ροή ειδήσεων

Η Ρόδος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη

Η Ρόδος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος στον κόσμο σε μια δημοσκόπηση που διενήργησε η διαδικτυακή υπηρεσία ταξιδιωτικών συμβουλών TripAdvisor...


Σύμφωνα με τους ειδικούς στον τουριστικό τομέα, παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση, την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και το χάος στα αεροδρόμια, τα ταξίδια παραμένουν πάντα δημοφιλή και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.Ο επόμενος δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός προορισμός, μετά τη Ρόδο, είναι η πόλη Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Κορυφαίος προορισμός σε όλο τον κόσμο ψηφίστηκε το Μίλφορντ Σάουντ, ένα φιόρδ στα νοτιοδυτικά του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, χάρη στο πανέμορφο ορεινό τοπίο του. Στη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται και η δεύτερη προτίμηση των ταξιδιωτών, η πόλη Κουίνσταουν, που φημίζεται για τα εξτρίμ σπορ.

Δημοφιλέστερη χώρα αναδείχτηκε η Ιταλία με επτά πόλεις στους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Συνολικά, στην παγκόσμια κατάταξη, το Αμάλφι βρέθηκε στη 15η θέση. Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που μπήκαν στην εικοσάδα είναι η Σιένα της Ιταλίας, το Ντινγκλ στη νοτιοδυτική Ιρλανδία και η Μπριζ στο Βέλγιο.

Να σημειωθεί ότι η TripAdvisors έχει έξι εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και κάθε μήνα δέχεται περίπου 25 εκατομμύρια επισκέψεις στις σελίδες της.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί της Ευρώπης:

1. Ρόδος, Ελλάδα
2. Salzburg, Αυστρία
3. Amalfi, Ιταλία
4. Bath, Μεγάλη Βρετανία
5. Siena, Ιταλία
6. Dingle, Ιρλανδία
7. Bruges, Βέλγιο
8. Λουκέρνη, Ελβετία
9. Βατικανό, Ιταλία
10. Εδιμβούργο, Σκωτία

Οι ειδικοί του χώρου μάλιστα υποστηρίζουν ότι παρά την οικονομική στενότητα που επικρατεί στις περισσότερες χώρες, τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, τις ανησυχίες για το περιβάλλον και το χάος που συχνά επικρατεί σε πολλά αεροδρόμια, τα ταξίδια, ιδίως στην Ευρώπη, δεν παύουν ποτέ να είναι δημοφιλή.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα το νησί των Ιπποτών, εκτός από την κορυφή της λίστας των Ευρωπαϊκών προορισμών, φιγουράρει και στην πέμπτη θέση των προτιμήσεων των τουριστών σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός ακόμη πιο σημαντικό.

Το Salzburg ψηφίστηκε ως δεύτερος τουριστικός προορισμός για τη Γηραιά Ηπειρο, ενώ το τουριστικό θέρετρο Bath κέρδισε τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της έρευνας ως υπ' αριθμόν ένα Βρετανικός τουριστικός προορισμός. Συνολικά, πέντε Βρετανικές τοποθεσίες βρέθηκαν στις 100 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας λίστας, στην οποία την πρώτη θέση κατέλαβε η Νέα Ζηλανδία.

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί του Κόσμου:

1. Milford Sound, Nέα Ζηλανδία
2. Queenstown, Nέα Ζηλανδία
3. Philipsburg, St. Maarten
4. Cayo Largo, Κούβα
5. Ρόδος, Ελλάδα
6. Charlotte Amalie, St. Thomas
7. Cruz Bay, St. John
8. Bridgetown, Barbados
9. Banff, Καναδάς
10. Lake Tahoe, California

Η Ιταλία, ''καυχιέται'' για επτά πόλεις στους 25 κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς. H Siena για παράδειγμα βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η πόλη Amalfi, νότια της χώρας, βρίσκεται επίσης στη 15η θέση της λίστας σε παγκόσμιο όμως επίπεδο.

''Αυτό που έχουν κοινό όλοι οι τουριστικοί προορισμοί είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, που τους κάνει πραγματικά ξεχωριστούς στα μάτια των ταξιδιωτών όλου του κόσμου'', δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της TripAdvisor Ian Rumgay.

Οι προορισμοί καθορίστηκαν από ανάλυση που έγινε από την ίδια την υπηρεσία, η ιστοσελίδα της οποίας δέχεται περίπου 25 εκατομμύρια χρήστες το μήνα.

cosmo.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/3/12 07:26

    Γνωριζατε οτι η Barlcays Bank εχει κανει καταγγελια συμβασης σε ολες τις πιστωτικες της καρτες στην Ελλαδα απο τα μεσα Μαιου????
    Μηπως ειναι υποπτο ενας τετοιος κολοσσος να αποσυρει τις καρτες της και μαλιστα σε τετοια χρονικη περιοδο???
    Υποπτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/3/12 07:28

    συγνωμη για την λαθος τοποθετηση τις αναρτησης..
    παρακαλω τους διαχειριστες να την μεταφερουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/3/12 14:00

    Η είδηση αυτή είναι από την προηγούμενη χρονιά, αλλά είναι τόσο πολύ μαλάκες αυτοί που τη δημοσιεύουν. Για εφέτος ο Ρόδος θα αποτελέσει αγαπημένο προορισμό μόνο για ελάχιστα ζευγάρια υπερηλίκων που έρχονται εδώ από συνήθεια . Τους επισκέπτες θα τους κυνηγάτε με την απόχη, αλλά σιγά μηντους δείτε. Μόνοι σας τα κάνατε έτσι, μόνοι σας να τα λουστείτε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/12 14:13

      ΡΕ ΑΠΛΥΤΕ Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 2012 ΑΣΧΕΤΕ...ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΝΕΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤ1 ΒΛΑΚΑ!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/3/12 16:01

      Καλα σου τα λεει μακακα! ΜΑΘΕ να διαβαζεις και να εκτιμας της προσπαθειες που κανουν ΚΑΠΟΙΟΙ δουλευοντας 18 ωρες την ημερα ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για να ερθουν οι τουριστες. Απο που ξερεις ΕΣΥ οτι δεν θαρθουν τουριστες? Πηγες σε καμια απτις δεκαδες εκθεσεις τουρισμου που γινονται ακομα και αυτη τη στιγμη (Μοσχα)για να ξερεις? Ξερολα??????????

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/3/12 16:29

      Egw auti tin stigmi ime eksoteriko k logw tis douleias mou vlepw pws i skandinavia protimaei na paei tourkia para opoudipote stin ellada, giati apla prosferei ta idia, apla me kalitero service.

      Anti na vrizete o enas ton allon, skeftite ligo giati ton logo pou i anartisi ine 4 xronwn k tora tin dimosieusan, k akoma giati fetos i Rodos den ine kan mesa stin 10ada.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος21/3/12 14:33

    Η είδηση είναι του 2008...
    http://www.skai.gr/news/greece/article/80268/Η-Ρόδος-κορυφαίος-τουριστικός-προορισμός/

    4 χρόνια πριν δηλαδή....
    Μια απλή αναζήτηση δεν βλάπτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/3/12 15:49

    ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΥΡΑ...
    ΔΗΛ.ΑΝ ΕΧΕΙ 5% ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?ΑΦΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΕ 10% ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΡΟΠΕΡΣΙ?
    ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/12 16:21

      Τα λαμογια οπως λες εξυπνε ειναι ΑΥΤΟΙ που δεκτηκαν μειωσεις 20 και 30% απο τους τουρ οπερατορ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!!!! Με το ετσι θελω τα κοψανε απτους ξενοδοχους!!!!! Για πηγαινε δεις αν λογιστικα γινεται να πληρωνονται τα ιδια, οι υπαλληλοι, με προηγουμενα ετη, οταν ΟΛΑ τα πρακτορια χρωστανε ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ στους ξενοδοχους!!! Αν ΚΑΠΟΙΟΙ ηταν λαμογια και κανανε 15-20 ξενοδοχεια πανελλαδικα στις πλατες των εργαζομενων, ΑΣ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ ΟΙ ΡΟΔΙΤΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!! ΑΥΤΟΙ καταστρεψανε τον Ροδιτικο τουρισμο--- αυτοι που ΔΕΝ ειναι ΡΟΔΙΤΕΣ τα ξεκινησανε!!! Για δες και την ΑΛΛΗ οψη του νομισματος. ΟΛΟΙ γιναμε ΕΙΔΙΚΟΙ!!!! Μολις κοντραρεις εναν τουρ οπερατορ, σου λεει, ωραια, παω αλλου, αντε γεια, διοτι υπαρχουν 100 αλλοι ξενοδοχοι προθυμοι να δεχτουν χαμηλωτερες τιμες--- ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!! Ο ΜΗΤΣΙΣ φταιει για ολα και ο ηλιθιος ΔΕΝ ειναι ΚΑΝ γραμμενος στο Συλλογο Ξενοδοχων Ροδου γιατι ΞΕΡΕΙ οτι ειναι ανεπιθυμητος. Και ο Ατλαντικα δεν ειναι καλυτερος. Μαθε τα γεγονοτα, ΠΡΙΝ βριζεις τους εργοδοτες. ...... Και ΔΕΝ ειμαι ξενοδοχος, αλλα ξερω τι συμβαινει με τις τιμες. Απο ΕΚΕΙ ξεκινα το προβλημα. Αν αντισταθουν οι ξενοδοχοι, τα πρακτορια θα πανε ΑΛΛΟΥ!! Σκασιλα τους!!!! ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΕΙΝΑ........

      Διαγραφή
    2. Η "είδηση" είναι αρκετά παλιά και δεν αποτελεί πραγματικότητα, για τον βασικότερο λόγο του ότι δεν έχουν δημοσιευθεί τα αποτελέσματα του 2012. Και πριν αρχίσετε να κατεβάζετε καντήλια, κάντε τον κόπο να επισκεφθείτε την σελίδα του tripadvisor, αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τους υπεύθυνους του blog για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση.
      Όσων αναφορά το καλοκαίρι του 2012, τα αποτελέσματα που έχει δημοσιεύσει το tripadvisor είναι για τα καλύτερα ξενοδοχεία και ξενοδοχεία για ρομάντζο και τις καλύτερες παραλίες. Όλα αυτά θα τα βρείτε, φυσικά, στην ιστοσελίδα http://www.tripadvisor.com/TravelersChoice

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος22/3/12 00:46

    Polla bravo KK gia tin olososti paratirisi.

    To tragiko einai oti kaliteri paralia stin europi exei psifistei mia stin Tourkia (http://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Beaches-cDestinations-g4), alla distixos edo stin Rodo anti na frontisoume na veltiosoume ta pragmata anaparagoume eidiseis tou 2008. Kai fisika ta mesa opos auto edo to blog rixnei staxtes sta matia tou kosmou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Τουρκία έχει ραγδαία ανάπτυξη στην βιομηχανία, που περιλαμβάνει και την "βιομηχανία" του τουρισμού. Έχουν υποδομές (πχ καθαρισμός παραλιών, συγκροτημένα θέρετρα), διαφημίζονται παντού (είτε με διαφημίσεις, είτε με ντοκιμαντέρ σε μεγάλα κανάλια), είναι πιο φιλικοί στον πελάτη/τουρίστα, και και..
      Εμείς κοντεύουμε να μπούμε στην σεζόν και δεν έχουμε καθαρίσει τις παραλίες, δεν φτάνει που οι δρόμοι μας είναι χάλια, θυμόμαστε τα έργα λίγο πριν το άνοιγμα της σεζόν. Η μόνη διαφήμιση που έχουμε κάνει είναι η συμμετοχή σε εκθέσεις με κάποια περίπτερα και με εκπρόσωπους (πολιτικούς) που στην μία πρόταση αγγλικών κάνουν 10 λάθη. Φυσικά δεν θα αφήσω και εμάς τους πολίτες απ' έξω, η εκμετάλλευση προς τον τουρίστα είναι απερίγραπτη, πχ αυτό που θυμάμαι που διάβασα τον περασμένο Σεπτέμβριο για έναν ξένο που πείρε μέλι από χωριό της Ρόδου και όταν γύρισε στην χώρα του, ύστερα από χημική εξέταση ανακάλυψε ότι ήταν κινέζικο.
      Το νησί μας είναι ένας πολύ καλός διεθνής προορισμός, αλλά για να συνεχίσει να είναι δεν αρκεί να αναφερόμαστε σε παλιά δημοσιεύματα (σσ 2008). Θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι σε αυτό, κράτος και κοινωνία. Και πόσο μάλλον τώρα που οι αναμενόμενοι επισκέπτες θα είναι ακόμα πιο λίγοι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/3/12 16:53

      απολυτα σωστος

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος22/3/12 08:34

    ola tha pane kala tha exoume kai fetos polu kosmo oloi tha doulepsoume to xerw giati douleuw se praktorio einai polu pou tis diakopes tous tis klinoun teleutea stigmi opos egine kai persi kai kathe xrono

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/3/12 12:15

    http://www.rodosinfonews.com/index.php/rhodes/1672-2012-03-22-10-08-32.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/3/12 16:10

      πηρε 3 αναρτησεις απο εδω και εγινε πηγη η ΕΡΑ.......

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος22/3/12 12:20

    http://www.tripadvisor.com/TravelersChoice

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/4/12 20:34

    ωραια η ροδος...πανεμορφη...το γοητευτικοτερο νησι της ελλάδας!!!
    αλλά απο φιλοξενία πάσχει!
    αφήστε την καθαριοτητα και κάντε κατι με τους τρόπους σας και την κουτοπονηρια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *