΣΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ.

      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ,ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΜΨΥΧΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ,ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ.

      ΜΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ?

      ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ,ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.
      ΜΙΣΟΣ? ΖΗΛΙΑ? ΣΥΜΦΕΡΟΝ? ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΕΖΙΛΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/3/12 16:15

      ENTAXEI FILE MAS EPISES.

      GIA 400 SKALIA STOUS 45 VATHMOUS KAI EPEIDI MILAS KAI KRYVEIS TIS TRYPES TOY NHSIOU MAS, AXIZEIS TA 200 EURW!

      PROSWPIKA AN EIXA POTE ANAGKH XENAGOU DE THA EDINA POTE PARAPANW APO 40-50 EURW GIA NA ME XENAGISOUN.

      ANTE GIATI EXETE MPERDEPSEI TO "DIEKDIKW KAI OTI KATSEI" ME TO "TA AXIZW"

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/3/12 16:39

      Να μας εξήγησης κ. ξεναγέ γιατί θα πρέπει να πληρώνεσαι 100% του ημερομίσθιου σου όταν κάνεις συνοδεία, μήπως εσύ καταλαβαίνεις τι λέει Rep?

      Να μας πεις για τις μίζες.

      Και στην τελική αφού είναι τόσο κουραστικό το επάγγελμα γιατί δουλεύουν οι συνταξιούχοι; μήπως επειδή υπάρχει όριο εισαγωγής στην σχολή;

      Από την Πρόοδο
      «Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, από τις προηγούμενες ημέρες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν θα υπήρχαν διαθέσιμοι ξεναγοί για να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να τροποποιήσουν το δρομολόγιο και να κατευθυνθούν προς το Μαρμαρίς.
      Επειτα από πολλές προσπάθειες και σειρά επαφών του γνωστού τουριστικού πράκτορα Γιώργου Μιχαλάκη,κατάφερε να πείσει την τελευταία στιγμή τους υπεύθυνους της εταιρείας παρά την έντονη δυσαρέσκειά τους, να μην ακυρώσουν το τελευταίο δρομολόγιό τους προς τη Ρόδο το οποίο τελικά πραγματοποιήθηκε κανονικά.»

      Συνεχίστε έτσι και δεν θα πατήσει άνθρωπος στην Ρόδο.

      Και συγχαρητήρια για το γιαούτωμα της συναδέλφου σας…

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος21/3/12 17:43

      Εσυ ο πρωτος που προσωπικα δε θα εδινες παραπανω απο 40-50 ευ για να ξεναγηθεις μαθε οτι οι τουριστες πληρωνουν(οχι σε εμενα) ουτε τα μισα για ολοκληρο το προγραμμα.Ασε που αν κρινω απο αυτα που γραφεις μαλλον εισαι ενας απο τους υπευθυνους για τις τρυπες.

      Οσο για το δευτερο σχολιο που το γυρισες απο ελληνικα σε greeklish,εσυ που καθεσαι στο γραφειο σου και ξερεις και την ορολογια,για τους συνταξιουχους μολις σου απαντησαν.

      Τωρα για το αν θα πατησουν στη Ροδο τουριστες και γιατι,κανε μια βολτα στο νησι και θα παρεις την απαντηση σου.

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος21/3/12 16:31

    Για τις μίζες, τους συνταξιούχους και τα 200άρια ολοι σφυρίζουν αδιάφορα βλέπω!

    Ας μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα αν ισχύουν αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/12 17:24

      Φίλοι μου,
      Οι ξεναγοί πληρώνωνται από τουριστικούς πράκτορες. Δεν τους πληρώνει το κράτος, έχουν καθε δικαίωμα να καθορίσουν οι ίδιοι τις αμοιβές τους. και έχουν δικαίωμα να απεργήσουν, όπως κάθε επαγγελματικός κλάδος.
      Δεν θα έπρεπε να ασχολείστε τόσο πολύ με τα οικονομικά των ξεναγών, εκτός αν είστε πράκτορες και τους πληρώνετε εσείς.
      Το αν κερδίσουν τον αγώνα τους, είναι δικό τους θέμα και των πρακτόρων.
      Οι συνταξιούχοι όλων των κλάδων μπορούν να εργάζονται αν το επιθυμούν. Έχουν κάθε δικαίωμα από το νόμο να εργάζονται.
      Όπως μάλλον γνωρίζετε ο νόμος περί ξεναγών δεν επιτρέπει οργανωμένη εκδρομή χωρίς Ξεναγό του Υπουργείου Πολιτισμού. Γιαυτόν τον λόγο οι ξεναγοί της Ρόδου έχουν ζητήσει από το Υπουργείου επανελειμένα να γίνει η σχολή στο νησί.
      Οι σχολές των ξεναγών λειτουργούν εδώ και 40 χρόνια στην Ελλάδα και είναι ο καθένας ελέυθερος να δώσει εξετάσεις και να περάσει αν έχει τα προσόντα.

      Συμφωνώ με τους φίλους που υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οι κακοπληρωμένες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα και όχι οι καλοπληρωμένες!!!!!!

      Όλοι στον αγώνα!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/3/12 17:48

      Εγω θα σου φερω και το Ε1 αρκει να κανονισουμε ενα ραντεβου και θα στα εξηγησω ολα.

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος21/3/12 21:54

    τετοιος λαος που ειμαστε, τετοιοι πολιτικοι μας αξιζουν...λες και τους πληρωνουμε εμεις τους ξεναγους απο την τσεπη μας!!!! και τι μας νοιαζει ποσα χρηματα βγαζουν και αν στο κατω -κατω τ'αξιζουν? εγω δεν εχω καμια επαφη με τους ανθρωπους αλλα ολοι εχουν δικαιωμα στην απερεγια. αν οι υπολοιποι ειμαστε κοτες και κατεβαζουμε το κεφαλι, δικο μας προβλημα και ντροπη μας. η κοινωνια μας πια εφτασε σε ενα σημειο που τρωει τις σαρκες της. ας ξεσηκωθουμε και οι υπολοιποι και ν ακολουθησουμε το παραδειγμα τους. οσο για το...γιαουρτομα του απεργοσπαστη ξεναγου, ακραιο αλλα στον πολεμο ολα επιτρεπονται τελικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος21/3/12 23:09

    edo kai liges meres parakoloytho to thema ton ksenagon. parakoloytho omos kai ta sxolia. eimai ypalilos se "kapoio" toyristiko praktoreio. gnorizo polloys ksenagoys. gnorizo poly kala posa pernoyn. pragmatika sas to leo filoi moy, an epernan tosa osa lete tha ginomoyn ki ego ksenagos. afto einai to mono sigoyro. pate kala????? edo me osa ginontai, yparxoyn akoma anthropoi oi opoioi agonizontai! ki eseis to mono poy kanete einai na wgazete KAKIA apo mesa sas!!! kala den ntrepeste? ektos wewea kai den iste kapoioi tycheoi, alla .... kserete eseis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/3/12 11:43

      Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά.
      Γύρος Νήσου +Λίνδος + Πεταλούδες μεικτά 322,50€ καθαρά 198€

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/3/12 12:19

      Αφου τα ξερεις εσυ πες μας και για την εκδρομη πως ειναι,
      για το προγραμμα,
      απο τι περνανε τι κανουνε ΠΟΥ τους στελνεις ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ και για ΠΟΙΟ λογο ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ?
      Ποσα πληρωνουν οι τουριστες,ανα ατομο
      ποσα βγαζεις εσυ ομως να μας πεις μεικτα και καθαρα
      εδω και τωρα ελα να αναλυσουμε μια εκδρομη,πες μας υπαλληλισκε και πρακτορισκε,γιατι μονο τετοιοι γραφουν εδω,ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΣΥ?Και οταν λεω μεικτα εννοω να τα πεις ολα...ετσι...?
      και να μας πεις ΠΟΣΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/3/12 08:20

      "Υπαλληλισκοι" και "Πρακτορισκοι"...χαρακτηρισμοι απο το στοματακι ξεναγού της "σχολης" των 2 ετών!!!!!!!!

      Εγιναν και οι ξεναγοι διανοουμενοι!!!

      Τώρα αρχισαμε να πλακωνόμαστε ποιος βγάζει τα περισσότερα....ο πράκτορας ή ο ξεναγός.

      Σαπιλα και εδώ σε όλο της το μεγαλείο κύριοι

      Διαγραφή
  22. Ανώνυμος23/3/12 08:25

    Χαχα...μέχρι και οι ίδιοι οι ξεναγοί ντρέπονται να βγαίνει προς τα έξω πόσα καθαρίζουν για μια εκδρομή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *