ροή ειδήσεων

Ρύθμιση οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Μέχρι τις 31 Μαρτίου έχουν προθεσμία οι οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) να υποβάλουν αίτηση... προκειμένου να αξιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες ρύθμισης οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπονται από το άρθρο 21 του πολυνομοσχεδίου «για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» (Ν. 4038/2-2-2012).

Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν οφειλές που είχαν προς τον Οργανισμό μέχρι και τις 31-12-2011, εφόσον βέβαια εξακολουθούν να καταβάλουν τις τρέχουσες εισφορές.

Οι οφειλέτες μπορούν να κερδίσουν έκπτωση έως και 100% στα πρόστιμα εάν η εξόφληση γίνει εφάπαξ ή σε 6 ισόποσες δόσεις. Για εξόφληση σε 7 ή 10 δόσεις, παρέχεται έκπτωση 75% στα πρόσθετα τέλη.

Η καταβολή της 1ης δόσης, όπως και η εφάπαξ καταβολή, θα πρέπει να γίνει έως τις 30-4-2012, ενώ η μη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων συνεπάγεται απώλεια.

Με την ένταξη στη ρύθμιση γίνεται αναστολή των αναγκαστικών μέτρων μέχρι και τις 31-12-2012, ενώ παρέχεται η δυνατότητα της ένταξης και σε ασφαλισμένους που έχουν ήδη ενεργή ρύθμιση.

Οι οφειλέτες μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και μετά την 1η Απριλίου, χάνουν όμως τις προβλεπόμενες μειώσεις στα πρόστιμα.

Με τις προηγούμενες ρυθμίσεις η έκπτωση ήταν της τάξης του 40% και ρυθμίζονταν οι οφειλές μέχρι και το 6ο δίμηνο του 2011.

Σε εγκύκλιο για την εφαρμογή της διάταξης που εξέδωσε ο ΟΑΕΕ, αναφέρεται ότι στον προσωρινό διακανονισμό μπορούν να υπαχθούν οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε ρύθμιση ή έχουν απολέσει προηγούμενες ρυθμίσεις.

Ακόμη, όσοι έχουν ισχύ ρύθμιση οφειλών και επιθυμούν ένταξη στο νέο διακανονισμό. Ειδικότερα:

•Ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του άρθρου 48 του Ν. 3943/2011 (χωρίς έκπτωση επί των Τελών Καθυστέρησης) και της παρ. 17 άρθρο 20 του Ν. 4019/2011 (έκπτωση 20% επί των Τελών Καθυστέρησης) και είναι συνεπείς με του όρους της ρύθμισης, δικαιούνται την έκπτωση 40% επί των πρόσθετων τελών τής έως 31/12/2010 οφειλής τους. Στις περιπτώσεις αυτές η έκπτωση θα αφαιρεθεί αυτεπάγγελτα -σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.- από την τελευταία δόση των ρυθμίσεων.

•Ασφαλισμένοι που έχουν σε ισχύ άλλες ρυθμίσεις πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα ένταξης στο νέο προσωρινό διακανονισμό.
tromaktiko.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/3/12 21:18

    ΑΥΤΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.... Ε ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ...... ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΚΡΩΣΕΙ.. ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.... ΚΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ...ΑΝΤΕ ΚΑΙ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *