ροή ειδήσεων

Τροπολογίες για την κατάταξη παιδιών τρίτεκτων - πολύτενων οικογενικών σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Τροπολογίες που στοχεύουν στην άρση των ανισοτήτων για παιδιά πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών σε ό,τι αφορά την κατάταξή τους στα Πανεπιστήμια κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή...


Τροπολογίες που στοχεύουν στην άρση των ανισοτήτων για παιδιά πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών σε ό,τι αφορά την κατάταξή τους στα Πανεπιστήμια κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι το σύστημα μετεγγραφών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχει καταργηθεί. Οι υποψήφιοι που ανήκαν σε ειδικές κατηγορίες μπορούσαν να διεκδικήσουν το σύνολο των θέσεων που απευθύνονταν σε όλους τους υποψήφιους, αλλά ταυτόχρονα είχαν και ένα ποσοστό 20% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων στην κατηγορία τους. Όμως υπήρχαν τρία κριτήρια: τα μόρια στις εξετάσεις, η σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό και το οικογενειακό εισόδημα.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, απαλείφονται προϋποθέσεις και όροι που είχαν μπει και αποτέλεσαν εμπόδια για την δίκαιη αντιμετώπιση των συγκεκριμένων κατηγοριών υποψηφίων. Έτσι αίρεται το ηλικιακό όριο που υπήρχε για τα αδέλφια των υποψηφίων και συγκεκριμένα για να μετεγγραφούν θα έπρεπε τα αδέλφια τους να ήταν κάτω των 23 ετών εφόσον επρόκειτο για πολύτεκνους και 26 εφόσον επρόκειτο για τρίτεκνους. Παράλληλα υπήρχε και όριο εισοδήματος 60.000 ευρώ συν 10.000 για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του δευτέρου.

Στην τροπολογία επίσης ορίζεται ότι «προσδιορίζεται κατ' αρχάς ρητά ότι από τη στιγμή που θα κτηθεί κατά νόμο η πολυτεκνική ιδιότητα διατηρείται ισοβίως σύμφωνα και με την σχετική πρόβλεψη της παραγράφου 3 του άρθρου 6 ν. 3454/2006». Ωστόσο ο συνολικός αριθμός εισακτέων των ειδικών αυτών κατηγοριών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% των θέσεων των εισακτέων.

Οι διατάξεις είχαν ήδη προετοιμαστεί πριν από την τοποθέτηση του Γ. Μπαμπινιώτη στη θέση του υπουργού Παιδείας.

naftemporiki.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/3/12 11:09

    Σωστο να μπορουν να μεταγραφουν τα παιδια αυτα, για να μειωθουν τα εξοδα της οικογενειας. Να εισαγονται με αλλα κριτηρια, δινοντας προβαδισμα, δεν το βρισκω σωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *