ροή ειδήσεων

Στο κενό όποιες πιέσεις για μειονότητες σε Ρόδο – Κω

Ο τ. Βουλευτής –Υπουργός Α. Παυλίδης επέστρεψε από το Παρίσι όπου είχε μεταβεί (8-9 Μαρτίου ) , κατόπιν αποφάσεως της Βουλής , προκειμένου να λάβη μέρος στην Συνεδρίαση...
της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ( ΣΤΕ ) – της οποίας έχει ανακηρυχθεί ως Επίτιμο Μέλος – όπου συζητήθηκε η Έκθεση του Ελβετού Βουλευτού A.Gross για τις συνθήκες υπό της οποίες διαβιούν οι Δωδεκανήσιοι Μουσουλμάνοι στην Ρόδο και Κω .

Η «εντολή » του ΣΤΕ/Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς τον A.Gross εδόθη το 2009 , κατ΄ απαίτηση της Τουρκικής , κυρίως , Αντιπροσωπείας στο ΣΤΕ , ως αντιστάθμισμα παρόμοιας « εντολής » προς αυτόν για την διερεύνηση της καταστάσεως στην Ίμβρο και στην Τένεδο .

Η τελική συζήτηση της εκθέσεως Gross ανεβάλετο , λόγω διαφόρων παρεμβάσεων , παρά το ότι είχε εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή , και έλαβε την οριστική της μορφή στις 9 Μαρτίου , μετά την αναμόρφωση της από τον συντάκτη της και αφού πραγματοποιήθηκαν οι δυο επισκέψεις του στην Ρόδο Κώ ( «επίσημη»: 20-21/4/2010 και « ανεπίσημη »19-21/2/2012 ) .

Κατά την συζήτηση ενώπιον της « Μονίμου Επιτροπής » τους ισχυρισμούς της Βουλευτού κας Memecan περί παραβιάσεως των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων Ρόδου και Κω αντέκρουσαν ο βουλευτής κ.Κ.Βρεττός και ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου Παυλίδης.

Η αναμορφωθείσα , μετά της εγκριθείσες « τροπολογίες » , « έκθεση » Gross , έλαβε τον τίτλο « Η κατάσταση των Ελλήνων Πολιτών , Τουρκικής καταγωγής , στην Ρόδο και Κω » και εψηφίσθη κατ΄ ομοφωνία , γεγονός όχι συνήθες στα πλαίσια του ΣΤΕ .

Συνοπτικά , το Σ.Τ.Ε , αφού κάμει την παραδοχή ότι στην Ρόδο και Κω διαβιούν Κοινωνίες Πολιπολιτισμικές , για την ειδική περίπτωση των Μουσουλμάνων αφ΄ ενός « καλωσορίζει » την διάθεση των Ελληνικών Αρχών να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της διδασκαλίας της Τουρκικής γλώσσας , σε συνεννόηση με τους ενδιαφερομένους , αφ΄ ετέρου υποδεικνύει :
Να συνεχισθή το πρόγραμμα αποκαταστάσεως των Ισλαμικών και Οθωμανικών Μνημείων σε συνδυασμό με την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων .
Να ενισχυθή η διαφάνεια στην διοίκηση των Δημοσιών Βακουφιών στην Ρόδο και Κω και να αντιμετωπισθή η αιρετή διοίκηση .
Να διατηρηθή ο συνεχής διάλογος με τους εκπροσώπους των Ελλήνων Πολιτών με τουρκική καταγωγή για αντιμετωπίση και άλλων θεμάτων που τους απασχολούν πάντοτε στο πνεύμα του αλληλοσεβασμού και της κατανοήσεως .

Ο Α. Παυλίδης εδήλωσε : Εκπροσωπών επί πολλά χρόνια τους Δωδεκανησίους στην βουλή διεπίστωσα ότι η αρμονική συμβίωση μας, αδιακρίτως θρησκεύματος η καταγωγής είναι αδιατάραχτη και ότι οσάκις ανέκυψε το οποιοδήποτε θέμα αντιμετωπίστηκε από όλους τους ενδιαφερομένους με κατανόηση .Είμαι βέβαιος ότι και στο μέλλον θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική .

http://www.ipaper.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *