ροή ειδήσεων

Η ύβρις φέρνει τουρισμό

Λάσπη μεγατόνων ρίχνουν καθημερινά στην μικρή Ελλάδα του βαλκανικού Νότου τα δημοσιεύματα της Βαρονίας της Ευρώπης. Ξεφτιλίζουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, το λαό, τους θεσμούς... αλλά και την ιστορία μας. Τι προσπαθούν να πετύχουν όμως; Την πλήρη απαξίωση μας. Όμως φαίνεται να έχουν απώτερο σκοπό να μας παρουσιάσουν ως μια φτωχή αποικία που τίποτα δεν έχει να δώσει.
Η αλήθεια όμως είναι το σχέδιο τους γυρίζει μπούμερανγκ αφού έρχεται και επιβεβαιώνεται ο βασικός κανόνας του marketing που δεν είναι άλλος από το ότι η δυσφήμιση είναι (τελικά) η καλύτερη διαφήμιση.
Από την στιγμή που η Ελλάδα μπήκε σε κρίση, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνής επικαιρότητας.

Σε καθημερινή βάση δημοσιεύματα επικριτικά για την Ελλάδα, την οικονομία της και τους πολίτες κάνουν το γύρο του κόσμου.
Όμως αυτό φαίνεται να λειτουργεί διαφορετικά στους δέκτες των ειδήσεων καθώς αυτοί ψηφίζουν Ελλάδα δαγκωτό για τις διακοπές τους.
Έτσι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως την τέταρτη θέση στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων καταλαμβάνει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός για το τρέχον έτος, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.
Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας για το 2012 βρίσκεται με ποσοστό 4% στην τέταρτη θέση, μετά την Ισπανία με ποσοστό 10%, την Ιταλία με 7% και τη Γαλλία 6%. Ακολουθούν η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία με 3%. Το 2011 η Ισπανία ήταν η χώρα που δέχτηκε τους περισσότερους επισκέπτες.

Θα έρθουν το καλοκαίρι


Το 41% των ερωτώμενων που θα ταξιδέψουν το 2012, σχεδιάζει μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές (από τέσσερις έως 13 διανυκτερεύσεις), αντί για μικρής διάρκειας ταξίδια (27%).
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 2011, το 70% των Ελλήνων δεν πήγε διακοπές, λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ σε ποσοστό 80% όσοι πήγαν διακοπές, έμειναν στην Ελλάδα.
Στην ερώτηση «η τρέχουσα οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει τα σχέδιά σας για διακοπές το 2012;» το 48% των Ελλήνων απαντά ότι θα πάει διακοπές, αλλά έχει αλλάξει σχέδια (έναντι 33% στην ΕΕ) και το 35% απαντά ότι δεν σκοπεύει να πάει διακοπές. Στην Ευρώπη, το 73% των πολιτών δηλώνει ότι θα πάει διακοπές το 2012.
http://pinakio.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/3/12 14:48

    Πολύ ρομαντικά όλα αυτά αλλά τα νούμερα άλλα λένε.Πολλά ξενοδοχεία έχουν πτώση στις κρατήσεις κοντά στο 40%.Πολλά ξενοδοχεία στην Ρόδο θα ανοίξουν μετά τις 10 Μαΐου ιδιαίτερα στο Φαληράκι.Η δυσφήμηση που έχει γίνει στην Ελλάδα είναι μεγάλη.Αυτα τα λέω επειδή έχω πολύ καλούς φίλους που είναι στις κρατήσεις σε πολλά ξενοδοχεία.Πολλοί Ροδίτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η Σεζόν θα είναι "κουτσή".Τέλος μια base manager στο αεροδρόμιο μας έλεγε ότι κάθε μέρα έχει ακυρώσεις όχι μόνο από τους Γερμανούς αλλά και απο άλλες αγορές όπως Σλοβάκοι,Πολωνοί.
    Η μόνη αγορά που στέκεται είναι η Ρωσική αλλά και πάλι δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό των υπολοίπων ευρωπαίων.
    Ο επόμενος χειμώνας θα είναι μαύρος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/3/12 16:07

    εχει δικιο ο 04,48 .απολυτο αλλα φιλε μου να σε ρωτησω κατι και οχι μονο εσενα .ολους οσους θα διαβασουν αυτο το blog.Λεμε οτι υπαρχει ανεργια στην Ελλαδα , λεμε αυτο λεμε εκεινο.Να σου πω την αληθεια προσπαθω εδω και 1 χρονο να φερω ανεργους ξενοδοχουπαλληλους στην Κυπρο να εργασθουν ολο τον χρονο με μισθο 1000+ ευρο + σπιτι σε 5 στερα ξενοδοχεια αλλα φιλε μου και παλι με το συμπαθιο...δεν ερχονται.δυστυχως και το εννοοω δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/3/12 17:51

      Μήπως δεν έκανες σωστή προβολή;Δεν υπάρχει περίπτωση με τόση ανεργία να μην θέλουν οι Έλληνες να βρουν δουλειά στην Κύπρο.Ήδη ξέρω φίλους μου που δουλεύουν Κύπρο,ειδικά τώρα με τα 500 Ευρώ που δίνουν μισθό πολλοί θα επιλέξουν να πάνε Κύπρο.
      Βέβαια είναι χαρακτηριστικό του Ροδίτη να μην αντιλαμβάνεται εγκαίρως το τι συμβαίνει γύρω του....θα τα διαπιστώσουν σε λίγο το καλοκαίρι που ούτε πολλούς τουρίστες θα έχει ούτε και μισθούς θα παίρνουν.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/3/12 18:52

    απαντηση σε 07,51 και μεσο οαεδ και με αγγελιες και προσωπικα κα γιατι και εγω απο Ροδο ειμαι για αυτο μου κανει εντυπωση ...και προτιμω να φερω ροδιτες εδω...μιλαω ξεκαθαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *