ροή ειδήσεων

Ο Γιώργος Κασσάρας με την Κοινωνική Συμφωνία

Την ίδρυση ενός κόμματος το οποίο δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό ούτε πρωθυπουργοκεντρικό ανακοίνωσαν από την Αίγλη του Ζαππείου... οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης.
Το όνομα αυτού Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπηκαι σύμβολό του δύο πανιά σαν κατάρτια, σε σκούρο και ανοιχτό πράσινο. Πρόεδρος του κόμματος θα είναι η κ. Κατσέλη, ενώ πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Καστανίδης.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων οι διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.
Όπως αναφέρουν οι ιδρυτές, το νέο κόμμα «προέκυψε ως αναγκαιότητα απάντησης στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να εκφραστεί από νέου τύπου ανοιχτά και δημοκρατικά σχήματα και ως αποτέλεσμα των ριζικών μεταβολών που συντελούνται στην κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της χώρας, καθώς και στη λειτουργία των θεσμών και του πολιτικού συστήματος».
Στην ιδρυτική διακήρυξη αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων: Στο εγχείρημα της «Κοινωνικής Συμφωνίας» καλούνται να συμβάλουν όλοι όσοι κρατούν αποθέματα πίστης στις δυνατότητες του έθνους και των Ελλήνων πολιτών.
Όλοι όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια εκείνου που επιθυμεί να ανατρέψει κάθε τι δυναστικό και απαξιωτικό για την ανθρώπινη ύπαρξη και όχι με τα μάτια του κυνικά συμβιβασμένου.
Καλούνται να συμμετάσχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τη διαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων.
Καλούνται να συμμετάσχουν όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να επινοήσουμε ένα μέλλον διαφορετικό, χωρίς προσχεδιασμένες αλήθειες, ένα μέλλον φτιαγμένο με μέτρο την ανθρώπινη αξίωση για ευημερία με δικαιοσύνη και όχι προεξοφλημένο από την απληστία της αγοράς.
Για τις προοδευτικές δυνάμεις, η κοινωνία και η δημοκρατία είναι υπεράνω των αγορών. Ο Ελληνικός Λαός πάνω από τους κερδοσκόπους και τα παιχνίδια τους. Οι αγορές είναι ένα εργαλείο στα χέρια της κοινωνίας και της δημοκρατίας για την επίτευξη κοινωνικών και οικονομικών στόχων.
Θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική και την Ελλάδα, να δώσουμε πνοή στην κοινή επιθυμία για κάτι καλύτερο.

City Press Newsroom

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/3/12 19:20

    ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ.ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ!!ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΟΥΤΑΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *