ροή ειδήσεων

Δίνουμε νησιά στην Τουρκία και ζητάμε δανεικά!

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά πίσω από την πλάτη μας, το παζάρι του ξεπουλήμα­τος της δημόσιας γης έχει αρχίσει για τα καλά, με πρώτο σταθμό την...

Τουρκία! Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», ο πρόεδρος του προγράμματος ιδιωτικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ Πάνος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση. Ο Πρωτοψάλτης έκανε τις δηλώσεις στο περιθώριο της συνάντησης με θέμα «Ιδιω­τικοποιήσεις στην Ελλάδα και ευκαιρίες» στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία οι Έλληνες αξιωματούχοι κάλεσαν τουρκικές εταιρείες να καταθέσουν προσφορές για επενδύσεις σε ελληνικά νησιά και ελληνι­κές εταιρείες που είναι προς πώληση.

Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», ο Πρωτοψάλτης είπε ότι «οι τιμές είναι φθηνές και η Ελλά­δα καλωσορίζει τους Τούρκους επενδυ­τές», καθώς οι «ελληνικές αρχές βλέπουν την Τουρκία ως δυνατή εναλλακτική λύση έναντι των δυτικών επενδυτών».

Τα σαΐνια μας τούς διαβεβαίωσαν επίσης ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρό­βλημα εάν Τούρκοι συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς. Έσπευσαν μάλιστα να προ­σθέσουν ότι «η συνεργασία με τις τουρκι­κές εταιρείες θα ωφελήσει τις ελληνικές εταιρείες με δάνεια που θα χορηγηθούν από τουρκικές τράπεζες, καθώς είναι πο­λύ δύσκολο να λάβουν δάνεια από ελλη­νικές»!

Με άλλα λόγια, όχι μόνο θα ξεπουλήσου­με την περιουσία μας σε Τούρκους, αλλά θα βρεθούν οι ελληνικές εταιρείες να είναι αλυσοδεμένες με δάνεια σε τουρκικές τρά­πεζες, με προτροπή μάλιστα των ελληνι­κών αρχών! Μήπως τελικά το... master plan του ΔΝΤ και των συμφερόντων που κρύβο­νται από πίσω εφαρμόζεται με μαθηματική ακρίβεια; Και ας μην ξεχνάμε ότι πάντα η Γερμανία, όποτε «κατεβαίνει» στην περι­οχή μας, το κάνει σε κολεγιά με την Τουρ­κία. Δεμένο από παντού δηλαδή το παιχνίδι της υποταγής και της υποτέλειας. Το πρώτο προτεκτοράτο της ευρωζώνης είναι εδώ με «χωροφύλακα» την Τουρκία...

topontiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *