ροή ειδήσεων

60 πιανίστες στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου στη Ρόδο

Ο 5ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου της Ρόδου θα διεξαχθεί από 17 έως 23 Απριλίου 2012 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Οι διαγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν...
χρηματικά έπαθλα που συνολικά ξεπερνούν τις 10.000€, καθώς και ατομικές συναυλίες στη Ρόδο, την Αθήνα και το Παρίσι.

Έπειτα από συντονισμένη προβολή του διαγωνισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πρόκειται να συμμετέχουν περισσότεροι από 60 πιανίστες ηλικίας 17 έως 32 ετών από 30 χώρες.

H Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Απριλίου στις 21.00, όπου θα δοθούν τα χρηματικά έπαθλα και τα μετάλλια. Θα ακολουθήσει συναυλία από τους τρεις φιναλίστ.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου αποτελεί ένα θεσμό που ξεκίνησε το 2004 και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, τον μήνα Απρίλιο στη Ρόδο με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ρόδιο πιανίστα Σέργιο Αϊβάζη. Διοργανώνεται από την Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Arte Con Anima και το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής UNESCO και του Δήμου Ροδίων.

Την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου αποτελούν καταξιωμένοι πιανίστες και μουσικοί παιδαγωγοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ των καλλιτεχνών οι οποίοι έχουν τιμήσει μέχρι σήμερα με την παρουσία τους τον θεσμό αυτό είναι οι: Ντόρα Μπακοπούλου, France Clidat, Cyprien Katsaris, David Lively, Vladimir Viardo, Marian Rybicki.

enlefko.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *