ροή ειδήσεων

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί για κλήσεις που δεν έγιναν

Φουσκωμένους λογαριασμούς τηλεφώνου, ακόμη και κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για κλήσεις προς χώρες της Ασίας και της Αφρικής, που...
ποτέ δεν έγιναν, λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, πέφτοντας θύματα επιτηδείων.

Οι κακόβουλες κλήσεις πραγματοποιούνται με παραβίαση των συστημάτων των ψηφιακών τηλεφωνικών κέντρων, που είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, όπως επισημαίνει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), προτρέποντας τα μέλη του να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (www.eett.gr), προκειμένου να ενημερώνονται για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευτούν.

Η «επέμβαση» των επιτηδείων πραγματοποιείται ως επί το πλείστον ημέρες και ώρες, κατά τις οποίες οι επιχειρήσεις είναι κλειστές και για μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός τους.
Τελικά, οι επιχειρήσεις που ποτέ δεν πραγματοποίησαν τις συγκεκριμένες κλήσεις προς... εξωτικούς προορισμούς του εξωτερικού επιβαρύνονται με υπέρογκες χρεώσεις.

Πώς καρπώνονται το όφελος οι επιτήδειοι

Mέσα σε 24 ή 48 ώρες, υπέρογκα ποσά (δεκάδων χιλιάδων ευρώ) χρεώνονται, όπως προαναφέρθηκε, στους τηλεφωνικούς λογαριασμούς των εταιρειών, που αντιστοιχούν στα τέλη των διεθνών κλήσεων.

Στη συνέχεια οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών απαιτούν την εξόφληση των παρανόμως διενεργηθεισών κλήσεων - λογαριασμών, παρακρατούν ένα μέρος του ποσού και αποδίδουν το υπόλοιπο στον τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της τρίτης χώρας, ο οποίος με τη σειρά του παρακρατά ένα μέρος του ποσού ως τέλη τερματισμού των κλήσεων και το υπόλοιπο το αποδίδει στον κάτοχο του τηλεφώνου (εγκληματική οργάνωση) το οποίο εκλήθη από την Ελλάδα.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως η εγκληματική οργάνωση είναι ο νόμιμος κάτοχος των τηλεφωνικών αριθμών του εξωτερικού που καλούνται και έχουν σχετικές συμβάσεις με τον τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της τρίτης χώρας.
tromaktiko.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/3/12 20:38

    Καταρχάς αυτό για να γίνει θα πρέπει το θύμα να διαθέτη dial up modem και γίνετε πολύ εύκολα αλλα μονο από το pc. Πολλοί χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα τέτοιο modem για να δουλεύουν το pc ως FAX και φυσικά υπάρχουν θύματα κυρίως από ιούς που χρησιμοποιούν τα modem για κλήσεις σε ροζ γραμμές του εξωτερικού. Αυτό με ADSL modem είναι εφικτά αδύνατο για να γίνει.

    Προγράμματα "Dialers"
    Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του ΟΤΕ έχουν ξαφνιάσει αρκετούς ανυποψίαστους σέρφερ του Διαδικτύου, τουλαχιστον κατά το πρόσφατο παρελθόν.
    Καθώς κοιτάτε λογαριασμό του ΟΤΕ έκπληκτος διαπιστώνετε ότι έχετε κάνει κλήσεις στο εξωτερικό χωρίς να το ξέρετε...

    Αναμφισβήτητα, οι τόποι πορνογραφικού , Free Software ή ύποπτου περιεχομένου έχουν τραβήξει λίγο έως πολύ το ενδιαφέρον του πληθυσμού του Iηterηet.
    Οι συγκεκριμένοι τόποι έχουν βρει ένα νέο, κερδοφόρο και σε μερικές περιπτώσεις ύπουλο τρόπο να προσφέρουν το περιεχόμενό τους.
    Μέχρι προσφάτως, απαιτούσαν την καταβολή κάποιας συνδρομής (μέσω πιστωτικής κάρτας) από τον ενδιαφερόμενο.
    Πλέον στην πλειονότητά τους διαφημίζουν δωρεάν πρόσβαση, η οποία κάθε άλλο παρά δωρεάν αποδεικνύεται. Ζητείται από το χρήστη να κατεβάσει στον υπολογιστή του μια εφαρμογή, που θα του δώσει πρόσβαση στο περιζήτητο περιεχόμενο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μόλις εκτελεστεί η εφαρμογή, εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο το οποίο αναφέρει, αρκετά καλυμμένα, ότι θα πραγματοποιηθεί κλήση σε έναν αριθμό του εξωτερικού. Όταν το αποδεχτεί ο χρήστης, κλείνει την υπάρχουσα τηλεφωνική σύνδεση και καλεί έναν υπεραστικό αριθμό με χρεώσεις 090. Ο χρήστης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η εφαρμογή αυτή να μην εμφανίσει σημεία Ζωής και να απενεργοποιηθεί η πληροφόρηση από τα Wiηdows ότι έπεσε η σύνδεση και πραγματοποιείται μια καινούρια.

    Τελικά κάποιος ειδικός σας λέει:"Μήπως ο υπολογιστής σας έχει εγκατεστημένο Dialer?"
    Τα προγράμματα αυτά εντάσσονται στη κατηγορία των spyware .
    Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να σας παρουσιάσουμε σφαιρικά τη έννοια του Dialer, πως αυτός δουλεύει και πως θα μπορέσετε εσείς να τον αντιμετωπίσετε με επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/3/12 20:41

      Πως δουλεύει... ?


      Σήμερα τα προγράμματα αυτά έχουν εισαχθεί σε ιστοσελίδες οι οποίες είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να εγκαθιστούν στον υπολογιστή μας και να εκτελούν ένα πρόγραμμα Dialer το οποίο συνδέει τον μολυσμένο υπολογιστή με τηλεφωνική γραμμή υψηλής χρέωσης. Όταν εκτελείται ένα πρόγραμμα Dialer, δημιουργείται μια νέα Dial-up σύνδεση δικτύου.
      Επιπλέον ο συγκεκριμένος αριθμός τηλεφώνου θα χρησιμοποιείται σαν ο Default (προεπιλεγμένος) αριθμός για την σύνδεση μας στο Ιντερνετ. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα της πλήρης κατάργησης της Dial-up σύνδεσης που χρησιμοποιεί κανονικά, με αποτέλεσμα να μην συνδέεται στον κανονικό provider αλλά σε έναν του εξωτερικού. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι η τεράστια ογκοχρέωση του λογαριασμού .
      Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα προγράμματα dialer μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα μόνο στους υπολογιστές που συνδέονται στο Internet μέσω dial-up δικτύων (δηλ. μέσω modem και τηλεφωνικών γραμμών), δεδομένου ότι οι άλλες μορφές σύνδεσης - π.χ. συνδέσεις ευρείας ζώνης ή καλωδιακές συνδέσεις - λειτουργούν διαφορετικά και δεν απαιτούν την κλήση ενός αριθμού.
      Οι dialers Μπορούν να πραγματοποιούν συνέχεια κλήσεις προς ένα αριθμό αυξημένης χρέωσης, σε βάρος του χρήστη, κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου, ακόμα και κάθε λίγα λεπτά, αρκεί ο υπολογιστής να είναι αναμμένος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/3/12 20:45

      Γιατί είναι ασφαλείς οι συνδέσεις ADSL

      Τα προγραμματα dialer απειλούν κατά κύριο λόγο τους συνδρομητές Ιντερνετ με κλασσική τηλεφωνική σύνδεση (Dial up) τύπου PSTN/ISDN ή και τα συστήματα που έχουν εγκατεστημένο modem το οποίο είναι συνδεδεμένο σε τηλεφωνική γραμμή. Οι συνδρομητές υπηρεσιών ADSL δεν διατρέχουν κίνδυνο καθώς εξ ορισμού δεν έχουν δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τηλεφωνική κλήση και συνδέονται άμεσα με την υπηρεσία Ιντερνετ. Ωστόσο στην περίπτωση που ο υπολογιστής εκτός της ADSL, σύνδεσης έχει και εγκατεστημένο και κάποιο ISDN ή PSTN modem , το οποίο είναι συνδεδεμένο σε τηλεφωνική γραμμή, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτό.

      http://www.policenet.gr/portal/ext/dialers-programs.html

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/12 17:00

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΛΟ!!!

    ΤΟ 80% ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΙΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΥΠΟΥ VOIP, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕΣΩ TOY ΙΣΤΟΥ NA ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *