ροή ειδήσεων

Ολοκληρώθηκε στη Ρόδο η περιφερειακή διάσκεψη του ΞΕΕ

- Στην κορυφή των ελληνικών προορισμών η Ρόδος σύμφωνα με έρευνες της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΙΤΕΠ
- Γ. Τσακίρης: Θα παρεμβαίνουμε συνεχώς σε όφελος των ξενοδόχων, της κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας...

- Β. Μηναίδης: Περισσότερα συμφέροντα έχουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα απ' ότι οι Έλληνες
- Αν. Καμπουράκης: Όλοι πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας
- Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις για τα εργασιακά.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Ρόδο νωρίς το απόγευμα η περιφερειακή διάσκεψη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με την συμμετοχή του προέδρου του ΞΕΕ κ. Γιώργου Τσακίρη, του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του επιτίμου προέδρου της ΠΟΞ κ. Βάσου Μηναίδη. Συμμετείχαν επίσης, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΞΕΕ κ. Αλ. Βασιλικός και Χριστίνα Τετράδη, ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιακος, σύσσωμο του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και ξενοδόχοι από περισσότερες από 100 μονάδες του νησιού. Ο Γιώργος Τσακίρης στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική ξενοδοχία, ενώ ανακοίνωσε την δημιουργία παραρτημάτων του ΞΕΕ στην περιφέρεια, πάντα υπό το πρίσμα και με τους περιορισμούς της παρούσας κρίσης. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Αντώνης Καμπουράκης προσφέροντας όλα τα απαιτούμενα, από πλευράς υλικής υποδομής ώστε να ιδρυθεί άμεσα παράρτημα του ΞΕΕ στη Ρόδο. Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσακίρη στην κορυφή των προτεραιοτήτων της διοίκησης του ΞΕΕ είναι η επικοινωνία με τα μέλη, οι παρεμβάσεις προς την Πολιτεία και η σύνδεση του Τουρισμού με την Κοινωνία. Σημειώνεται πως κατόπιν συνεννόησης δεν παρέστησαν στην διάσκεψη πολιτικοί.
Οι εξελίξεις στα βασικά θέματα σύμφωνα με την εισήγηση του Γιώρου Τσακίρη έχουν ως εξής:
- ΓΟΚ: Στον πρόσφατα ψηφισθέντα ΓΟΚ τελικά τα πρώτα υπόγεια των ξενοδοχείων μπορούν να ανομιμοποιηθούν ως κύριοι χώροι
- ΟΑΕΕ: Τελικά κατατέθηκε πρόσφατα τροπολογία στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας, η οποία εξαιρεί απο την υποχρεωτική ασφάλεια μονάδες μέχρι 5 κλίνες, και μέχρι 10 κλίνες υποχρεώνει σε μειωμένη ασφάλιση, ενώ ισχύουν και πληθυσμιακά κριτήρια.
- Αδειδοτήσεις: Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης απλουστεύονται σημαντικά οι αδειοδοτήσεις των ξενοδοχείων, ενώ θεσπίζονται συγκεκριμένες προθεσμίες χορήγησεις των αδειών. Εαν δεν τηρηθούν τεκμαίρεται ότι η μονάδα πληρεί τις προδιαγραφές και λειτουργεί νόμιμα.
- ΦΠΑ: Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια στήριξης του μειωμένου καθεστώς ΦΠΑ στη Δωδεκάνησο και το Β. Αιγαίο
- Εργασιακά: Το ΞΕΕ στηρίζει την ΠΟΞ και την ηγεσία της στον εν εξελίξει διάλογο με τους εργαζόμενους, ο οποίος εξελίσσεται ικανοποιητικά και σε 15 ημέρες ίσως υπάρξουν "ευχάριστα νέα".
- Πνευματικά δικαιώματα: Παρά την προσωρινή ύφεση του προβλήματος με την επίτευξη συμφωνιών με την πίεση του ΞΕΕ με τους κυριότερους φορείς πνευματικών δικαιωμάτων, δυστυχώς "έχει ανοίξει μέτωπο" και με τα τηλεοτικά δικαιώματα και τα κανάλια, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ, έχουν ξεκινήσει δικαστικές ενέργειεςκατά ξενοδόχων. Και δυστυχώς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού απλώς παρακολουθεί.
- Δημιουργία 6 παραρτημάτων του ΞΕΕ στην περιφέρεια, απόφαση που θα επανεξεταστεί υπό το πρίσμα του "κουρέματος" των απουεματικών του ΞΕΕ. Μάλιστα από στοιχεία που παρουσίασε ο οικονομικός επόπτης κ. Βασιλικός προέκυψε μείωση των εξόδων του Επιμελητηρίου τα δύο τελευταία χρόνια κατά 22% σε ετήσοια βάση.
- Αστεροποίηση: ΠΑρουσίασε μοντέλο κατάταξης των ξενοδοχείων σε αστέρια με την επισήμανση ότι πρέπει να προχωρήσει, αφού έχουν εκπνεύσει όλες οι προσθεσμίες που έιχαν θέσει οι νόμοι.

Ακόμη ο κ. Τσακίρτης υπογράμμισε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται δικαστικές ενέργειες του ΞΕΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό, αλλά και για το χαράτσι της ΔΕΗ, ζητώντας ωστόσο βοήθεια και από τους υπόλοιπους φορείς.
http://money-tourism.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *