ροή ειδήσεων

Προβληματίζουν τους πολιτικούς οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Ιδιαιτέρως θορυβημένοι είναι οι πολιτικοί για το ζήτημα των προπηλακισμών τους από πολίτες ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρόδο...
Για το θέμα, που απασχόλησε το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ειδική κυβερνητική σύσκεψη.

Το ζήτημα των προπηλακισμών πολιτικών προσώπων έθεσε στο υπουργικό ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, επισημαίνοντας ότι οι προπηλακισθέντες στη Ρόδο «δεν είχαν ψηφίσει το Μνημόνιο».

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει διυπουργική επιτροπή με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των υπουργών Άμυνας, Παιδείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Ξανά στο εδώλιο διαδηλωτής για τα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου

Στο μεταξύ, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει εκ νέου νεαρός σπουδαστής που είχε αθωωθεί προ ημερών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μαζί με πέντε συγκατηγορουμένους του, για τη συμμετοχή στα επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου που οδήγησαν στην ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης και την αποχώρηση από την εξέδρα των επισήμων του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου κατά της απόφασης του δικαστηρίου, με την οποία αθωώθηκε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Την ενοχή του σπουδαστή, για την πράξη της προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, είχε ζητήσει ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος κατά την αγόρευσή του είχε επικαλεστεί την μαρτυρική κατάθεση αστυνομικού που αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο.

Ο νεαρός διαδηλωτής κατά την απολογία του παραδέχθηκε ότι φώναζε αντιμνημονιακά συνθήματα και χαρακτήρισε ως δικαιολογημένη την αντίδραση των διαδηλωτών. Αρνήθηκε, πάντως, ότι το περιεχόμενο των συνθημάτων ήταν υβριστικό σε βάρος του Κ. Παπούλια.

Να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 11 άτομα για το αδίκημα της παράνομης βίας. Πρόκειται κυρίως για συνδικαλιστές από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. Η δικογραφία για την περίπτωσή τους διαχωρίστηκε και βρίσκεται στα χέρια αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών για χαρακτηρισμό. Η αναγνώριση και ταυτοποίηση των συνολικά 17 κατηγορουμένων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία έγινε κατόπιν χρησιμοποίησης από τις διωκτικές αρχές οπτικοακουστικού υλικού.

tvxs.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *