ροή ειδήσεων

Προβόπουλος: Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου μας έσπρωξαν στο μνημόνιο!

Συγκλονιστική εξέλιξη στην υπόθεση της διερεύνησης των πολιτικών ευθυνών για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, η διόγκωση του οποίου έθεσε την Ελλάδα...
εκτός αγορών και οδήγησε τη χώρα στην ανάγκη να υπογράψει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση για να καταφέρει να πετύχει την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων.

Στην κατάθεσή του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την οικονομία, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος αναφέρθηκε στους χειρισμούς των κυρίων Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Προβόπουλος αποκάλυψε ότι από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2009 είχε ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου ότι το έλλειμμα του έτους εκείνου κινείται αυξητικά και τελικώς θα κλείσει σε διψήφιο ποσοστό. "Είχα ενημερώσει από τις 8 Σεπτεμβρίου", είπε ο διοικητής της ΤτΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη Βουλή, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι αν είχαν ληφθεί μέτρα από την πρώτη μέρα θα μπορούσε η χώρα να μην είχε μπει στο μνημόνιο...

Με την κατάθεση του κ. Προβόπουλου αναδεικνύεται ακόμη ένα επεισόδιο της εθνικής περιπέτειας που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Η συνεχής αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 προς τα πάνω ήταν σε γνώση τόσο του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου όσο και του επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Και είναι περιττό να τονιστεί ότι με τις διαδοχικές αυξήσεις του ελλείμματος ο καθένας θα μπορούσε να υποψιαστεί ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές. Πόσο μάλλον όταν οι καθ' ύλην αρμόδιοι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είχαν ενημερωθεί από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι το χρέος ήταν διψήφιο.

Κι αντί να λάβουν μέτρα περιορισμού των δημοσίων δαπανών και των κρατικών εξόδων, επέμειναν στην πιστή εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος που είχαν εξαγγείλει... Κι αυτό ενώ γνώριζαν την πορεία του ελλείμματος. Και άρα μπορούσαν να καταλάβουν και έπρεπε να έχουν σχεδιάσει εναλλακτική διαδρομή για την αποφυγή της αδιέξοδης πορείας που είχαν χαράξει.

Κατά πληροφορίες από τη Βουλή, ο κ. Προβόπουλος επέκρινε και τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου περί Τιτανικού. Ο διοικητής της ΤτΕ χαρακτήρισε "ατυχείς" τις σχετικές αναφορές του τέως υπουργού των Οικονομικών. Διευκρίνισε ωστόσο ότι "οι αγορές παρακολουθούσαν. Ηταν ατυχής η δήλωση περί Τιτανικού, όμως δεν επηρέασε τόσο τις αγορές..."
patrastimes.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *