ροή ειδήσεων

Αγοράζουμε φθηνά!

Διαστάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα παίρνει το κίνημα για την εξασφάλιση συνθηκών που θα επιτρέψουν τη διάθεση στην αγορά φθηνών τροφίμων...

Ομάδες εθελοντών αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, οι οποίοι επιβαρύνουν υπέρμετρα τις τιμές των αγαθών, σε μια χρονική περίοδο που η οικονομική κρίση οδηγεί τα νοικοκυριά σε δυσχερής θέση.
Το «κίνημα της πατάτας» και η προσπάθεια για το χτύπημα των μεσαζόντων που ξεκίνησε με την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης της Πιερίας βρίσκει μιμητές και σε άλλες πόλεις της χώρας και διευρύνεται με τη διάθεση και άλλων προϊόντων.
Ενώ η Ομάδα ετοιμάζεται να διαθέσει το ερχόμενο Σάββατο στην Κατερίνη άλλους 75 τόνους πατάτες, που θα μεταφέρουν τρεις παραγωγοί από το Νευροκόπι και θα τις παραδώσουν σε 1.100 πολίτες οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή, τη σκυτάλη παίρνουν και άλλες ομάδες εθελοντών στη Βέροια, στον Βόλο και στη Δράμα αλλά και στη Λάρισα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.
Παλιές και νέες ομάδες εθελοντών που στήνονται τώρα αναλαμβάνουν δράση. Απώτερο σκοπό αποτελεί η δημιουργία μιας πανελλαδικής πρωτοβουλίας – κίνησης που θα συντονίζει τη δράση.
Εκτός από τις πατάτες, το επόμενο προϊόν που θα διακινηθεί απευθείας από τους παραγωγούς είναι λάδι από την Κρήτη, κάτι που επέλεξαν οι ίδιοι οι καταναλωτές της Πιερίας με ποσοστό 52%, παίρνοντας μέρος σε ψηφοφορία στη σελίδα της Ομάδας στο διαδίκτυο καθώς και φασόλια από τις Πρέσπες. Επίσης ψηλά στην ιεράρχηση έρχονται και το αλεύρι, το ρύζι καθώς και τα μακαρόνια.
Μακάρι να μην είχαμε φθάσει ποτέ σε αυτό το σημείο! Αλλά τώρα που βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, τώρα φαίνεται το φιλότιμο του Έλληνα!
Πλέον έχουμε καταλάβει ότι όλοι μας βράζουμε στο ίδιο καζάνι…
newscode.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/3/12 10:11

    Εδώ οι ντόπιοι παραγωγοί είναι απλά ηλίθιοι και βλάκες, διότι δεν είναι δυνατόν να πουλάει ο ίδιος ο παραγωγος την πατάτα στην λαϊκή ποιο ακριβά και από τα σούπερ μάρκετ, το ίδιο ισχύει και στα ελαιοτριβεία αν αγοράσεις από εκεί λάδι θα στο χρεώσουν 5 ευρώ το λίτρο ΛΙΑΝΙΚΗ. Άρα για ποίους μεσάζοντες μιλάμε αφού οι ίδιοι παραγωγοί αισχροκερδούν. Στου βερόπουλου ΠΧ πουλάνε ντόπιες πατάτες που τους προμηθεύει ο ίδιος ο παραγωγος και τις πουλάνε περίπου 0.87 το κιλό, εγώ τους έδωσα το παράδειγμα που έκαναν στις άλλες πόλεις και μου απάντησαν ότι πως γίνετε να πουλάμε 0.25 το κιλό αφού ο ίδιος ο ντόπιος μας τις πουλά 0.60?
    Όλοι οι παραγωγοί τις Ρόδου πουλάνε ακριβότερα από τα σούπερ μάρκετ, ΠΑΤΑΤΕΣ, ΛΑΔΙ, ΕΛΙΕΣ, ΜΕΛΙ, ΧΟΡΤΑ, ΡΟΔΙΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ, ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙΑ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ. ΠΧ στα Ασγούρου απέναντι από το carwash υπάρχει ένας παραγωγος που πουλάει πατάτες στο τσουβάλι των 20 κιλών στα 20 ευρώ, δηλαδή 1 ευρώ το κιλό? πρέπει να είναι τρελός ο άνθρωπος να τις χρεώνει τόσα και δίχως να έχει ταμειακή, δίχως πάγια έξοδα καταστήματος, δίχως ΦΠΑ, δίχως ΤΕΒΕ, εκτος από την βενζίνη που βάζει στο αγροτικό του. Εγώ σας anfera έναν αλλα υπάρχουν παρα πολλοί και στήνονται στις άκρες των δρόμων προς τα νότια τις Ρόδου και όχι στις λαϊκές!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/3/12 11:49

      Συμφωνω απολυτα,αυτος ειναι ο λογος που σταματησα να πηγαινω λαικη.Δεν γινετε να κοστιζουν πιο ακριβα απο το supermarket και οι περισσοτεροι και χωρις αποδειξη

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/3/12 10:55

    ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΙΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓ. ΙΣΙΔΩΡΟ ΕΙΝΑΙ... ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΧΡΥΣΟ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 20 ΚΙΛΑ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΖΥΓΙΖΕΙ 18 ΚΙΛΑ! ΚΛΕΒΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΑ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΑ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕς ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ! ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ!ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΑΔΙΚΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΡΟΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΥΡΙΔΑ 38 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 25-30 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΟΛΟΦΡΕΣΚΟΣ!! ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/3/12 14:18

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΑΚΡΙΒΗ ΑΛΛΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ . ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΦΟΥΡ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ 5 ΑΜΑΞΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΤΟΥ , ΜΠΡΑΒΟ ΕΤΣΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/3/12 16:57

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΗΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΤΑΤΑ ΡΟΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΧΡΥΣΟΥ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΩΝ ΚΩΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *