ροή ειδήσεων

Ο Φιλήμονας Ζαννετίδης για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Την δημοτική παράταξη “Η Ρόδος Μπροστά” εκπροσώπησε χθες, Τρίτη 27 Μαρτίου, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κατταβιάς, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης...

Η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κατταβιάς είχε ως αποκλειστικό θέμα : «Επανεξέταση θέσεων και αποφάσεων για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ» και σε αυτή παρευρέθησαν και κάτοικοι της περιοχής.

Έναυσμα για την εν λόγω έκτακτη συνεδρίαση, αποτέλεσε η έναρξη των οικοδομικών εργασιών του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο και το αίσθημα εξαπάτησης που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής από την μη τήρηση των δεσμεύσεων που κατά καιρούς έχουν αναληφθεί απέναντι τους σχετικά με την εξασφάλιση του περιβάλλοντος, του τοπικού παραγωγικού δυναμικού και των αντισταθμιστικών οφελών.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φιλήμονας Ζανετίδης, σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει και τη συνεδρίαση στην οποία παρευρέθη, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση :

“Οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου γενικότερα και της Κατταβιάς ειδικότερα, επέδειξαν, όταν αυτό χρειάστηκε, την ωριμότητα και την υπευθυνότητα που αναζητούσαν από τις τοπικές κοινωνίες οι τότε αρμόδιοι στην προσπάθεια τους να χωροθετήσουν το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο νησί μας.

Αυτό έγινε μετά από μία σειρά διαβεβαιώσεων που δόθηκαν στους κατοίκους της Νότιας Ρόδου σχετικά με ζητήματα που απαντούσαν στις εύλογες ανησυχίες τους.
Σήμερα, πολύ μετά την απόσπαση της συναίνεσης και ενώ πολλά από τα πρόσωπα που τότε είχαν πολιτικό ρόλο υπηρετούν τα κοινά και από νέα θέση, οι διαβεβαιώσεις αυτές δεν επιβεβαιώνονται από την πραγματικότητα.

Συμμετείχα στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κατταβιάς στην οποία πρέπει να τονίσω ότι προς έκπληξη μου διαπίστωσα την απουσία εκπροσώπου της δημοτικής αρχής.

Σημειώνω, ότι σε χθεσινή επικοινωνία μου τόσο ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββής, δήλωσαν παντελή άγνοια σχετικά με την έναρξη των τεχνικών έργων κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ.

Δήλωσα στους παρευρισκόμενους και, εκπροσωπώντας την δημοτική παράταξη στην οποία συμμετέχω, δεσμεύθηκα απέναντι τους για στήριξη στο δίκαιο αίτημα τους για πλήρη ικανοποίηση του συνόλου των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι τους η πολιτεία δια των εκπροσώπων της αλλά και η ΔΕΗ.

Ο τότε Δήμαρχος Νότιας Ρόδου και σημερινός Αντιδήμαρχος κ. Σαββής, οφείλει να παρουσιάσει άμεσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Παρασκευής, τις μελέτες των αντισταθμιστικών έργων που υποτίθεται ότι θα ήταν ήδη έτοιμες και τα αντίστοιχα έργα, δημοπρατημένα.

Οφείλει επίσης, για λόγους πολιτικής αξιοπιστίας, να απαντήσει πότε ξέχασε τις δηλώσεις του τύπου : Κανένα εργοστάσιο δεν θα ξεκινήσει αν πρώτα δεν δημοπρατηθούν τα έργα.

Η αδιαμφισβήτητη ανάγκη να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες του νησιού μας δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για αυτούς που σήμερα είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε ξέχασαν να διεκδικήσουν από τη νέα τους θέση την υλοποίηση των υπεσχημένων.”

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/3/12 10:36

    ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΣΕ ΒΡΙΚΣΩ ΡΕ ΦΙΛΕ.
    ΕΙΠΕ ΜΙΑ ΑΡΛΟΥΜΠΑ Ο ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΖΗΤΑΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ.
    ΠΟΙΟΣ ?
    Ο ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/3/12 10:50

    κύριε Ζαννετίδη, τα έχει δημοπραττήσει τα έργα ο κύριος Σαββής. Εσείς δεν τα βλέπετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/3/12 10:54

    Στου κουφού την πόρτα.
    Η νότια ρόδος ως γνήσια αποικία του σπάνιου είδους πασόκους-πασόκους θα καταγγείλει τον ζαννετίδη για λαικισμό.
    Διοτι το ψέμα, στο είδος πασοκους-πασοκους, εξαγνίζει.
    Και μην μου πεί κανείς οτι ο σαββης δεν ανηκει στο είδος πασοκους-πασοκους !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/3/12 10:56

    Σαββή στα άρματα !
    Βγες να καταγγείλεις το ψεμα σου ως προιον της φαντασιας ζαννετιδη.
    Ξερεις εσυ, το εχεις ξανακανει δυο-τρεις χιλιαδες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/3/12 10:58

    ΨΕΥΤΕΣ
    ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ
    ΠΡΟΣΚΗΝΗΜΕΝΟΙ
    ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ
    ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ
    ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ
    ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
    ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/3/12 16:32

    Η μεγαλύτερη κομπίνα για το 2012 γίνεται στην Νότια Ρόδο και ειδικότερα στο Πρασσονήσι.Στο άλλοθι της επάρκειας ρεύματος κοστολογούν το νέο εργοστάσιο 300.000.000 ευρώ παραπάνω.Πως γίνεται αυτό;Ναι μεν το εργοστάσιο γίνεται 4kh απ'το Πρασσονήσι,αλλά οι λιμενικές εγκαταστάσεις είναι 200m ανατολικά του Πρασσονησίου.Εκεί πέρα λοιπόν θα γίνει αγκυροβόλιο να δένουν τα δεξαμενόπλοια για την εκφόρτωση μαζούτ θα δεξαμενίζονται σε δεξαμενές,θα μεταφέρονται με ανάλογα αντλικά συστήματα και μέσω αγωγών 4km στο εργοστάσιο και επειδή το μαζούτ είναι παχύρευστο θα γίνει θερμενόμενος αγωγός ο οποίος θα είναι προσβάσιμος δηλαδή θα είναι μέσα σε τούνελ και επειδή όλα τα κτήματα εκεί είναι ιδιόκτητα, το τούνελ θα γίνει στο δρόμο του Πρασσονησίου και επειδή μετα χρειάζεται καινούριος δρόμος θα γίνει καινούριος δρόμος γιατί η εσκφή που θα γίνει είναι 12m πλατος. Καταλαβαίνεται λοιπόν απ'τα πολλα επειδή το κόστος όλων αυτών των εργασιών.Θα μπορούσε να γίνει σε άλλη θέση κοντά στην θάλασσα για να μην γίνουν τα παραπάνω.Υπάρχουν πολλα μέρη στην περιοχή τα οποία ούτε ενοχλούν ούτε κόσμος πηγαίνει γιατί είναι δύσβατα.Αλλά η ΤΕΡΝΑ είναι μεγάλη εταιρία.....Αυτά λοιπόν πάνε γίνουν εκεί έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/3/12 16:45

      Γιατί ρε φίλε δεν γράφεις οτι το εργοστάσιο θα είχε γίνει το 1995 στους φούρνους Απολακκιάς, αλλα ήταν καντά μεγάλο κτήμα του νυν δημάρχου Κουσουρνά, είναι και το ΠΑΣΟΚ βλέπεται.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος28/3/12 17:50

    Ντροπή να γράφετε τέτοια πράγματα.
    Κρύβεστε πίσω απο την ανωνυμία και συκοφαντειτε.
    Όλοι ξέρουν ότι το εργοστάσιο το καθυστέρησε ο Ζιγδης.
    Και μόνο το ΠΑΤΣΟΚ θα μπορούσε να το ξεκινήσει.
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΤΣΟΚ
    Τι νούμερα είσαι ρε ρόδιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/3/12 20:38

      Και όμως έίναι η μεγάλη αλήθεια και την κρύβουν όλοι.Ελάτε στην Απολακκιά να μάθετε

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος28/3/12 18:47

    ΚΥΡΙΕ ΖΑΝΝΕΤΙΔΗ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΛΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΗΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΥΝΟΝΤΑΙ.ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ;ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ;ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΗΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/3/12 17:25

    Σωστός !!!!!
    Και εδώ κολλάει αυτο που λένε : αλλού τρως, αλλού πίνεις και αλλου πας και το δίνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *