ροή ειδήσεων

Χαίρε άθλιο κράτος, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν

της Τζίνας Δαβιλά Σχόλια
«Σήμερα μου έστειλες να πληρώσω 660 ευρώ σε εισόδημα επιβολής εισφοράς αλληλεγγύης όπως το λες. Με ανάγκασες να ζω ανάπηρη... τραχειοτομημένη διασωληνωμένη χωρίς να ενδιαφερθείς για τα αναλώσιμα και την 24ωρη περίθαλψη που χρειάζομαι καθημερινά.

Κατανοώ πως είσαι στριμωγμένος οικονομικά, τα δανεικά πρέπει να επιστραφούν. Γι’ αυτό κι εγώ έγραψα στον παππού που έχουμε για πρόεδρο δημοκρατίας και στον τσαχπίνη υπουργό υγείας, να επιτραπεί στους γιατρούς να σταματήσουν τη μηχανική μου υποστήριξη. Εσύ, ούτε αξιώθηκες ν’ απαντήσεις, μάλλον κάνεις οικονομία και στο χαρτί, φτωχό μου ΕΣΥ! Σε υπηρέτησα 20 χρόνια πιστά, γέννησα 3 ελληνόπουλα, τελευταία δανείστηκα να βάλω φωτοβολταϊκά βοηθώντας παράλληλα και σένα να ανεξαρτητοποιηθείς μια σταλιά από τις εισαγωγές πετρελαίου. Ξέρω τώρα ότι δεν είχες ούτε έχεις τσίπα πάνω σου. Γι’ αυτό κι εγώ σου κηρύττω τον πόλεμο, όπλο μου μόνο δυο μάτια που με βοηθούν να γράφω.

Ένα κράτος που σε περιόδους κρίσης δεν κοιτά πρώτα να σώσει τους αδύνατους, όταν βυθίζεται το πλοίο όπως ο σωστός καπετάνιος έχει χρεοκοπήσει κοινωνική και ηθικά.

Χαίρε λοιπόν και στον αγύριστο να πας.

KAΘΟΛΙΚΗ (ΚΙΚΗ) ΤΣΑΚΙΡΗ

85106 ΑΡΧΙΠΟΛΗ ΡΟΔΟΣ

2246098061
kiki9@otenet.gr»

Υγ: Κάπου - κάπου επισκέπτομαι το κέντρο «Ελπίδα» στη Ρόδο. Πρόκειται για κέντρο ημερήσιας φροντίδας ατόμων με νοητικές, κυρίως, αναπηρίες που στηρίζεται οικονομικά από τους εθελοντές. Είκοσι πέντε ‘‘παιδιά’’ ηλικίας 18 έως 52 χρόνων περνούν τη μισή τους μέρα εκεί απασχολούμενα στη ζωγραφική, Πηλό, υαλογραφία, ζωγραφική, κηπουρική, μαγειρική, θέατρο με στόχο την κοινωνική επανένταξη των ανθρώπων. Η πρώτη κίνηση που κάνουν είναι αν σε πάρουν αγκαλιά. Ή ζητούν να τους αγκαλιάσεις. Χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος. Μια αγκαλιά σφιχτÎ! ® σχεδόν ασφυκτική που σου περνά χίλια μηνύματα απ’όλα όσα θέλουν να πουν και δεν μπορούν. Τη χαρά τους που σε βλέπουν, τον έρωτά τους για κάποιον (ναι ερωτεύονται και μάλιστα σφόδρα), την αγωνία τους για να σου μεταδώσουν όλα όσα δημιούργησαν. Μια αγκαλιά χίλιες λέξεις για όσα δυσκολεύονται να προφέρουν.

Δεν ξέρω εσείς τι συναισθήματα βιώνετε μετά την επιστολή της Κικής, αλλά προσωπικά σε ένα σημείο έχω κολλήσει: την τραγικότητά της να μπορώ μόνο με τα μάτια να εκφράσω την οργή μου. Το αντιλαμβάνεσθε; Μόνο με τα μάτια! Καμία αρθρωμένη λέξη, καμία κίνηση, κανένα χτύπημα του χεριού στο τραπέζι, κανένα θυμωμένο περπάτημα, καμιά εκτόνωση. Μόνο με τα μάτια. Μ ό ν ο με τα μάτια.

http://www.protagon.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/3/12 12:54

    Κυρία μου απο οτι βλέπω , κάτι που εχει να κάνει με σοβαρό πρόβλημα υγείας,και στην απελπισία σας δικαιολογημένη η αδικαιολόγητη δεν το γνωρίζω, σας γεννά μια υπερβολική παραφροσύνη και καταφέρεστε με μίσος για να εκτονωθείτε εναντίον κάποιων αλλων.

    Το πρόβλημά σας δεν αντιμετωπίζεται ετσι.
    Αντιμετωπείστε το μόνο με δύναμη ψυχής και θάρρος.

    Ουτε ο παπούλης ο πρόεδρος ουτε ο τσαχπίνης υπ. υγείας, και οποιοι αλλοι αντίστοιχοι να ηταν στην θέση τους εχουν το δικαίωμα η την δυνατότητα να επιβάλλουν στους γιατρούς να σταματήσουν την μηχανική σας υποστήριξη.

    Με αυτά τα υπερβολικά που λέτε και ζητάτε απο τον Πρόεδρο και τον υπουργό δεν πετυχαίνετε τίποτα γιατί ξεφεύγετε απο το μέτρο της κοινής λογικής και χάνετε την κάθε καλή και δυνατή συμπάθεια.
    Καί οποιοι θα διάβασαν την απαίτησή σας που τους στείλατε θα ειπαν "ενα καταλάβαμε και εντάξει" και στο αρχείο οι επιστολές σας.

    Σάς γράφω με αυτό το σχόλιο λίγο ωμά και ισως και σκληρά.
    Δεν κατέχομαι απο απανθρωπιά η κακία.
    Μόνο να σας κάνω να τα σκεφτείτε λίγο διαφορετικά και στο μέτρο της λογικής.
    Πιστέψτε με , πολλά περισσότερα θα κερδίσετε.

    Καλό κουράγιο , καλή δύναμη ψυχής, και τις ευχές μου για το καλλίτερο με την υγεία σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/12 14:11

      ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ;ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΤΙ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ,ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ,ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.ΚΑΤΙ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΛΥΦΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΑΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ.ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΞΕΥΤΙΛΕΣ.ΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΕ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ,ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/3/12 23:26

      Αυτή η γυναίκα ζητιανεύει εδώ καί καιρό την ζωή τής .Τη ζωή που τής στέρησε η αναπηρία τής καί τώρα της την παίρνει οριστικά το κράτος και η γραφειοκρατία .Ντροπή έλεος ρε παιδιά .Αν δεν έχει δικαίωμα να εκφραστεί ελεύθερα αυτή η γυναίκα που ανεβαίνει έναν γολγοθά τότε ποιος έχει εμείς????Αλλά το πρόβλημα δεν είναι στην δικιά σάς πόρτα βέβαια ούτε στην δίκη μού αλλά με πνίγει το δίκιο.Και το δίκιο είναι να τρωνε τα λαμογια καί να πεθαίνουμε εμείς!??

      Διαγραφή
  2. Γιάννης30/3/12 14:00

    Για τον προηγούμενο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε κύριε ότι ο παππούς ήταν χρόνια υπουργός του Παπανρέου, που με εκείνες τις παπαριές για τα περήφανα γηρατειά τα τιμημένα νιάτα, για παιδεία ,υγεία κτλ,κατέβαζε τον κόσμο και γέμιζε πλατείες.Ο Παπούλιας τα έβλεπε όλα καλά γιατί δεν θυμάμαι να αντέδρασε πουθενά. Το ίδιο και ο Λοβέρδος. Και αυτός του κόμματος. Τώρα που έρχεται όμως ο λογαριασμός βλέπει ο κόσμος την γύμνια αυτόν που ψύφιζε. Στην Κυρία Τσακίρη εύχομαι ο Θεός να την δίνη δύναμη και κουράγιο, και ήθελα να να ερωτήση σε ένα κοντινό συγγενή της του κόμματος (ΠΑΣΟΚ)που λέει ότι θα παλέψει από μέσα το σύστημα γιατί δεν το έκανε τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/3/12 15:25

    Λυπάμαι που θα αναγκαστώ να απαντήσω σε εναν ηλίθιο, που ουτε να διαβάσει ή τι γραφει ο αλλος τα καταφέρνει.
    Που το μόνο που καταφέρνει με σχόλιο ειναι να βρίζει.

    Και που παραθέτει και ενα σωρό ασυναρτησίες χωρίς κάποια συνάφεια στο τι έγραψα, αλλά ετσι να εχει να λέει.
    Οπως για πολυεθνικές για τράπεζες για προσκυνήματα, κλπ

    Που ειδες ανόητε, οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολο τον πλανήτη γή, οτι ο κάθε Πρόεδρος της δημοκρατίας, βασιλιάς , Σουλτάνος, η ο κάθε υπουργός υγείας μπορεί να δώσει εντολή στους γιατρούς να αποσυνδέσουν η να σταματήσουν τα συστήματα μηχανικής υποστήριξης του οποιουδήποτε ανθρώπου?

    Τι αλλο σχολίασα ανεγκέφαλε?

    Και γιατί σε ενόχλησαν οι ευχές μου και τα κουράγιο που εδωσα σε μια γυναίκα που περνάει εναν Γολγοθά?

    Λυπάμαι για το χάλι σου κύριε ΑνώνυμοςMar 30, 2012 04:11 AM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/3/12 18:44

    Μπραβο.Ολα τα δυνατα μυαλα επιτελους συναντηθηκαν σε μια αναρτηση.Με την προτροπη στον παπουλη και στον τζιτζιφιογκο που αναφερει η κυρια (αληθεια τωρα) εσεις καταλαβατε οτι τους ζητησε να δωσουν εντολη στους γιατρους για μια τετοια ενεργεια?Δηλαδη ο κοσμος που φωναζει '' επιτελους εξοντωστε μας να ησυχασουμε'' ζηταει απο το κρατος και τον στρατο του(αστυνομια) να βγαλει τα πιστολια και να ρχισει να σκοτωνει?
    Την εννοια της μεταφορας ,τα σχηματα λογου κλπ τα εχετε ακουστα μηπως(λεω μηπως) απο κανενα σχολειο ?
    Με ευχες δεν αντιμετωπιζονται καταστασεις οπως της κυριας.Μονο οι παπαδες θα προσπαθησουν να σου πουν πως πρεπει να κανεις κουραγιο και να δειξεις δυναμη κι ο Θεος ειναι μεγαλος κλπ κλπ.Αυτοι ομως οταν δουν τα δυσκολα στην Αμερικη τρεχουν πανικοβλητοι κλαιγοντας απο τρομο και παρακαλωντας και ξοδευοντας στους γιατρους για να τους κανουν καλα.
    Και αναρωτιεσαι διαβαζοντας την αναρτηση της κυριας πως να αντιδρασεις.Να τους παρεις μπαλλα ολους αυτους τους απανθρωπους που σκεφτονται μονο πως θα θησαυρισουν εις βαρος των ανθρωπων ή τους παρατρεχαμενους που προσπαθουν να κατευνασουν αυτη την οργη που ανεβαινει στο λαιμο και μας πνιγει με ευχολογια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/12 19:24

      Δεν μιλούσε η κυρία με την εννοια της μεταφοράς των λόγων, και ουτε υποθετικά.
      Τοτε δεν θα ασχολιόμουν με το θέμα στο πρώτο σχόλιο εδώ, γιατί και εγώ εδώ ζώ και ..... τα ζώ το πώς εχουν τα πράγματα.

      Μιλούσε καθαρα στην ανάρτηση για προσωπικό της πρόβλημα.
      Θα επαιρνε μπάλλα τοτε αν μιλούσε μεταφορικά, ολους τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό τέως και νύν και τους αλλους .... αρχιτέκτονες των εργων των ημερών της σημερινής κατάστασης και οχι μόνο Παπούλια και Λοβέρδο.
      Γιαυτό οπως μας ανέφερε, επιστολή για το τι ζητούσε στο προσωπικό της θέμα, εστειλε μόνο σε αυτούς τους δύο.


      ................Μονο οι παπαδες θα προσπαθησουν να σου πουν πως πρεπει να κανεις κουραγιο και να δειξεις δυναμη ..................................

      Μά τι λές τώρα?
      Απο που και ως που ειναι αποκλειστικό δικαίωμα μόνο οι παπάδες να εχουν αυτό το δικαίωμα να δίνουν κουράγιο σε κάποιον αλλον ανθρωπο?
      Αρχισα να σταυροκοπιέμαι ηδη - Κάτι που πολύ σπάνια κάνω, - με αυτό που μας εγραψες.
      .

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *