ροή ειδήσεων

Στον αέρα η πληρωμή των συντάξεων

Αναβιώνει το εφιαλτικό σενάριο για την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά...


καθώς δείχνουν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ήδη απορροφήσει στο πρώτο δίμηνο της χρονιάς πολύ μεγαλύτερα ποσά από αυτά που ήταν προγραμματισμένο. Αυτό σημαίνει ότι, αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός απορρόφησης, θα πρέπει να δοθούν επιπλέον κονδύλια προς τους συγκεκριμένους οργανισμούς, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους συνταξιούχους.
Με δεδομένο ότι:

πολύ δύσκολα οι επίτροποι και η τρόικα θα εγκρίνουν αύξηση των κονδυλίων,
δεν είναι δυνατόν να μην καταβληθούν οι συντάξεις,
και το μνημόνιο προβλέπει πως για κάθε αστοχία η κυβέρνηση πρέπει να προτείνει ένα ισοδύναμο μέτρο άμεσα, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε νέα, δραστική μείωση των αποδοχών των συνταξιούχων.
Το μέτρο αυτό θα συνδυαστεί και με άλλες, δραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, που θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τον Ιούνιο.

Και, για του λόγου το αληθές, δείτε το ποσοστό των κονδυλίων του προϋπολογισμού, που έχουν εκταμιευθεί το πρώτο δίμηνο από τα ταμεία, όταν δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν το 16%-17%:

ΙΚΑ 64,4%

ΤΑΠ-ΟΤΕ 35,7%

ΟΑΕΕ 30,0%

ΝΑΤ 26,0%

ΕΟΠΥΥ 25,9%

ΟΓΑ 25,0%

Νεκτάριος Β. Νώτης
http://www.24h.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *